تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۳۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰
تشیع مرتضی پاشایی یك حركت كاملا مدنی بود

جلایی پور :تندروها در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی به نوعی عقب‌نشینی كردند

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران تاكید كرد: فاصله گرفتن تندروها از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی به این دلیل است كه دست‌شان در این مورد بسته شده است و آن نیز به این دلیل است كه مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی موضع گرفتند كه البته این موضع‌گیری ایشان نیز به دلخواه تندروها نیست.
تدبیر24: استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران تاكید كرد: فاصله گرفتن تندروها از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی به این دلیل است كه دست‌شان در این مورد بسته شده است و آن نیز به این دلیل است كه مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی موضع گرفتند كه البته این موضع‌گیری ایشان نیز به دلخواه تندروها نیست.

حمیدرضا جلایی‌پور در نشست مشترک‌ تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های دولتی و آزاد که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با اشاره به مسائل و مشكلات اقتصادی و اجتماعی گفت: مشكلات فعلی قابل حل است اما باید دانست زمانی این معضلات از بین می‌رود كه فساد ساختاری و تشكیلاتی ریشه‌كن شود.

وی درباره رسیدن به وضعیت مالی و معیشتی خوب در جامعه فعلی اظهار داشت: اینكه می‌گویند عده‌ای می‌خواهند پولدار شوند، باید دانست كه به كارهایی غیر از كارهای شرافتمدانه دست می‌زنند و این فاجعه‌ای است كه دولت قبل باعث و بانی آن بود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به پرونده 12 هزار میلیاردی كه اخیرا افشا شده است، تصریح كرد: با نگاهی بر افراد و اشخاص دخیل در این پرونده می‌توان دریافت كه این پرونده را عده‌ای اراذل و اوباش و لات‌های سركوچه به وجود نیاورده‌اند بلكه همان كسانی كه ادعای متدین بودن داشتند، مسبب به وجود آوردن این پرونده بودند.

جلایی‌پور در خصوص جامعه سیاسی ایران در بیرون از دانشگاه‌ها بیان كرد: اتفاق خوب و مهمی در كشور رخ داد و آن، انتخابات سال 92 بود كه موجب شد از فضای امنیتی فاصله بگیریم و البته دولت آقای روحانی با مشكلاتی روبرو خواهد بود.

این استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران درباره شركت كردن شهروندان تهرانی در انتخابات سال 92 ابراز داشت: در انتخابات سال 92، 50 درصد از تهرانی‌ها شركت نكردند به گونه‌ای كه 20 درصد كلا در هیچ انتخاباتی شركت نمی‌كنند و 30 درصد دیگر نیز با یك فضای ناامیدی كه در كشور القا شده بود، روبرو شدند و در انتخابات شركت نكردند و همین دانشجویان در انتخابات 92 حضور پیدا كردند و به گونه‌ای ورق برگشت.

وی در خصوص انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید در انتخابات مجلس یك اتفاق خوبی بیفتد و آن، به این معنا نیست كه ما یك مجلس اصلاح‌طلب داشته باشیم بلكه موضوع این است كه باید عده‌ای عاقل در مجلس حضور پیدا كنند و خیلی خوب است كه یك هدفی داشته باشیم كه آن نیز داشتن مجلسی عاقل است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره تندروها خاطرنشان كرد: تندروها از لحاظ سیاسی اهمیت دارند چراكه منابع مالی و دستگاه‌ها را در اختیار دارند، لذا انتظار این بود كه از مواضع خود فاصله بگیرند كه این فاصله گرفتن تنها در سیاست خارجی اتفاق افتاد.

جلایی‌پور ادامه داد: فاصله گرفتن تندروها از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی به این دلیل است كه دست‌شان در این مورد بسته شده است و آن نیز به این دلیل است كه مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی موضع گرفتند كه البته این موضع‌گیری ایشان نیز به دلخواه تندروها نیست.

این استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینكه فعالیت اقتصادی تندروها با عرصه سیاست خارجی در ارتباط است، عنوان كرد: تندروها در عرصه اقتصاد به نوعی عقب‌نشینی كردند چراكه اقتصاد هم به نوعی با سیاست خارجی ما در ارتباط است اما در این مورد دست آنها نیز بسته شده است و یك عقب‌نشینی از تندروها صورت گرفت.



وی با اشاره به تشیع جنازه مرحوم مرتضی پاشایی و بررسی آن از منظر جامعه‌شناسی گفت: اینكه بعضی‌ها می‌گویند جامعه ما، جامعه سیاست‌زده شده است درست نیست چراكه این حركت، حركتی غیرمنتظره بود یعنی یك حضور جمعی اتفاق افتاد و به نوعی یك عزداری صورت گرفت. در مراسم تشیع مرتضی پاشایی كه بنده نیز نظاره‌گر آن بوده‌ام، جمعیت كثیری به صورت خودمختار و خودجوش در آن شركت كردند و بدون هیچ زد و خوردی به خانه‌های خود رفتند و باید گفت این یك حركت كاملا مدنی بود و لذا نباید گفت كه جامعه سیاست‌زده شده است. برای مثال می‌توانم بگویم اگر نمایشگاهی از نقاشی‌های مهندس موسوی در دانشگاه تهران برگزار شود، بنده می‌گویم جمعیتی در خدود 100 هزار نفر در آن شركت می‌كنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: