ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 23
کد خبر: ۵۶۳۹۹
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵

اولین رایانه قدیمی در یونان + تصاویر

یکی از عجیب ترین اجسام کشف شده از اعماق اقیانوس ها رایانه آنالوگی است که شیوه کارکرد آن هنوز برای دانشمندان سوال برانگیز است
تدبیر24یکی از عجیب‌ترین یافته‌های عصر حاضررایانه آنالوگ است، سیستم محاسباتی پیچیده‌ای که برای هزاران سال در اعماق اقیانوس مدفون باقی مانده بود. این وسیله که درون جعبه‌ای چوبی قرار داشت، در سال 1900 و در آب‌های اطراف جزیره‌ی یونانی آنتی کیثیرا کشف شد. 
از نظر ظاهری ساختار این وسیله شبیه به ساعت بوده و دست کم 30 چرخ دنده‌ی برنزی در ساخت آن به کار رفته‌اند که البته در گذر زمان تخریب و اکثر آنها خرد و به چند تکّه تقسیم شده‌اند. بزرگ‌ترین چرخ دنده‌ی آن که تقریباً به صورت یک تکّه و کامل کشف شده ، 140 میلیمتر قطر دارد و به نظر می‌رسد که 223 دندانه داشته است.  

 
نحوه‌ی عملکرد و ساز و کار پیچیده‌ی چرخ دنده‌های به کار رفته در آن به همراه موارد استفاده از این وسیله، هنوز هم برای بشر چندان واضح و روشن نیست، اما گفته می‌شود این وسیله به شکلی اولین رایانه آنالوگ و ماشین حساب ساخت دست بشر به شمار می‌رود که در ساخت آن دقت، ظرافت و پیچیدگی‌های زیادی لحاظ شده است. 

به نظر می‌رسد دانشمندان یونانی مسئولیت طراحی و ساخت آن را برعهده داشته‌اند. گروهی بر این باورند که شاید استفاده‌ی اصلی این مکانیسم برای تعیین خسوف و کسوف بر اساس دنباله‌ی تصاعد عددی بابلی‌ها بوده است، ضمن آنکه برای تعیین سالنامه نیز مورد استفاده بوده که عمدتاً برای تعیین زمان آغاز بازی‌های المپیک  به کار می‌رفته است، اما البته عملکرد واقعی آن هنوز هم در هاله‎ای از ابهام قرار دارد. بقایای کشف شده‌ی این مکانیسم اکنون در موزه‌ی ملّی باستان شناسی آتن نگهداری می‌شود. 
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: