ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 14
کد خبر: ۱۲۰۶۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳

آزادی دانشجوی نخبه ایرانی مقیم استرالیا پس از ۱۳ ماه بازداشت

با پیگیری دستگاه سیاست خارجی، دانشجوی نخبه ایرانی مقیم استرالیا پس از ۱۳ ماه بازداشت غیر قانونی به کشور بازگشت.
تدبیر24»رضا دهباشی، دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه کوئینزلند استرالیا که ۱۳ ماه پیش به اتهام واهی تلاش برای کمک به سیستم دفاعی ایران بازداشت شده بود، سرانجام با پیگیری دستگاه سیاست خارجی آزاد و از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به کشور بازگشت.

دهباشی از نخبگان علمی کشور است که شهریورماه سال گذشته از سوی سیستم قضایی استرالیا به اتهام تلاش برای ارسال تجهیزات نظامی آمریکایی به ایران بازداشت شده بود. این نخبه علمی کشورمان در هنگام بازداشت مشغول تحقیق در مورد ساخت یک دستگاه تشخیص سرطان پوست بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دستگاه قضایی استرالیا قصد داشت، دهباشی را به آمریکا تحویل دهد که با پیگیری‌های مستمر دستگاه دیپلماسی کشورمان سرانجام حکم آزادی وی صادر شد.

 دهباشی متهم بود که بدون سفر به آمریکا اقدام به خرید و ارسال تجهیزات راداری پیشرفته نظامی از طریق دوبی به ایران کرده است، رادارهایی که برای شناسایی موشک و جنگنده‌های رادار گریز استفاده می‌شود؛ براساس همین اتهام واهی دولت آمریکا خواهان تحویل دهباشی و محاکمه وی در این کشور بود.

دهباشی ضمن رد این اتهام اقدام دستگاه قضایی استرالیا در خصوص دستگیری وی با استناد به چند ایمیل مربوط به سال ۲۰۰۸ را یک سوء تفاهم و ناعادلانه عنوان کرد که با کمک دستگاه دیپلماسی کشورمان حل و فصل شد.

 به گزارش ایسنا، وزیرامور خارجه استرالیا نیز به تازگی  اعلام کرد دو شهروند این کشور که در ایران بازداشت شده بودند آزاد شده‌اند.

بر اساس گزارش یورونیوز، ماریس پاین، وزیر امور خارجه استرالیا روز شنبه اعلام کرد که ایران زوج استرالیایی را که چند ماه پیش در ایران بازداشت شده بودند رفع اتهام و آزاد کرده است.

رسانه‌ها گفته بودند که مارک فیرکین اهل استرالیا و جولی کینگ که انگلیسی استرالیایی است به اتهام به پرواز درآوردن یک پهپاد بدون مجوز بازداشت شده بودند.

پاین در یک کنفرانس خبری درباره آن‌ها گفت: دادرسی آن‌ها پایان یافته و کنار عزیزانشان بازمی‌گردند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: