تدبیر24:عزاداری های محرم فردا به اوج خود می رسد، عاشورا نماد اسلام و مکتبی بزرگ در تاریخ تشیع است، در این روز اما شمار معدودی همچنان دست به اقداماتی می زنند که خواسته یا ناخواسته موجبات وهن مذهب شیعه را فراهم می کنند، قمه زنی و بارزترین نمود این اقدام وهن آلود است که تمامی مراجع بر حرام بودن آن تاکید دارند.
به گزارش خبرنگار تدبیر 24، «قمه زني و بلند كردن طبل و شيپور از ارتدوكس هاي قفقاز به ايران سرايت كرد و چون روحيه مردم براي پذيرفتن آنها آمادگي داشت همچون برق در همه جا دويد.» این جمله را شهید مرتضی مطهری سال ها پیش در ریشه یابی فرهنگ قمه زنی اورده و ضمن مخالفت با آن گفته بود که قمه زنی جایی در اسلام ندارد. تعبیر «همچون برق در همه جا دویدن» این بدعت زمانی از سوی شهید مطهری بر زبان آمد هنوز مخالفت چندانی با قمه زنی نشده و شهروندان و عزاداران حسینی به خاطر دارند که چطور عده ای در خیابان ها و ملاعام با کوبیدن چندین بار شمشیر آهنین بر فرق سر خود برای سیدالشهدا عزاداری می کردند.
دیدگاه شهید مطهری، اظهار نظر صریح امام پیرامون حرام بودن قمه زنی در شرایط فعلی و بعدها فتوای رهبری در خصوص حرام بودن قمه زنی کم کم باعث شد تا این مراسم ها از حالتی علنی به شکل زیرزمینی و مخفیانه انجام شود و شمار زیادی از افراد مذهبی نیز از انجام آن خودداری کنند.
چند سالی است با اقدامات انجام گرفته انجام چنین اقداماتی به کمترین حد خود رسیده اما از سویی دیگر با گسترش شبکه های ارتباطی و اطلاع رسانی دشمنان تبلیغات وسیعی پیرامون قمه زنی به راه انداخته و آن را سندی برای وحشی گری می دانند. در این شرایط همچنان عده ای خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب این جریان ریخته و با تکرار قمه زنی فضا را برای اتهام زنی به مذهب شیعه و اسلام فراهم می کنند.
مراسم قمه زنی عمدتا صبح روز عاشورا آغاز و تا قبل از اذان ظهر خاتمه پیدا می کند، در همین راستا تدبیر24، در ادامه بسته های ویژه خود که پیشتر موضوعات مختلف آن در باب بایدها و نبایدها عزاداری (اینجا)، توصیه به مداحان (اینجا)، عجایب عزاداری (اینجا) و سخنرانی تاریخی امام (اینجا) منتشر شده بود، حرام بودن قمه زنی از منظر مراجع عظام تقلید و برخی از علما را یادآوردی کرده است.
آنچه در جدول زیر می خوانید فتوا یا سخنرانی علما و مراجع در باب حرام بودن قمه زنی است و علاوه بر این اشخاص، شمار زیادی از اساتید حوزه، چهره های برجسته دینی و اساتید اخلاق نیز با توجه به فتوای رهبری، قمه زنی را حرام اعلام کرده اند.



صانعی مظلومتون خوشش میادا
|
خودتان خسته نمی شوید از این نگاه سیاسی و جناحی؟
مطلب بسیار مفید بود
تمامی این مراجع برای ما عزیز هستند ولی وقتی یکی از بزرگترین مراجع شیعه آیت الله وحید خراسانی یک چنین نظری نداشته باشه مثل این می مونه که همه میگن قمه زنی جایز
سلام اتفاقآ بر عکس بسیاری از مراجع تقلید مثل حضرت آیت الله وحدی خراسانی-صافی گلپایگانی-سید صادق شیرازی-محمد صادق روحانی و حتی شنیده ام که حضرت آیت الله سیستانی قمه زنی را جایز می دانند...........
سلام.منشآ قمه زنی عشق و محبت است
در مسئله قمه زنی تعدادی از مراجع موافق و تعدادی دیگر مخالف اند نمی توان نظر قطعی داد
در شرايط كنوني(اكثرنظرات مراجع !!) نشان از درست بودن قمه زني دارد فقط به خاطر ديگران كه بدشان مي آيد حضرات مخالفت كرده اند
این اقایونی که نام بردی بجز ایت الله العظمی سیستانی که موافق قمه زنی ان ،بجای قمه زدن برن سوریه مدافع حرم بشن ثوابش بیشتره