نیمی از جامعه میل به مشارکت در حوزه سیاسی ایران را ندارند

نیمی از جامعه میل به مشارکت در حوزه سیاسی ایران را ندارند

تقی آزاد ارمکی - انتخاباتی که در پیش داشتیم در سایه یک مجموعه از محدودیت‌ها بود. محدودیت اول این بود که قرار نیست دوره آقای رییسی نقد شود و از یک طرف باید آن را دوره طلایی قلمداد کنید.
چرا پیروز شدیم و خوشحال نیستیم؟

چرا پیروز شدیم و خوشحال نیستیم؟

محمد حیدری» نگاهی گذرا به رسانه‌های اصول‌گرا، عمق ناکارآمدی و معیوب بودن این گفتمان را نشان می‌دهد. در واقع اصلا نمی‌توان آنها را «رسانه» خواند، آنها نه رسانه! بلکه تعدادی بنگاه خبرسازی و تبلیغاتی هستند
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 27
کد خبر: ۵۵۸۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰

نقش هورمون‌ها در افزایش تمایل به تقلب

تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد و تگزاس نشان می‌دهد، هورمون‌ها در تشویق افراد به تقلب و ارتکاب دیگر رفتارهای غیراخلاقی نقش مهمی بازی می کنند.
 تدبیر24:  رسوایی‌های مربوط به تقلب در محیط‌های دانشگاهی و کلاهبرداری‌های تجاری، ضرر و زیان مالی بالغ بر 3.7 تریلیون دلار در هر سال به دنبال دارد. بر همین اساس محققان تصمیم گرفتند هورمونها خصوصا هورمون جنسی تستوسترون و هورمون استرس یعنی کورتیزول را مورد بررسی قرار دهند تا شاید بتوانند پاسخی برای این رویه بیابند.

این پژوهش نشان داد، سیستم غدد درون‌ریز نقش دوگانه‌ای را در این زمینه بازی می‌کند. افزایش این هورمون‌ها ابتدا تمایل به تقلب را افزایش می‌دهد، سپس تغییر در میزان هورمون در طول آن عمل متقلبانه، موجب تقویت و ادامه رفتار غیراخلاقی می‌شود.

هرچند سابقه بررسی هورمونها و رابطه آن‌ها با رفتار به اوایل قرن 19 بازمی‌گردد، اما محققان به تازگی نشان داده‌اند که سیستم اندوکرین یا غدد درون‌ریز تاثیر قدرتمند و فراگیری بر رفتار انسان دارد.

افزایش هورمون تستوسترون ترس از تنبیه را کاهش می‌دهد در حالی که حساسیت نسبت به دریافت پاداش را بالا می‌برد. افزایش کورتیزول نیز با وضعیت ناخوشایند استرس‌های شدید در ارتباط است که می‌تواند به شدت افراد را ناتوان کند. به این ترتیب تستوسترون افراد را تشویق به تقلب کرده و افزایش کورتیزول دلایلی برای تقلب کردن دست و پا می‌کند.
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: