واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۱۵۱۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۰

رشد 23درصدی اعتبارات میراث فرهنگی

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اعتبارات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در لایحه بودجه 1393 نسبت به اعتبارات این سازمان در سال جاری 23/23 درصد رشد داشته است.
تدبیر24: دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعتبارات بخش میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری را در قالب بودجه سال 1393 کل کشور بررسی کرد.

بر اساس این گزارش، با بررسی اعتبارات سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در لایحه بودجه 1393 در مجموع اعتبارات 3,753,060 میلیون ریالی سازمان نسبت به قانون بودجه سال 1392 معادل 23/23 درصد رشد داشته است.

البته رشد اعتبارات هزینه ای 1,285,000 میلیون ریالی به 45/46 درصد رشد از افزایش در اعتبارات تملک سرمایه ای 2,468,060 میلیون ریالی که نسبت به قانون بودجه سال 1392 معادل 84/13 درصد رشد داشته بیشتر است.

بندهای «الف» و «ب» تبصره «14» ماده واحده به درستی کمک به حوزه میراث فرهنگی از طریق منابع غیراختصاصی را مدنظر داشته و می تواند کمک مناسبی به این حوزه در راستای بند «11» قانون برنامه پنجم و بندهای متعدد نقشه مهندسی فرهنگی کشور باشد.

در حالی که بند «ج» همین تبصره مبنی بر اخذ 5 درصد هزینه از مراکز اقامتی، رفاهی، گردشگری مسافرین و نظایر آن نه تنها از نظر قانونی مبهم و در تضاد صریح با ماده (80) و مغایرت ضمنی با ماده (76) قانون برنامه پنجم دارد و از نظر محتوایی نیز موجب کاهش تمایل سرمایه گذاران برای ورود به عرصه گردشگری می شود که در تقابل صریح با سیاست های متعدد حمایتی کنونی از این بخش از جمله اعطای وام کم بهره و مشوق های مالیاتی خواهد بود.

بررسی میزان همسویی و هم راستایی لایحه بودجه سال 1393 با قانون برنامه پنجم در زمینه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری موید این نکته است که هماهنگی و انسجام سند پایین دست (لایحه) با سند بالادست (قانون برنامه) تا حد زیادی حفظ شده است.

ضمن اذعان به این واقعیت که دولت در لایحه بودجه 1393 توجه جدی تری به حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داشته است، مقایسه میان انتظارات از این حوزه های سه گانه بر اساس سیاست های کلی نظام در دوره چشم انداز ، قانون برنامه پنجم توسعه و نقشه مهندسی فرهنگی کشور از یکسو و امکانات در اختیار این سازمان فاصله قابل توجهی دارد.

با این حال شاید بتوان این امر را نقطه شروعی از عزم دولت برای کمک به تحقق انتظارات از حوزه های فوق دانست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: