بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 19
کد خبر: ۱۰۶۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۲
موضوع احیا دریاچه ارومیه که از ابتدای دولت روحانی مورد توجه بوده اکنون پرونده جدیدی را باز کرده و بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده توسط دولت قرار شده است تا برنامه‌های انتقال آب از کشورهای خارجی مورد مطالعه قرار گیرد که برای این کار نیز مشاور خارجی تعیین شده است.
تدبیر24» بارش‌های اخیر موجب شد تا وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به سال‌های قبل بهبود یابد اگرچه هنوز این دریاچه نتوانسته وضعیت مطلوبی را تجربه کند اما روال نسبت به قبل معقول‌تر شده است؛ با این حال پیش‌بینی می‌شود که برای احیای این دریاچه تا سال ۱۴۰۲ باید سطح دریاچه  تا سه و نیم متر بالاتر بیاید، یعنی ۱۳ میلیارد مترمکعب آب وارد دریاچه شود.

به همین دلیل دولت طرح انتقال آب از دریای خزر و از خارج کشور به دریاچه ارومیه که جز نخستین مصوبات هیات دولت بود را  در دستور کار قرار داد، چندی پیش نیز اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه موضوع احیاء دریاچه ارومیه به هیچ وجه نمی تواند از دستور کار دولت ایران خارج شود اعلام کرد: حتی اگر نیاز باشد که میلیاردها دلار اعتبار خارجی برای این کار اختصاص دهیم که طرح های انتقال آب از خارج از کشور به دریاچه ارومیه اجرا کنیم حتما این کار را انجام خواهیم داد چون حیات بخش وسیعی از جمعیت کشور وابسته به این دریاچه است و ایران در هیچ شرایطی نمی تواند نسبت به دریاچه ارومیه بی تفاوت باشد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه وضعیت مناسبی دارد، افزود: البته نسبت به شرایطی که پیش بینی کرده بودیم کمی عقب تر هستیم و امیدوارم با اقدامتی که طی سالهای ۹۷ و ۹۸ انجام می‌شود، بتوانیم به مردمی که تحت تاثیر دریاچه ارومیه هستند و به مردم ایران این اطمینان را بدهیم برنامه احیاء دریاچه ارومیه اجرا خواهد شد.

آخرین آمار و ارقام منتشرشده در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه در سیزدهم اسفند ماه  بیانگراین است که در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه ۲۱۱۶.۳۰ کیلومتر مربع تخمین زده شده و این در شرایطی است که این عدد در سال گذشته ۲۱۷۳.۶۴ کیلومتر  بوده یعنی وسعت دریاچه ارومیه نسبت به میانگین درازمدت ۵۷.۳۴ کیلومتر مربع منفی بوده است.

علاوه بر این حجم آب موجود در دریاچه ارومیه در حال حاضر ۱.۶۹ میلیارد مترمکعب بوده که این عدد نسبت به سال قبل ۱۰ میلیون متر مکعب و نسبت به میانگین درازمدت ۱۴.۵۸ میلیارد متر مکعب منفی است.از سوی دیگر تراز سطح آب دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۶۰ متر برای سال ۱۳۹۶ و ۱۲۷۰.۶۵ متر برای سال ۱۳۹۵ تخمین زده شده و باید گفت که این عدد نسبت به میانگین درازمدت ۴.۰۷ متر منفی است.

این شرایط در حالی است که در چهار سال گذشته ۲۲۲۶ میلیارد تومان اعتبار به طرح های احیای دریاچه تخصیص یافته اما به‌دلیل مشکلات دولت در تامین منابع اعتباری میزان تخصیص، معادل ۲۰ درصد اعتبارات مصوب بوده است که همین مساله اراده دولت در احیا دریاچه را زیر سوال می‌برد اما امید میرود که در سال جدید شرایط به نفع احیا دریاچه تغییر کند و دولت نگاه ویژه‌تری به این مساله داشته باشد.
برچسب ها: تدبیر24 ، واردات آب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها