واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۱۸۴۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۱
ظریف هم جایزالخطاست

ظریف را فقط با خودش مقایسه کنیم

برخورد با سرمایه‌هایی مثل محمدجواد ظریف باید به گونه‌ای باشد، که این افراد نگران اشتباهات سهوی خود نباشند. جواد ظریف هم جایزالخطاست و این مساله زمانی می‌تواند زمینه ساز جلوگیری از اشتباهات دیگر باشد که ...
تدبیر24: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان را می‌توان یکی از با پرستیژ‌ترین دولتمردان ایران طی سال‌های گذشته تلقی کرد. این وزیر کارکشته توانست غرور شکسته شده ایرانیان را در میان دولتمردان خارجی احیا و شرایط را برای پیشبرد اهداف دیپلماسی دولت جدید، فراهم کند. تسلط وی به اصول دیپلماتیک و همچنین چهره قابل قبول و دانشمندش میان دیپلمات‌های دیگر کشور‌ها، وی را به یکی از محبوب‌ترین وزرای حسن روحانی تبدیل کرده است؛ تا جایی که برخی وی را با زنده یاد محمد مصدق مقایسه کرده و معتقدند که وی راه مصدق را در پیش گرفته است. این قیاس جالب – فارغ از درست یا غلط بودن آن- ریشه در رفتار‌ها و فرهنگ سیاسی مردم ایران دارد.

 

نکته حائز اهمیت آن است که این مقایسه تا زمانی که در حد مقایسه و در راستای میزان محبوبیت وی باشد اشکالی ندارد، اما اشکال اساسی زمانی نمایان می‌شود که هویت افراد توانمندی مثل جواد ظریف، با افراد و شخصیت‌های دیگر به ویژه شخصیت‌های تاریخی در هم آمیزد. بدیهی و پرواضح است که بستر حرکت مصدق، با شرایط زمانی و مکانی حال حاضر ایران قرابت‌های حداقلی دارد که در این فرصت به آن نمی‌پردازیم.

 

محمدجوادظریف را باید با خودش، شرایط فعلی ایران و دیگر همکارانش در دولت‌های گذشته مقایسه کرد. رعایت این مساله در تعریف شخصیت ظریف، به وی کمک می‌کند بتواند به نسبت شرایط، عملکرد بهتری داشته باشد. مقایسه ظریف با افرادی مثل مصدق و… نه تنها به وی کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند زمینه افزایش سطح انتظارات نامتعارف از وی را نیز به همراه داشته باشد و در ‌‌نهایت این امر به سقوط وی منجر شود.

 

عدم توسعه فرهنگ سیاست ورزی میان ایرانیان، خطر سقوط از عرش به فرش را برای سیاستمداران، به ویژه سیاستمداران محبوب، همیشه تازه نگه می‌دارد و این امر در ‌‌نهایت به از دست دادن سرمایه‌های ملی منجر می‌شود. ظریف بعنوان یکی از کارامد‌ترین وزرای دولت یازدهم، نیازمند تعریف هویت مستقلی از سوی مردم است که براساس آن، بتواند مطالبات طرح شده از سوی جامعه را تحقق بخشد.

 

برخورد با سرمایه‌هایی مثل محمدجواد ظریف باید به گونه‌ای باشد، که این افراد نگران اشتباهات سهوی خود نباشند. جواد ظریف هم جایزالخطاست و این مساله زمانی می‌تواند زمینه ساز جلوگیری از اشتباهات دیگر باشد که ظریف مانند یک بت در نگاه مردم شکل نگیرد تا با یک اشتباه سهوی، این بت شکسته شود. بزرگان و نخبگان جامعه بیش ازانکه نیازمند مقایسه با دیگر شخصیت‌های همسان خود باشند، نیازمند به رسمیت شناخته شدن با هویت شخصی خودشان هستند تا با تکیه بر‌‌ همان شخصیت مسیر دستیابی به موفقیت‌های ملی را فراهم کنند.

 

منبع:سلام نو

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: