واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۲۴۵۸۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹
حجت الاسلام فاضل میبدی :

با دستگیر کردن و زور جامعه ارزشی نمی شود

اینکه بخواهید با گشت ارشاد، زور و تحمیل و دستگیر کردن جامعه را ارزشی کنید چنین چیزی صورت نمی گیرد.
تدبیر24: حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی فاضل میبدی، مدرس دانشگاه و عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه در گفتگویی با بیان اینکه در کشورمان حجاب را به عنوان یک ارزش دینی قبول داریم و در همه نقاط دنیا نیز یک نوع پوشش برای زن دیده شده است، می گوید: «چون حجاب یک ارزش اخلاقی است باید درباره اینکه چگونه این ارزش در جامعه جا بیفتد، علما و اندیمشندان به فکر راهکار باشند. اینکه بعضی ها معتقدند حجاب با آن حد و مرزی که در اسلام مشخص شده است اگر در جامعه رعایت نشود با زور باید تحمیل شود، فکر درستی نیست.»

 فاضل میبدی معتقد است که هیچ ارزشی تحمیل کردنی نیست زیرا ارزش موقعی ارزش است که انسان آن را از روی اعتقاد پذیرفته باشد و می گوید: «در دنیا ثابت شده است هنگامی که ارزشی در جامعه توسط حکومت یا متولیان فرهنگ تحمیل شود، نتیجه معکوس داشته است. مثل اینکه می گویند هر کس در اداره است باید سر ظهر نماز بخواند. چنینی ارزشی وقتی تحمیل شود چون منطقی نیست و شرع نیز آن را نگفته است، نتیجه مطلوب نمی دهد. ما معتقدیم که اسلام یک شعار دارد لا اکراه فی دین قد تبین رشد من الغی باید یک کاری کنیم جامعه رشد کند. برای رشد جامعه نیز باید راهکار پیدا کرد. هیچ گاه از راه زور و تهدید رشد صورت نمی گیرد. اگر خواسته باشید به زن های جامعه رشد فکری دهید از طریق الزام چنین مهمی صورت نمی گیرد.»

 وی مقصر بروز رفتارهای ناهنجار در جامعه برخلاف نرم و ارزش های جامعه را جوانان نمی داند و زیرا در چنین موضوعاتی یک شبکه و جریان درگیر هستندکه باید اصلاح شود . فاضل میبدی می گوید: «اینکه بخواهید با گشت ارشاد، زور و تحمیل و دستگیر کردن جامعه را ارزشی کنید چنین چیزی صورت نمی گیرد. اگرتوانسته بودیم براساس همان معنایی که از دین به جوانان ارائه دادیم به امید، اقتصاد و آینده آنها نیز توجه میگردیم امروز ارزش های دینی پاس داشته می شدند. اما هنگامی که من به عنوان یک روحانی دین به گونه ای حرف می زنم که خرد ستیز است و هم وعده های دروغین و حرف های بی مبناست طبیعی است که این ارزش ها در جامعه جا نمی افتد.»

 وی در این باره به امر به معروف و نهی از منکر اشاره می کند اما امر به معروف به این معنی نیست که در جامعه کسی را به چیزی ملزم کنیم و می گوید: «فقه های ما نیز در تفسیرهایشان به این موضوع پرداختند که امر به معروف یعنی دعوت یک انسان به مواردی که عرف جامعه می پسندد. مرحوم شیخ طوسی در تفسیر تبیانش در ذیل آیه وأمر بالعرف یعنی شما مردم را به عرف جامعه دعوت کنید. برخی خیال می کنند که امر به معروف یعنی اگر دختری را در خیابان دیدند و کمی از موهایش بیرون بود باید آمرانه به او دستور دهند که حجابت را رعایت کن. تاکنون در فقه چنین چیزی را ندیدم.»

 عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه آنچه که امروز می بینم براساس آموزه های دین نیست، می گوید: «شیوه برخوردی امروز باعث می شود روحیه نفاق و دروغ در جامعه ایجاد شود. زیرا زنی که در خیابان می آید و از ترس حجابش را رعایت می کند اما در فضاهای دیگر این حجاب را رعایت نمی کند این ترویج ریاکاری و دروغ است. ارزشی که به خاطر ترس از مامور باشد، ضد ارزش است. درواقع این فرد این ارزش را درک نکرده و از روی ترس آن را اجرا می کند که بی نتیجه است.»

 محمد تقی فاضل میبدی معتقد است امروز در جامعه براساس آمارهایی که ارائه می شود، شاهد فسادهایی هستیم که از بی حجابی بدتر و بالاتر است و اظهارمی کند: «در اسلام فقر از بی حجابی بدتر است. قران می گوید «الفقرموت الاکبر» چرا جامعه ما روی موضوع فقر به اندازه ای که روی بی حجابی تاکید دارد، حساس نیست. نمی خواهم بگویم بی حجابی خوب است اما اگر در جامعه فقر و تبعیض وجود داشته باشد و امیدی برای جوانان نباشد، خطرش از بی حجابی بیشتر است. در قرآن چند آیه درباره حجاب داریم اما درباره انفاق، صدق، زکات، نوازش یتیم و رسیدگی به وضع فقرا و .. آیه های بسیاری داریم. زیرا خداوند می خواهد انسانی با شکم خالی در جامعه نباشد. اگر در برابر شکم خالی بی تفاوت باشیم سراغ نماز و حجاب رفتیم هیچ نتیجه ای به دست نمی آید. پیامبر اکرم نیز فرمود خدایا اگر نان نباشد، نماز نمی خوانیم، روزه نمی گیریم و فریضه ای هم انجام نمی دهیم. بنابراین باید به منشا مشکلات پرداخت.  باید عدالت را در جامعه پیاده کرد. مساله اقتصاد را حل کرد. عدالت در عرصه اطلاعات و سیاست را درست کند. به مردم دروغی گفته نشود و در اخبار صداقت داشته باشد و رسانه ملی محلی برای اعتماد باشد، جوان ما سراغ ماهواره نمی رود. برهمین اساس تاکید می کنم برای مبارزه با بی حجابی راهش خنجر کشی در خیابان نیست. این اسلام نیست که از ترس حجاب حفظ شود اسلام خواسته کاری کنیم در جامعه بی عفتی وجود نداشته باشد.»

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
1
7
چرا جامعه ما روی موضوع فقر به اندازه ای که روی بی حجابی تاکید دارد، حساس نیست؟
واقعا میخواهید بدانید چرا؟ چون حجاب ابزار برخی برای رسیدن به ....است. اما اگر مسئله فقر پیش کشیده شود کار خیلیها زار میشود. تقریبا ..مسئولین در برطرف کردن این معضل نا توان و بی انگیزه بوده اند. اگر فقر نباشد خیلی از گناهان هم محو میشود.
جهان
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
6
2
وضع پوشش و آرايش خانم ها از حد فاجعه گذشته،تذكر لساني و غيره هم كارساز نيست،تنها راهكار برخورد جدي و قضايي با اين مسئله است.
بیطرف
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
1
3
عدالت و رفاه باشه همه چی حله! بقیه ش هم حرف ...
نظر شما: