واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۲۵۷۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
گفتگوی اختصاصی با فائزه هاشمی:

مخالفت با حضور زن در ورزشگاه‌ برخورد سیاسی است

یک کاری را از ابتدا اشتباه انجام دادند و الان در آن مانده‌اند و نمی‌خواهند کم بیاورند، به همین علت بدون هیچ دلیل و منطقی روی این قضیه پافشاری می‌کنند. بنا است که هر چیزی که ملت را ...
تدبیر24:  برای حضور نداشتن زنان در ورزشگاه‌ها هر مسئولی دلیلی را ذکر می‌کند که هیچ کدام قانع‌کننده و منطقی نیست. دلایل ذکر شده آنقدر کلی هستند که نمی‌توان با استناد به آنها برای از میان برداشتن موانع قدمی برداشت. در آستانه بازی‌های لیگ جهانی والیبال که در تهران دنبال می‌شود، پایگاه خبری تحلیلی پویش در گفتگوی اختصاصی خود با فائزه هاشمی رفسنجانی مدیرمسئول سابق روزنامه زن، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم و رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان دلایل حضور نداشتن زنان در ورزشگاه‌ها را بررسی کرده است.
 
خانم هاشمی آیا ضرورتی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها احساس می‌شود؟
 
به نظر من برعکس باید سوال کرد، چرا باید زنان وارد ورزشگاه‌ها نشوند، زیرا این یک مساله طبیعی است. جامعه از زن و مرد تشکیل شده و به طور طبیعی زن و مرد باید همه جا حضور داشته باشند. اینکه مانع حضور یک بخش از جامعه در ورزشگاه‌ها شویم جای سوال دارد نه برعکس آن.
 
چرا در حال حاضر زنان شورود به ورزشگاه‌ها را ندارند؟
 
من فکر می‌کنم برخورد با این قضیه برخورد سیاسی است تا برخورد مذهبی یا منع شرعی. یک کاری را از ابتدا اشتباه انجام دادند و الان در آن مانده‌اند و نمی‌خواهند کم بیاورند، به همین علت بدون هیچ دلیل و منطقی روی این قضیه پافشاری می‌کنند. اگر دلیل شرعی برای آن اعلام می‌کنند نمی‌تواند درست باشد زیرا هیچ یک از کشورهای اسلامی منعی برای این قضیه ندارند و نمی‌شود ما فقط اسلام را بفهمیم و هیچ کشور دیگری قضیه را متوجه نشود. دومین موضوع این است که اگر تیمی از کشور ما در مسابقاتی حضور داشته باشد، به طور مثال حضور تیم فوتبال ایران در برزیل، معمولاً سفارت ایران در آن کشور، ایرانیان حاضر را برای تشویق تیم ساماندهی می‌کند و زنان را نیز به ورزشگاه می‌برند. بنابراین اگر منع شرعی دارد چگونه است که در یک کشور دیگر این منع وجود ندارد و فقط در ایران چنین مانعی وجود دارد و این برنامه‌ای است که از طرف سفارت همیشه و در همه دوران‌ها انجام می‌شود. اگر مشکل فرهنگی-اجتماعی است، با توجه به حرف‌های بد گفته شده در ورزشگاه‌ها، بی‌اخلاقی‌ها و درگیری‌هایی که صورت می‌گیرد حضور زنان باعث می‌شود محیط تلطیف شود و مردانی که در ورزشگاه‌ها هستند خیلی از مسائل را رعایت خواهند کرد و اینجا حضور زنان در ورزشگاه‌ها اثر مثبت نیز دارد؛ کاری که نیروی انتظامی و بخش‌های مختلف حکومت نتوانسته‌اند انجام دهند و استادیوم‌ها را آرام کنند، حضور خانم‌ها این کار را انجام خواهد داد. یک دلیل دیگری که من شنیده‌ام این است که سرویس‌های بهداشتی آماده نیست، مگر خود آقایان از این سرویس‌های بهداشتی استفاده نمی‌کنند؛ ضمن اینکه می‌توانند سرویس‌های بهداشتی را آماده کنند. 30 سال از انقلاب گذشته است ما هنوز نتوانسته‌ایم سرویس بهداشتی ورزشگاه‌ها را آماده کنیم تا زنان بتوانند وارد ورزشگاه‌ها شوند؟! بنابراین من فکر می‌کنم بیشتر بهانه‌جویی است و دلیل خاصی وجود ندارد. همچنین قرار است جام جهانی را در سینماها پخش کنند اما اجازه حضوز زنان را نمی‌دهند و اگر دلیل آخر را مدنظر قرار دهیم یعنی در سینماها نیز سرویس بهداشتی‌ها آماده نیست؟! یا اینکه خانم‌ها و آقایان با هم تا به حال به سینما نرفته‌اند که ما می‌خواهیم این قضیه را برای جام جهانی متوقف کنیم؟ بنابراین کلیه دلایل برای ورود پیدا نکردن زنان به ورزشگاه‌ها بی‌منطق است.
 
چرا در مقطعی زنان توانستند وارد ورزشگاه‌ها برای تماشای والیبال شوند و اکنون این اجازه را ندارند؟
 
تصمیم‌گیری برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها از جمله مسابقات والیبال دست مجموعه دولت یا فدراسیون‌ها نیست، جای دیگری، شاید شورای تامین است که برای چنین موضوعی تصمیم می‌گیرد. وقتی منطق درست و اصولی برای تصمیمات نباشد اینطور می‌شود که یک‌بار اجازه داده می‌شود و چند بار مانع می‌شوند. به هر حال بنا است که هر چیزی که ملت را شاد کند، مانع شوند و این هم از همین موارد است، انگار بقای آنها به اینگونه چیزهاست.
 
چه نهادی مانع حضور زنان در ورزشگاه‌ می‌شود و برای رفع این موضوع باید چه اقدامی انجام داد؟
 
تا جایی که می‌دانم دولت و تشکیلات ورزش نقش تعیین‌کننده ندارد، شاید یکی از آرا در شورای فوق باشد. بنابراین احتمال می‌دهم شورای تامین استانداری مانع می‌شود که اعضای آن علی‌رغم اینکه در استانداری شکل می‌گیرد اما بخش عمده اعضای آن از بخش‌های دیگر حاکمیت غیر از دولت هستند و لذا تصمیم‌گیری جای دیگری صورت می‌گیرد. در این زمینه برای منع قانونی برای حضور زنان نداریم و حتی مصلحت حضور زنان در ورزشگاه‌ها مثبت است و اگر تصمیم‌گیری درستی صورت گیرد و عقلا تصمیم‌گیری  کنند حضور آنها تائید بر مصلحت است نه خلاف مصلحت. به نظر من تنگ‌نظری است و این قضیه معمولاً مخالفت با دولت‌هاست.
منبع: پویش
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بیطرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
0
1
خانم هاشمی آیا ضرورتی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها احساس می‌شود؟
نحوه سوال پرسیدن تندروها دقیقا همینطوریه. یعنی از این سوال احمقانه تر خود این سوال! خوب جواب داد فائزه. چه ضرورتی داره نرن؟ چه ضرورتی داره برن؟ هیچی. میتونن برن میتونن نرن.
نظر شما: