واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۲۷۳۷۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۹
ناگفته‌های صادق زیباکلام از 3000 تا بورسیه تا استیضاح وزیر علوم

واضح است چرا می خواهند فرجی دانا را استیضاح کنند

معلوم نبود بر چه اساس و پایه‌ای خیلی از اینها به استخدام دانشگاه در آمدند و استاد و عضو هیئت علمی شدند. کسانی که منافع آنها به خطر افتاده حالا شروع کرده‌اند به اینکه وزیر علوم را ...
به گزارش تدبیر24 به نقل از پویش،  بورسیه غیر قانونی3000 نفری در دولت مهرورز اصولگرایی. خبری هولناک که جامعه دانشگاهی و علمی کشور را در بهت و حیرت فرو برد. در دوره‌ی 8 ساله دولت اصولگرایان، هیچ حوزه‌ای در کشور از سیاست‌های تخریبی اقتدارگرایان مصون نماند. در برخی حوزه‌ها همچون اقتصاد و سیاست خارجی، آثار فاجعه بار آن در زمانی کوتاه پدیدار شد و تاوان سخت آن را مردم همچنان پرداخت می‌کنند، اما در حوزه دانشگاه و آموزش عالی، برخی از آثار آن اقدامات غیر قانونی، سال‌ها بعد پدیدار می‌شود. بورسیه‌های غیر قانونی از آن دست اقداماتی است که اثرات دهشتناک آن در حوزه علم و آموزش سال‌ها بعد بروز خواهد کرد. بمنظور بررسی این موضوع، پایگاه خبری تحلیلی پویش با دکتر صادق زیبا کلام، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران  و تحلیلگر مسائل سیاسی مصاحبه ای را انجام داده است که در ادامه می خوانید:

یک مشت تئوری‌های دایی جان ناپلئونی و فرضیه‌های توطئه به عنوان علم و علوم سیاسی می خواهند به خورد دانشجویان بدهند که واقعا فاجعه است.

دکتر زیباکلام در خصوص ریشه‌های بروز این رانت علمی بیان داشت: من معتقدم که مشکل به مجلس بر می‌گردد. متاسفانه وقتی دستگاه نظارتی بر امر دولت که در حقیقت مجلس شورای اسلامی است، بنابر ملاحظات سیاسی، خطی و جناحی سکوت می کند، چنین قضایا و مسائلی پیش می‌آید. همه این مسائل ناگوار از جمله بورسیه‌ها ظرف 4 سال دوره دوم آقای احمدی نژاد اتفاق افتاد و فقط بورسیه‌ها نبود. تعداد زیادی هم به عنوان استاد و هیئت علمی وارد دانشگاه شدند و به استخدام دانشگاه در آمدند که معلوم نبود بر چه اساس و پایه‌ای خیلی از اینها به استخدام دانشگاه در آمدند و استاد و عضو هیئت علمی شدند، یعنی کارهای علمی آنها و تحقیقاتشان مشخص نبود که اینها صلاحیت استاد شدن دارند یا نه. گروه‌های آموزشی و دانشگاه‌هایی که اینها به عضویتشان در آمدند اصلا معلوم نبود که به نیروی جدید نیاز دارند یا ندارند. اینها همه مسائلی بود که اتفاق افتاد، یا بحث اسلامی کردن علوم انسانی. در حال حاضر موضوعی ابلاغ کردند که از اول مهر باید اساتید بر اساس آن سر فصل‌ها تدریس کنند. من سر فصل‌های علوم سیاسی را نگاه کردم واقعا فاجعه است، یعنی یک مشت تئوری‌های دایی جان ناپلئونی و فرضیه‌های توطئه به عنوان علم و علوم سیاسی می خواهند به خورد دانشجویان بدهند که واقعا فاجعه است.

وی در خصوص مرجع ابلاغ سرفصل‌های جدید علوم انسانی اظهار داشت: اگر اشتباه نکنم اینها از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شده است و بیش از 150 نفر از اساتیدی که سر فصل‌ها را ملاحظه کرده‌اند، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به آقای روحانی به عنوان رئیس شورای انقلاب فرهنگی، اعتراض خود را به این امر بیان کرده‌اند. همچنین کنار گذاشتن اساتیدی که باب میل دولت قبلی نبودند یا بازنشسته کردن اجباری آنها یا رشته‌هایی که در دانشگاه علامه به روی دختران دانشجو ممنوع کردند و گفتند که دختران دانشجو اجازه ندارند که در این رشته‌ها تحصیل کنند.

تمام این مسائل خلاف و غیرقانونی در دوره احمدی نژاد داشت اتفاق می‌افتاد و مجلس حتی یک بار هم متعرض وزارت علوم یا دولت آقای احمدی نژاد نشد.


ایشان در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت این مسائل در دولت تدبیر و امید بیان داشت:  خیلی از اینها درست شده است و خیلی‌ها در حال اصلاح شدن است. بدبختی این است که چون اینها دارد اصلاح و درست می‌شود، کسانی که ذی نفوذ هستند و منافع آنها به خطر افتاده حالا شروع کرده‌اند به اینکه وزیر علوم را باید استیضاح کنیم. با این بهانه که ایشان چرا عوامل فتنه را در وزارت خانه آورده و معاون کرده و چرا آنها را سرپرست دانشگاه‌ها کرده است. جالب این است که تمام این مسائل خلاف و غیرقانونی و غیر علمی در آن 4 سال داشت اتفاق می‌افتاد و مجلس حتی یک بار هم متعرض وزارت علوم یا دولت آقای احمدی نژاد نشد اما الان عده ای از نمایندگان که عمدتا طرفداران احمدی نژاد و جبهه پایداری هستند دارند قیامت می کنند در مجلس که وزیر علوم را استیضاح کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص دلایل هجمه به وزیر علوم افزود: دلیلش این است که بعد از انتخابات 24 خرداد و تشکیل دولت روحانی منافع خیلی‌ها ‌مثل سابق تامین نمی‌شود و بخشی از قدرت که قوه مجریه باشد از دستشان خارج شده و دیگر نمی‌توانند مثل سابق هر کسی را که خواستند عضو هیئت علمی کنند و هر کسی که خواستند بورسیه کنند. واضح است که چرا اینقدر ناراحت هستند و می‌خواهند آقای فرجی دانا را بردارند و استیضاح کنند.

هدف اصلی آنها این است که دانشگاه‌ها مثل ارتش و اداره جات دولتی هیچ فکر و اندیشه‌ای از خودشان نداشته باشند و تابع محض اصولگرایان باشند.

وی افزود: هدف اصلی آنها این است که چون متوجه شده‌اند که دانشگاه‌ها و دانشجویان به آنها تمایلی ندارند، هیئت علمی و اساتید و نخبگان مملکت به آنها عنایتی ندارند این برنامه را می‌خواهند پیاده کنند تا کسانی که از جهت سیاسی نزدیک به اصولگرایان هستند و در جبهه پایداری هستند این تیپ افراد را بیاورند بر سر دانشگاه‌ها که دانشگاه‌ها در حقیقت مثل ارتش و مثل اداره جات دولتی هیچ فکر و اندیشه‌ای از خودشان نداشته باشند و تابع محض اصولگرایان باشند.

وی در خصوص تاثیرات این موضوع بر سیستم علمی و آموزشی کشور بیان داشت: تاثیرش این است که هر وقت در هر کشوری و در هر جامعه‌ای هر وقت علم و دانش و پژوهش، دانشگاه، آموزش عالی و فرهنگ هر وقت آغشته شد به ایدئولوژی و مسائلی که دولت‌ها و حکومت‌ها می‌خواهند، در نهایت در بلند مدت آن جامعه و آن کشور پسرفت کرده و هیچ پیشرفتی نکرده است. نمونه آن اتحاد شوروی و چین و کوبا هست و علم و دانش فقط در سایه آزاد اندیشی پیشرفت می‌کند. اینکه شما 3000 تا بورسیه که مثل شما فکر می‌کنند در دانشگاه استاد ‌شوند، به جز اینکه علم و دانش در مملکت پسرفت می‌کند هیچ فایده دیگری ندارد و نخواهد داشت.

زیباکلام در خصوص نحوه برخورد وزارت علوم با این افراد تصریح کرد: من پیشنهاد می‌کنم برای اینکه این شائبه پیش نیاید که خطی و جناحی عمل می‌شود، آقای فرجی دانا جمعی از اساتید در هر دانشگاهی که چهره‌هایی شناخته شده‌ و با تجربه‌اند و انسان‌هایی شریف و فرهیخته و با فرهنگ و با فضیلت و عالم هستند، کمیته‌هایی تشکیل بدهند و برای هر گروه و دانشگاه به این موضوع رسیدگی کنند و از بین این 3000 تا آنهایی که از یک حداقل اعتبار علمی برخوردارند را همچنان بگذارند که ادامه تحصیل بدهند و آنها که فاقد صلاحیت علمی هستند، همچنان که خیلی از آنها هستند به نظر من، جلویشان گرفته شود.

باید از مجلس پرسید که وقتی هزاران دانشجو و فرزندان مملکت توسط تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی احمدی نژاد از تحصیل محروم شدند چرا شما اعتراض نکردید.

 ایشان در پاسخ به سوال خبرنگار پویش در خصوص ارتباط بحث استیضاح وزیر علوم و افشای بورسیه‌های غیر قانونی  بیان داشت: گروهی که منافعشان به خطر افتاده بیرون مجلس و درون مجلس فعایت می‌کنند تا به بهانه اینکه معاون وزیر علوم در جریان فتنه بوده یا فلان سرپرست دانشگاه که آقای فرجی دانا تعیین کرده ایشان از کنار فتنه رد ‌شده است، وزیر علوم را تخریب کنند. اینها همه بهانه است، اینها مشکل اصلیشان این است که آقای فرجی دانا دارند دانشجویانی که از تحصیل محروم شدند بعد از حوادث تلخ 22 خرداد 88 و هزاران دانشجویی که تحصیلشان تعلیق شد و یا از دانشگاه‌ها اخراج شدند، آقای فرجی دانا دارند اینها را به تدریج به دانشگاه‌ها برمی‌گردانند. به نظر من باید واقعا از مجلس پرسید که وقتی هزاران دانشجو، بچه‌های مردم و فرزندان مملکت توسط تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی 4 سال دوم احمدی نژاد از تحصیل محروم شدند چرا شما اعتراض نکردید و حالا آمده‌اید آقای فرجی دانا را که دارد این ظلم فاحش و بیدادی که به دانشگاه‌های مملکت رفته را ترمیم می‌‌کند، استیضاح می‌کنید.

وی در خصوص سرانجام استیضاح آقای فرجی دانا افزود: 50 یا 60 نفر از طرفداران احمدی نژاد مثل آقای الیاس نادران و دیگران جلودار این قضیه هستند و یقینا این موضوع به جایی نخواهد رسید.
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
1
11
ای کاش می شد نماینده ها استیضاح کرد یا اینکه رای مان را می توانستیم پس بستانیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
0
7
انتخابات بعدی مجلس حالشون رو جا میاریم! بابا اینا دور قبلم به زور رایشون به حد نصاب رسید.
ناهید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
2
2
سلام. ابتدا به ساکن یادمان نرود که خیلی خوب است که نمایندگان اجازه استیضاح دارند فراموش نکنیم که نمایندگان منتخب ملت هستند و فردا روزی بواسطه پذیرفتن این مهم باید پاسخگو باشند
و اما اگر این اجازه را که آنان دارند بناحق زیر سوال ببریم ملت باخته پس این حق را با احترام بنگریم
و درثانی اگر دولتیان امنیت داشته باشند براحتی به هر طرف خواهند تاخت و نباید راحت باشند و نباید بی علت تصمیمی اخذ کنند
باید دولتیان بدانند زیر ذره بین مجلسیان هستند و بابت هر گامشان باید با دلیل و برهان محکمه پسند پاسخگو باشند
عالم محضر خداست در محضر خدا.بواسطه ادعاهایمان امتحان های بسیار سختی پیش رو داریم
امتحان یکی از بهترین سنتهای خداوند میباشد که در اندازه انسانی همان پرسش و پاسخ و بنوعی استیضاح مجلسیان نمود یافته پس مخالفت نکنید بلکه جهتش را اصلاح کنید
نظر شما: