واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۳۶۳۸
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰
مرتضی نظری. کارشناس آموزش و توسعه

آقای فانی دست مریزاد!

در راس این مطالبات شاید بتوان استفاده از نیروهای اصلاح طلب، شاخص و متعلق به خانواده آموزش و پرورش را در پستهای کلیدی و خاتمه دادن به مدیریت های ضعیف و بیگانه با تعلیم و تربیت که طی این چند سال بر آموزش و پرورش تاخت و تاز کردند، یاد کرد.

تدبیر24: این روزها سرپرست آموزش و پرورش روزهای بسیار پرفشاری را پشت سر می گذارد. تمهید مقدمات بازگشایی نزدیک به یکصد هزار مدرسه سراسر کشور به تنهایی آنقدر وقت می گیرد که فرصت برای دیگر کارها نماند. اما از سویی فضای غیر تعاملی و سیاست زده هشت سال گذشته آنقدر عرصه را بر نیروهای تحول گرا تنگ کرده و لطمه های بعضاً جبران ناپذیر و تلخی بر پیکره  تعلیم تربیت کشور  وارد ساخته که اکنون با موجی از مطالبات فرهنگیان برای اصلاح روندهای اشتباه دوران هشت ساله مواجه هستیم که در راس این مطالبات شاید بتوان استفاده از نیروهای اصلاح طلب، شاخص و متعلق به خانواده آموزش و پرورش را در پستهای کلیدی و خاتمه دادن به مدیریت های ضعیف و بیگانه با تعلیم و تربیت که طی این چند سال بر آموزش و پرورش تاخت و تاز کردند، یاد کرد. انتظار  عموم فرهنگیان این است که مدیرانی که در برابر تصمیمات شتابزده و غیر کارشناسانه وزیر سابق فقط مهر تأیید می زدند و هیچ گاه حاضر نشدند تا واقعیتها را به وی گوشزد کنند، سهم بزرگی در ناکارآمدی های کنونی آموزش و پرورش دارند و دلیلی بر حضورشان لااقل در پستهای کلیدی نیست. البته نمایندگان صنوف و اقشار متعدد فرهنگیان این خواسته و دهها خواسته دیگر را با ایشان مطرح نموده اند و آقای دکتر فانی هم اشراف و آگاهی بسیار خوبی بر این مسائل دارند.

 

اما در این میان دو انتصاب از سوی دکتر فانی یعنی؛ انتصاب دکتر سید کاظم اکرمی – یکی از وزرای پیشین آموزش و پرورش- به سمت مشاور عالی و انتصاب سرپرستی دانشگاه فرهنگیان برای دکتر محمود مهر محمدی که چهره ای شناخته شده و از شخصیتهایی که به دانش، دیانت و فرهیختگی مشهورند و در مجامع بین المللی تعلیم و تربیت نامی مطرح به شمار می آیند، به بخش بزرگی از این مطالبه و نگرانی ها پاسخی شایان تقدیر داد.

 

طبق آخرین اخبار به دنبال انتصاب دکتر مهرمحمدی موجی از رضایتمندی در میان فرهنگیان به وجود آمده. این خوشحالی اما برای بسیاری از صاحبنظران تعلیم و تربیت وکارشناسان پژوهشی که سالها با بی مهری های بسیار از سوی حاجی بابایی و برخی مدیرانش مواجه بودند، مضاعف بود.

 

نظام آموزشی ما در این سالها به شدت با افت اعتبار و جایگاه در نزد افکار عمومی و در منظر نخبگان سیاسی مواجه شده که ریشه در دلایل متعددی دارد که یکی از آنها نیروی انسانی و دیگری مدیریت است. ضمن تقدیر از آقای دکتر فانی که با انتصاباتی اینچنین شایسته، زنگ تحول و اصلاح را در مهمترین و بزرگترین وزارتخانه دولت یازدهم به صدا درآوردند.

 

من فکر می کنم دکتر فانی با این انتصابها تحول را در بخش مدیریتی خود آغاز کرده و متقابلا شایسته است کارکنان خانواده بزرگ آموزش و پرورش نیز با روزآمدی دانش و ارتقای بهره وری و اثربخشی خود، ایشان را همراهی کنند تا آموزش و پرورش یک وزارتخانه تعیین کننده و مهم در هیأت دولت محسوب شود. اگرچه که معلمان بالاترین منزلت را در میان مردم دارد اما وجهه وزارت آموزش و پرورش در برابر وزارتخانه هایی همچون نفت، نیرو و اقتصاد قابل قبول نیست که قطعا با تلاش و تدبیر همگان این مهم محقق می شود. بازسازی این اعتبار ملی تنها از عهده وزیر برنمی آید، کمک همه را می خواهد و نباید فقط وزیر را نشانه رفت.

 

راستی تا سال 1404 که قرار است کشور اول در منطقه باشیم چیزی نمانده! افسوس که هشت سالش گذشت و بگذریم که چه سان گذشت!

 

اما اولین چیزی که پس از بازگشت دکتر مهرمحمدی به ذهنم خطور کرد همین توصیه مولای دوعالم به مالک اشتر بود که از مالک انتظار داشت طوری مدیریت کند که "دانایان گوشه نشین و نادانان صدرنشین نباشند".  امیدواریم در روزهای آینده شاهد بازگشت دانایی و دانایان به آموزش و پرورش باشیم.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: