واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۵۷۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰

افزایش 50 درصدی قیمت زعفران

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی از افزایش 50 درصدی قیمت زعفران خبر داد.
 تدبیر24:  غلامرضا میری با اشاره به افزایش 50 درصدی قیمت زعفران طی دو ماه اخیر، اظهار کرد: متاسفانه این افزایش قیمت موجب کاهش صادرات و هم‌چنین رکود در بازار داخلی شده است.

وی ادامه داد: دلال‌ها عامل اصلی افزایش قیمت زعفران هستند که با ایجاد جوی مبنی بر کمبود محصول و خشکسالی سال آینده، سبب به وجود آمدن این وضعیت شده‌اند و از این روش در‌آمد خوبی کسب کرده‌اند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با تاکید بر این‌که افزایش 50 درصدی قیمت زعفران در مقایسه با افزایش دو درصدی قیمت‌ها در کشورهایی که بازار هدف صادرات زعفران را تشکیل می‌دهند، درصد قابل توجهی است، تصریح کرد: این اختلاف در روند افزایش قیمت‌ها سبب کاهش چشمگیر صادرات شده است.

میری با بیان این‌که از زعفران به عنوان محصولی دارویی نیز استفاده می‌شود، افزود: هنوز از زعفران بدین منظور استفاده گسترده‌ای نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در میان برخی از خانواده‌ها از زعفران به عنوان یک کالای لوکس استفاده می‌شود و طبیعی است که این دیدگاه سبب می‌شود تا در زمان افزایش قیمت این محصول، از خرید آن چشم‌پوشی کنند و در نتیجه زعفران کمتری خریداری شود.

میری از رشد منفی میزان صادرات زعفران در تیرماه سال جاری خبر داد و افزود: صادرات این محصول در فروردین ماه سال جاری نسبت به سال گذشته 29 درصد و در اردیبهشت ماه 41 درصد رشد مثبت داشت اما متاسفانه در خرداد ماه با 25 درصد و در تیرماه سال جاری با 33 درصد کاهش صادرات نسبت به سال گذشته مواجه شدیم.

وی در خصوص راهکارهای موجود برای مدیریت این بحران و کنترل افزایش قیمت زعفران،‌ یادآور شد: کوتاه کردن دست دلالان از خرید و فروش این محصول موثرترین روش برای بهبود وضعیت بازار است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی اظهار کرد: برخی از افراد که به صورت قانونمند به خرید و فروش این محصول می‌پردازند توسط وزارت امور دارایی شناسایی شده‌اند و برکار آنها نظارت می‌شود.

وی ادامه داد: اما متاسفانه دلالانی که با خرید محصولات متفاوت و انبار کردن آنها نظم موجود در بازار را بر هم می‌زنند، هنوز شناخته نشده‌اند و به این دلیل افراد قانونمند نمی‌توانند گام موثری در بازار بردارند و گاها شاهد تعطیلی واحدهای خود هستند.

میری با اشاره به این‌که ایران در صادرات زعفران به عنوان یک محصول ملی با سالانه 300 میلیون دلار ارزآوری مقام اول را دارد، خاطرنشان کرد: در بخش تولید این محصول 800 هزار نفر مشغول به کار هستند ودر واقع 130 هزار خانوار که به دلیل موقعیت آب و هوایی منطقه خود قادر به فعالیت دیگری نیستند از این طریق امرار معاش می‌کنند.

وی حمایت، توجه و سرمایه‌گذاری دولت در صنعت زعفران را خواستار شد و ادامه داد: برای جلوگیری از نوسان قیمت زعفران و جلوگیری از مانور دلالان در سطح بازار، دولت باید در این بخش سرمایه‌گذاری کند و سرمایه‌ها را در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان قرار بدهد.

میری گفت: بین 20 تا 25 درصد تولیدات زعفران در کشور مصرف و مابقی به 5 قاره جهان و حدود 48 کشور صادر می‌شوند که در این میان به کشورهای امارات، اسپانیا، چین، عربستان و هندوستان بیش‌ترین صادرات صورت می‌گیرد.
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: