واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۷۶۸۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۶:۳۵
ظریف در گفتگوی ویژه خبری:

واکنش به اظهارات جان کری

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه هدف ما این است که هیچ موضوع حل نشده ای بین ایران و آژانس نباشد گفت: پرونده ایران در آژانس باید تبدیل به یک پرونده عادی شود.

به گزارش تدبیر24، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت:درباره ادعای دیروز جان کری در ابوظبی که ایران در مذاکرات پای کار نیامده است،گفت: بعضی وقت ها برای سئوالات متفاوت گروه های متفاوت و حل کردن نگرانی گروه میزبان صحبت های متفاوتی از دیپلمات ها شکل می گیرد.

وی افزود: البته اینکه دیپلمات ها روش یکسانی نداشته باشند هم اعتبار و هم اعتماد را خدشه دار می کند. مذاکره برای این است که بی اعتمادی از بین برود و اظهار نظرهای ضد و نقیض که با واقعیات نیز متفاوت است چراکه مردم واقعیت ها را در اخبار دیده اند که چه کسانی مشکل داشتند و اینکه ناگهان بخواهند در اخبار چرخش جدیدی به خبر بدهند نه برای شخص و نه مذاکره ایجاد اعتماد نمی کند.

ظریف خاطرنشان کرد: از آنجا که من آدم خوش بینی هستم تمایل دارم فرصتی را که مردم ایران برای کشورهای غربی ایجاد کردند ، این فرصت فراهم باشد که یک بار دیگر بتوان آنها را آزمایش کرد که آیا آماده هستند که بی اعتمادی مردم ایران را رفع کنند.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: امیدوارم آنها بتوانند از این فرصت استفاده کنند . اظهار نظرهایی که پاسخ مقطعی یک گروه خاص است نه واقعیات را تغییر می دهد و نه کمک به اعتمادسازی می کند.

وی درباره اخباری که در رسانه های خبری غربی درباره جزئیات مذاکره منتشر می شود، تصریح کرد: هنوز هیچ خبری که حتی نزدیک به داخل مذاکرات باشد را نشنیده ام . اینکه خبر ریزی از مذاکرات نشنیده اید نشانه جدیت مذاکرات است. این واقعیت  که هنوز هیچ چیزی وجود ندارد که منعکس کننده مذاکرات باشد. اگر این بحث ها در مذاکرات بود تا به حال مذاکرات ادامه پیدا نمی کرد.

ظریف درباره رایزنی با همسایگان و کشورهای غربی تا پیش از مذاکرات هفته آینده ، اظهار داشت: دستورالعمل لازم را به سفرا داده ایم که نگرانی زدایی کنند. سفرا فعال شده اند که برای پیشرفت مذاکرات از  همسایگان در منطقه و اعضای 1+5 که با آنها ارتباط داریم مذاکره کنند.

وی با اشاره به اینکه اولین سفر خارجی خود را به عراق داشته ام ، بیان کرد: می خواستیم نشان دهیم که برای ما اولویت سیاست خارجی کشورهای منطقه است . البته همیشه گفته ام که منطقه نمی تواند تنها سیاست باشد . جمعی از سیاست منطقه ای و جهانی برای جمهوری اسلامی ایران لازم است.

ظریف گفت: قصد دارم که در اولین فرصت به منطقه سفر کنم . من حتی در نیویورک با سعود الفیصل نیز دیدار کوتاهی داشتم که قرار بود مفصل تر صحبت کنیم اما فیصل حتی پیش از سخنرانی نیویورک را ترک کرد و پیش از آغاز حج نیز به صورت تلفنی مذاکره کردیم و من برای وی آرزوی موفقیت کردم .

وی تصریح کرد: امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم به کشورهای منطقه سفر داشته باشیم. اکنون رفت و آمدها در ایران نیز زیاد شده است و ما به دلیل مذاکرات هسته ای فرصت نکرده ایم که به کشورهای منطقه سفر کنیم .
وی درباره مذاکرات امروز ایران و آژانس گفت: ما یک روند مبتنی بر توافق و اجرا را شروع کردیم و شاید نیازی نباشد که درباره کل اجرا توافق کنیم .

ظریف با بیان اینکه روند مذاکرات طولانی شده است ، بیان کرد: به همین دلیل برای اعتمادسازی شروع به اجرا کردیم . آژانس حضور گسترده در ایران دارد . در نطنز، فردو، اراک ، اصفهان و... و آمار و اطلاعات آژانس درباره ما و میزان سانتریفیوژها نشان دهنده این است که ایران هیچ چیز برای پنهان کردن ندارد.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که به حق مردم ایران احترام گذاشته شود و با این شرایط و سابقه فکر می کردیم نباید بی جهت مذاکرات با مذاکره ادامه یابد. کل سیاست ما این است که مذاکره برای اجرا باشد . ما یک مرحله ای را انجام دادیم . خوشحالم که امروز آقای صالحی و آمانو تفاهمی را امضا کردندو امیدوارم به زودی مرحله اجرا آغاز شود.

وی تأکید کرد: هدف ما این است که هیچ موضوع حل نشده ای بین ایران و آژانس نباشد.

ظریف در این باره که این تفاهم نامه در مذاکرات با 1+5 چه تأثیری خواهد داشت، تصریح کرد: بدون اینکه وارد جزئیات دیدگاه ها شوم کار با آژانس جزئی از راه حل است.

وی ادامه داد: موسسه ای که از نظر بین المللی صلاحیت راستی آزمایی دارد آژانس است . اشکالی هم  که در همه گفتگوهای گذشته درباره برنامه هسته ای ایران شده و ابهاماتی که ایجاد شده باید با کمک آژانس حل و فصل شود. همه این موارد در یک مقطعی به هم می رسید.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامهه داد: حضور ظالمانه شورای امنیت باید با خاتمه یابد . هر راه حلی باید خاتمه رسیدگی به موضوع از سوی شورای امنیت و خاتمه تحریم ها باشد . پرونده ایران در آژانس باید تبدیل به یک پرونده عادی شود و دوران نابسامی در طول 10 سال گذشته هم از بین برود.

ظریف تصریح کرد: امروز به آمانو نیز گفتم که امکانات آژانس محدود است . آژانس وظیفه کمک به ایمنی و فن آوری صلح آمیز هسته ای را دارد و لذا به جای اینکه یک کار بی جهت به گردن آژانس بیافتد باید به کارهای اصلی رسیدگی کند. آژانس در آفریقا کار جدی شیرین کردن آب با انرژی هسته ای را انجام می دهد و کار زیادی را می تواند در ایران انجام دهد . این پرونده باید سریع بسته شود و آژانس به کار خود برسد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: