واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۹۲۲۵
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۸

معضل خود در مانی در زمستان

امروزه خوددرمانی و مصرف بی‌رویه‌ی دارو یکی از معضلات سیستم درمانی کشور است، به طوری که میزان مصرف دارو در ایران 3 برابر میانگین جهانی و از لحاظ تعداد در آسیا بعد از چین قرار دارد.

به گزارش تدبیر24 محسن اشعه‌شعار، کارشناس دارویی شبکه بهداشت زرندیه در گفت‌وگو با ایسنا منظور از خوددرمانی را استفاده دارو بدون تجویز پزشک دانست و گفت: یکی از رایج‌ترین انواع خوددرمانی به این صورت است که فرد یکبار به پزشک مراجعه کرده و بعد از اتمام داروها، بدون نظر پزشک مجددا اقدام به دریافت دارو برای خود یا یکی از اعضای خانواده می‌کند.

وی با بیان این‌که خوددرمانی علل مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین علل آن آگاهی نداشتن شهروندان از عوارض جانبی این اقدام است، افزود: آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله داروهایی هستند که مکررا توسط اشخاص و بدون تشخیص پزشک درخواست می‌شود و مصرف آن بدون تجویز پزشک در آینده‌ای نه چندان دور شخص و جامعه را دچار بحران می‌کند.

اشعه شعار اظهار کرد: با شروع فصل زمستان تعداد زیادی از افراد به داروخانه مراجعه و بدون نسخه پزشک آنتی‌بیوتیک (آموکسی سیلین، آزیترومایسین، سفکسیم و...) درخواست می‌کنند. مهم‌ترین دلیل این امر باور غلط در بین افراد است که وقتی گلو درد دارند تصور می‌کنند حتما باید آنتی‌بیوتیک مصرف کنند. در صورتی که 90 درصد گلودردها ویروسی بوده و از علائم سرماخوردگی است و بعد از چند روز خود به خود بهبود می‌یابد و اصلا نیازی به آنتی‌بیوتیک نیست.

وی افزود: مصرف بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک نه تنها سودی برای بیمار ندارد بلکه منجر به ایجاد مقاومت دارویی در فرد شده و این مقاومت به دیگر افراد نیز انتقال می‌یابد و به دنبال آن، در صورت بروز عفونت‌های بعدی، مصرف این دارو دیگر موثر نخواهد بود.

اشعه‌شعار هم‌چنین کورتون‌های تزریقی همچون بتامتازون و دگزامتازون را از دیگر داروهایی عنوان کرد که در این فصل مکررا توسط بیماران درخواست می‌شود.

وی افزود: کورتن‌های تزریقی از داروهای بسیار پرعارضه است که تنها با تجویز پزشک باید تزریق شود.

این کارشناس دارویی با تاکید بر این‌که این داروها به دلیل تضعیف سیستم ایمنی در سرماخوردگی منع مصرف دارد، افزود: از آنجا که این دارو به طور موقت علائم را بهبود می‌بخشد، بیماران اصرار به مصرف آن دارند، غافل از آن که این داروها، دوره درمان را طولانی کرده و به علت تضعیف سیستم ایمنی، فرد را مجددا در معرض سرماخوردگی قرار خواهد داد.

اشعه شعار خاطرنشان کرد: پوکی استخوان، افزایش قندخون، افزایش فشارخون، آسیب غده فوق کلیوی و...از دیگر عوارض مصرف بی‌رویه دگزامتازون و بتامتازون است.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: