واقعيت انتخابات تهران

واقعيت انتخابات تهران

عباس عبدی: دور دوم انتخابات مجلس در برخي شهرها به‌ويژه تهران نتايج عجيبي داشت.
روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

روز جهاني خانواده در زمانه زوال‌گرايی

مریم باقی : در اسناد حقوقي خانواده از حقوق ويژه برخوردار است و حتي خود تشكيل خانواده به عنوان يك حق جهاني شمرده مي‌شود
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۹۸۴۵۱
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶

ضرورت تفسیر برخی مواد

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه برخی مسائل و مطالبات مرتبط با حقوق شهروندی در دانشگاه‌ها نیازمند تفسیر است، گفت: آموزش رایگان از جمله این موارد است که باید منظور از آن در آموزش عالی به روشنی مشخص شود.

تدبیر24»دکتر محمد کافی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب،‌اظهار کرد: قانون حقوق شهروندی که توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و اولین سالگرد آن نیز در سطح ملی و همچنین دستگاه‌های مختلف کشور برگزار شد، در واقع این قانون ساز و کارها و قوانین حاکم بر دستگاه‌های مختلف و از جمله دانشگاه‌ها را در حوزه حق و حقوق شهروندی اعلام و در حوزه دانشجویی بسیاری از مسائل را بسیار ساده مطرح کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در قانون حقوق شهروندی، تلاش شده تا جایی که امکان دارد همواره حق با دانشجو و دریافت کننده خدمات باشد و حتی قبل از اعلام منشور حقوق شهروندی، دانشجویان به عنوان شهروندان اصلی در دانشگاه‌ها به شمار می‌رفتند و حقوق آن‌ها رعایت می‌شد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که در این منشور برخی مسائل و مطالبات نیازمند تفسیر می‌باشند و باید به روشنی تعریف شود.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: مثلا حق آموزش رایگان در آموزش عالی به این گونه است که دولت موظف است تا زمانی که کشور به نیروی متخصص نیاز دارد،  به صورت رایگان نیروی انسانی آموزش بدهند، اما با توجه به اینکه در حال حاضر مازاد بر نیاز کشور متقاضی آموزش عالی وجود دارد، بنابراین آموزش رایگان مفهومی ندارد و این مراکز نمی‌توانند بیشتر از ظرفیت خود به صورت رایگان نیرو تربیت کنند.

دکتر کافی خاطر نشان کرد: دانشگاه‌ها در حال حاضر برای تربیت مازاد نیاز کشور می‌توانند در ازای تحصیل دانشجویان شهریه دریافت کنند چرا که دانشجویان به صورت داوطلبانه در ازای تحصیل خود پول پرداخت می‌کنند و این منافاتی با حقوق شهروندی در حوزه آموزش رایگان ندارد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بر لزوم تامین امنیت دانشجویان در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از شعار اصلی در دانشگاه فردوسی مشهد ، دانشجو محوری است و به تمامی ارکان دانشگاه اعلام شده که همواره حق با دانشجویان است و باید حقوق شهروندی آن‌ها از سوی مدیران و مسئولان رعایت شود و امنیت دانشجویی بدون دلیل در جنبه‌های مختلف خدشه‌دار نشود.

دکتر کافی با تاکید بر اینکه بیشترین دلیل احضار دانشجویان به کمیته انضباطی در دانشگاه فردوسی به موارد آموزشی مربوط می‌شود، گفت: طی چهار سال گذشته پرونده‌هایی که در کمیته انضباطی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته، بیشتر به حوزه تقلب امتحانی و موارد آموزشی مربوط می‌شود و دانشجویانی که تخلفی در این زمینه داشته باشند مطابق آئین‌نامه‌ها برخورد خواهد شد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه هیچ دانشجوی ستاره‌دار در دانشگاه فردوسی مشهد وجود ندارد و پرونده‌های دانشجویان ستاره‌دار دانشگاه‌های دیگر نیز توسط وزیر علوم در حال پیگیری است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: