یک متخصص تغذیه گفت: سرخ کردن مواد غذایی، فرایند مناسبی نیست و توصیه نمیشود.
تدبیر24: مجید کاراندیش اظهار کرد: اگر افراد به هر دلیلی اعم از خوشمزه کردن یا پایداری بیشتر مواد غذایی، فرایند سرخ کردن را انجام میدهند، بهتر است از فرایندهای دیگری مانند آب پز، بخار پز کردن استفاده کنند و در صورتی که به هر دلیلی، لزومی برای سرخ کردن وجود دارد، باید شرایط سرخ کردن مناسب را رعایت کنند.
وی درباره نکاتی که باید در سرخ کردن مواد غذایی رعایت شود، گفت: نخست باید از روغن مناسب و ویژه سرخ کردن استفاده شود، همچنین باید حرارت ملایم در سرخ کردن رعایت شود زیرا درجه حرات زیاد موجب بلند شدن دود از روغن میشود که این فرایند تولید ترکیبات سرطانزا را از روغن در پی دارد. همچنین سرخ کردن باید در حداقل زمان صورت گیرد.
این متخصص تغذیه با اشاره به از بین رفتن ویتامینهای سبزیها در فرایند سرخ کردن، توضیح داد: سبزیها به عنوان یک منبع از ویتامینهای مختلف، املاح معدنی و همچنین فیبرهای غذایی شناخته شدهاند. سرخ کردن سبزیجات تاثیر چندانی بر روی فیبرها و املاح معدنی ندارد، ولی ویتامینها و به ویژه ویتامینهای محلول در آب به دلیل حرارت زیادی که در هنگام سرخ کردن دریافت میکنند، از بین میروند.
کاراندیش عنوان کرد: در مجموع، مضرات سرخ کردن مواد غذایی بیشتر از مزایای آن است و لازم است که حداقل با رعایت نکات سرخ کردن مواد غذایی از مضرات آن کم کنیم.
وی توصیه کرد: در تغذیه باید سه شالوده اصلی رژیم غذایی رعایت شود، به اندازه کافی مصرف کنیم، به طور متعادل استفاده کنیم و در رژیم غذایی تنوع داشته باشیم.