تسلیحات هوش مصنوعی اشتریان

تسلیحات هوش مصنوعی

در نظر آورید هزاران زنبورک تسلیحاتی هوش مصنوعی به سوی یک دشمن فرضی گسیل شوند...
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 07
کد خبر: ۱۸۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۲
دبیر کل حزب مردم‌سالاری تاکید کرد: هیچ دولتی حق از بین بردن حق غنی سازی و واگذاری آن را ندارد.
تدبیر24:  مصطفی کواکبیان دبیر حزب مردم سالاری و نماینده مجلس در ششمین روز دوازدهمین اردوی جهاد اکبر در جمع دانشجویان اتحادیه انجمن های مستقل سراسر کشور پیرامون توافق ژنو و مباحث هسته‌ای به سخنرانی پرداخت و به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

وی در توصیه‌ای به دانشجویان گفت: با توجه به پیام های رهبری در مورد بصیرت عمارگونه و مقاومت مالک اشتروار توصیه من به دانشجویان این است که باید همه جانبه گری را دربحث بینش سیاسی و ارتقاء بصیرت خود داشته باشند، این که ما باید همچون کوهی استوار در صحنه ایستادگی و مقاومت داشته باشیم شکی نیست و در این که به یاوه گویی‌های قدرت‌های های خارجی پاسخ قاطع و محکمی بدهیم شک و تردیدی نیست.

* هیچ دولتی حق از بین بردن حق غنی سازی و واگذاری آن را ندارد

دبیرکل حزب مردمسالاری همچنین اذعان داشت: ملت ما در راهپیمایی ۲۲ بهمن به صورت حماسی در سراسرکشور شرکت کردند .این راهپیمایی مانور قدرتی علیه رجز گویی های و لفاظی‌های اوباما، شرمن و کری بود. اما مسئله ای که وجود دارد این است که ما باید به آن جنبه از صحبت های رهبری هم که فرمودند که نرمش قهرمانانه داشته باشیم توجه کنیم. همانطورها که صحبت‌های رهبری در مورد مقاومت را پذیرفتیم این را هم بپذیریم. به طور مداوم این بحث را مطرح نکنیم که ما باید برای همیشه با همه کشورهای اروپایی و غربی ضدیت داشته باشیم و رابطه ای هم نباید برقرار شود. یا این دیدگاه را داشته باشیم که اساسا توافق ژنو درست نیست و همه چیز را باید غیر دیپلماتیک حل کنیم. این دیدگاه با بصیرت عمارگونه هم خوانی ندارد. مذاکرات ژنو را به عنوان نرمش قهرمانانه قبول کنید و به آن توجه کنید.

کواکبیان ادامه داد: تعابیر بسیاری از این نرمش قهرمانانه ارائه شده یکی از این تفاسیر این است که نرمش قهرمانانه به معنای دست کشیدن از خط قرمزها و اصول است که این تعبیر اشتباهی است و کسی هم نباید از نرمش قهرمانانه تفسیر دست کشیدن از اصول، اعتقادات و باورها را داشته باشد. تفسیر دیگری هم هست که قطعا باید کوتاه آمد تا مفهوم نرمش معنادار شود اما موضع ما موضع اقتدار و ایستادگی بر سر مواضع کلی است. اما تفسیر ما از نرمش قهرمانانه به معنای ایستادگی در برابر اصول و انعطاف دربرابر فروع در حوزه مسایل سیاسی است. یعنی در اصول ذره ای نباید کوتاه آمد. اما در مسایل فرعی می توان کوتاه آمد.

وی در ادامه حق غنی سازی و برخورداری از انرژی هسته‌ای را جز حقوق مسلم ملت ایران برشمرد و افزود: هیچ دولتی حق از بین بردن حق غنی سازی و واگذاری آن را ندارد و ما با هردولتی که بخواهد چنین کاری کند مقابله می کنیم.

* غنی سازی ۲۰ درصدی برای ما یک مسئله فرعی است

این نماینده سابق مجلس یادآور شد: ولی بحث اینجاست که غنی سازی ۲۰ درصدی که ما هیچ احتیاجی به آن نداریم از فرعیات است. در توافقنامه ژنو هم گفته شده که تا ۵ درصد می‌توانیم غنی سازی داشته باشیم. این به معنای این است که در توافق حق غنی سازی به رسمیت شناخته شده است. اما در کنار این بحث فردو، نطنز و اراک هم هست که گفتند در طول ۶ ماه باید غنی سازی ۲۰ درصد را متوقف کنند. مسئله غنی سازی بیست درصد برای ما یک مسئله فرعی است. ما اصلا به غنی سازی ۲۰درصد نیاز نداشتیم. دنبال بدست آوردن آن هم نبودیم. سر یک مسئله خاصی که بوجود آمد، بحث غنی سازی بیست درصد مطرح شد.

کواکبیان ادامه داد: برای مثال ما در سال ۶۴ سوخت را از آرژانتین می‌خریدیم و تا سال ۸۸و۸۹ هم همین سوخت را استفاده می‌کردیم. اگر باز هم قدرت های خارجی به ما این سوخت را بدهند ما مشکلی نخواهیم داشت. این که بازار خارجی این سوخت را به ما بفروشد به لحاظ اقتصادی بسیار برای ما هم مطلوب بود ولی متأسفانه آنها قبول نکردند. ما حتی در بیانیه تهران حاضر به معاوضه شدیم. قرار بر این شد که اورانیوم سه و نیم در صد را با اورانیوم غنی شده بیست درصد تعویض کنیم. اما مذاکرات خوب پیش نرفت و ما به خاطر بازی غربی ها مجبور شدیم غنی سازی بیست درصد را خودمان داشته باشیم. در حال حاضر هم ما به اندازه کافی ذخیر ه بیست درصد داریم. فناوری هم در دست ماست. الان فعلا توافق کردیم و هرلحظه غرب زیر توافق بزند ما کنار می کشیم و از نو شروع می کنیم. نرمش قهرمانانه ایستادگی در برابر اصول و انعطاف در برابر فروع است.

دبیر کل حزب مردم سالاری با مثالی انعطاف در فروع را این چنین تشریح کرد: در صدر اسلام قبایلی وجود داشت که از پیامبرپرسیدند که می شود ما مسلمان شویم اما نماز نخوانیم؟، پیامبر(ص) فرمودند: "نه، نماز ستون خیمه دین است و نمی شود” بعد به سراغ بت ها رفتند که می خواستند از بین ببرندشان و آن ها از پیامبر خواستند که اجازه بدهد تا بت ها را خودشان نشکنند و این کار را کس دیگری انجام دهد و پیامبر این را پذیرفتند. این جا بود که پیامبر انعطاف به خرج دادند و کوتاه آمدند. دیگر فرقی نمی کرد که چه کسی بت ها را از بین ببرد به دست مسلمان ها از بین برود یا به دست مشرکان. پیامبر نامه نوشت به حاکم های کشورهای دیگر و آنها را به اسلام دعوت کرد و به آن ها گفت که اگر اسلام بیاورند آن ها را بر سر همان مناصب خود باقی می گذارد، پس پیامبر بهتر از ما می فهمند و به جای خون ریزی آن حاکم هم مسلمان می شود واین ایرادی هم ندارد.

* موافق مشروط توافق نامه هستیم نه موافق مطلق

وی افزود: ما موافق مشروط توافق نامه هستیم نه موافق مطلق، موافقت ما این گونه نیست که ما اگر گفتیم موافق هستیم با همه چیز آن موافق باشیم، اگر دیپلماسی ذره‌ای از اصول کوتاه بیاید، خود ما حتما علیه این توافق هستیم، ولی باید یک مقدار انصاف داشته باشیم چون هنوز سه ماه از توافق نامه نگذشته است، کمی زمان بدهید که در این زمان ببینیم نهایتا چه چیزی می شود. من گفتم که حداقل یک سال بعد از توافق نامه لازم است تا قضاوت نهایی داشته باشیم،از الان زود است که بگوییم ما توفیق نداشته ایم یا شکست خورده ایم و حاصل خوبی به دست نیامده است.

کواکبیان در ادامه ضمن اعلام آمادگی به پاسخ گویی سوالات شفاهی و کتبی دانشجویان گفت: خیلی از دوستان به من می‌گویند شما به جلسه‌ای می روید که قرار است همه ضد شما صحبت بکنند ولی من جواب دادم که این گونه نیست و ما دانشجویان را دوست داریم حتی اگر ضد ما هم نظر بدهند اما اگر ما و شما منطقی رفتار کنیم نتایج بهتری حاصل می شود.

مجری این برنامه در سوالی گفت: کتاب نظریه ولایت فقیه شما را مطالعه کردم و بحث های اسلامی که شما بیان کردید را قبلا شنیده‌ام و واقعا در دقیق بودن شما شکی ندارم، بحث صلح حدیبیه را مطرح کردید و من لازم می‌دانم اینجا تذکر بدهم که اگر پیامبر (ص) ۳ امتیاز را در صلح حدیبیه واگذار کردند، ۴ امتیاز گرفتند.

وی همچنین در ادامه سوال خود گفت: امروز که اصلاح طلبان و شما بحث نرمش قهرمانانه را مطرح می کنید، اگر خاطرتان باشد زمانی که مقام معظم رهبری در زمان مجلس ششم که می خواستند از تمامیت ارضی کشور دفاع کنند، اصلاح طلبان در مجلس ششم نامه جام زهر نوشتند و آقای شیرزاد پشت تریبون مجلس ششم رفتند و گفتند ما به انرژی هسته ای وقتی که نفت و گاز داریم، چه احتیاجی داریم. حالا اگر این دوستان آن زمان که رهبری انقلاب بحث حاکمیت کشور و تمامیت ارضی کشور را مطرح می کردند این گونه عمل کردند، امروز که رهبری انقلاب می فرمایند نرمش قهرمانانه، منظور آن ها از نرمش قهرمانانه چیست؟ آیا می خواهند دوباره یک نامه جام زهر گویانه از آن دربیاورند با استفاده از نرمش قهرمانانه؟ این را لطف کنید، کنار این موضوع توضیح دهید که به هیچ وجه هیچ کدام از ما دانشجویان این مملکت و نه شما مخالف توافق نامه خوب نیستیم، ما همه موافق این هستیم که بحث دشمنی ما بشکند و مرز های کشور ما باز شود و ما بتوانیم با دنیا به تفاهم برسیم و روابط بین الملل خوبی را داشته باشیم اما با توافق بد مخالف هستیم. اگر بودجه کشور را در نظر بگیرید، بودجه کشور ما یک بودجه ۸۹ هزار میلیاردی است در مقابل این توافق ۶ ماهه که انجام شده ۴ و نیم میلیارد آزاد شده است، که با حساب ریاضی می شود ۵هزارم درصد ، آیا به نظر شما دنیا در برابر ما به خاطر ۵ هزارم درصد اقتصاد ما که آزاد شده است با توجه به حرف جناب رئیس جمهور زانو زده است؟! این را توضیح دهید که شائبه آن حل بشود.

یکی دیگر از دانشجویان گفت: شما اشاره داشتید که غنی سازی ۲۰ درصد مسئله فرعی است؛ در این صورت در این دولت آنچه ما می بینیم این است که در عوض غنی سازی ۲۰ درصد، شهدای هسته ای، فیس بوک و تویتر و قلیان کشیدن خانم ها و ... مسئله اصلی شده است.

کواکبیان در پاسخ با بیان اینکه در مورد بحث صلح حدیبیه می شود به تفصیل بحث کرد، افزود: من قبلا گفتم که پیامبر در زمان انعقاد صلح حدیبیه چیزی بدست نیاورد و فقط امتیاز داد اما نتیاجی که بعدا حاصل شد بعد از فتح مکه پیروزی بود چون پیامبر آن عواقب را به خوبی می دیدند،” إِنَّا فَتَحْنَا لَکَ فَتْحًا مُّبِینًا لِیَغْفِرَ لَکَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِن ذَنبِکَ وَمَا تَأَخَّرَ….” این ها در مورد بحث های نظامی نیست بحث صلح حدیبیه است که حتی خداوند فرمود، پیامبر این ها آمدند و دارند با تو بیعت می کنند. آن زمان رفراندوم، صندوق انتخاباتی نبود، می آمدند مصافحه می کردند حتی خانم ها هم حق رای داشتند، تشت آبی را می آوردند و پیامبر دستانشان یک طرف تشت و خانم ها طرف دیگر تشت دست می زدند و این بیعت می شد. همه آن هایی که با پیامبر بودند، بیعت کردند یعنی صلح حدیبیه را پذیرفتند دلیلش هم این بود که یک عده شلوغ کردند و گفتند پیامبر سازش کار است. آدم های داغ و دو آتشه که از پیامبر هم خودشان را جلوتر می دیدند.

در ادامه یکی از دانشجویان با طرح سوال خود تصریح کرد: شما بعنوان یکی از کسانی که فعالیت حزبی می‌کنید و یک حزب موثر و روزنامه فعال دارید، در مورد حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی که از طرف قوه قضاییه غیرقانونی شناخته شده است و همچنین رفت و آمدهای برخی چهره‌های شاخص به این احزاب، چه نظری دارید؟ حضور این دو حزب را در خانه احزاب چگونه پیش بینی می کنید؟

کواکبیان پاسخ خود را این گونه مطرح کرد: من معتقدم هیچ کسی حزب اعتماد ملی را منحل و توقیف اعلام نکرده است. و بحث این حزب این است که می خواهند کنگره برگزار کنند اما دبیر کل این کنگره در حصر می باشد. اول باید تکلیف حصر مشخص شود بعد تکلیف حزب. این احزاب درون خود مشکل دارند. اعضای حزب اعتماد ملی در جلسه خانه احزاب و نشست خصوصی با وزیر هم دعوت شده اند. مشکل درون حزبی است.

* فعالیت حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب در شرایط فعلی غیر قانونی است

وی در ادامه با استناد به اصل ۱۶۸ قانون اساسی روند توقیف شدن دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب را غیر قانونی خواند و تشریح کرد: در اصل ۱۶۸ قانون اساسی گفته شده است که جرایم سیاسی با حضور هیئت منصفه در محاکم عمومی و به صورت علنی رسیدگی می شود. در مورد این دو حزب این قیدها اجرا نشده است. ما در حال حاضر هیچ هیئت منصفه سیاسی نداریم. بدون حضور هیئت منصفه سیاسی تعطیل کردن حزب جنبه قانونی ندارد. بعدها آقای اژه‌ای علت غیر قانونی شدن فعالیت این احزاب را ارتکاب جرائم امنیتی اعلام کردند. نکته‌ای که وجود دارد این است که تفاوت بین جرم سیاسی و امنیتی در کشور بعد سی و پنج سال مشخص نیست. مرز بین جرم سیاسی و امنیتی توضیح داده نشده است.

کواکبیان در ادامه پاسخ خود فعالیت این دو حزب را در شرایط فعلی غیر قانونی خواند و افزود: این دو حزب در شرایط فعلی نباید فعالیت کنند چون قانون آنها را توقیف کرده است و ما قانون را قبول داریم. بحث من این است که قوانین را شفاف سازی کنی . مرز بندی جرائم سیاسی و امنیتی را مشخص کنیم. جاسوس کشورهای خارجی و برانداز نظام جرمش امنیتی است. اما مبارزه مسالمت جویانه مجرم سیاسی محسوب می شود . وی در ادامه مثالی از امیرالمونین(ع) مطرح کردند: جلسه سخنرانی حضرت علی (ع) را خوارج بهم می زدند ایشان در واکنش به این کار خوارج می گفتند: ” تا دست به اسلحه نبردند کاری نداشته باشید.”به محض جنگ مسلحانه حضرت مقابل این ها ایستادند. باید حد و مرز جرم امنیتی و سیاسی را مشخص کنیم.

* در مذاکرات گاهی بعضی موارد عمدا باید پنهان بماند

دبیر‌کل حزب مردمسالاری در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره عدم شفاف سازی مذاکرات از جانب تیم مذاکره کننده با بیان سه نکته گفت: نکته اول این که آقای لاریجانی ریاست محترم مجلس که عضو شورای امنیت ملی هم می باشد به طور کامل در جریان جزئیات توافق هستند و هر یک از اعضای کمسیون امنیت ملی هم اگر به آقای لاریجانی مراجعه کنند می توانند در جریان جزییات قرار گیرند. هیج ابهامی باقی نمی ماند. بارها اعلام شده است که ما جزییات را به آقای لاریجانی انتقال دادیم و هریک از نمایندگان می توانند از رئیس مجلس بپرسند.

وی در بیان نکته دوم بحث اعتماد به تیم مذاکره کننده را مطرح کرد و افزود: شما به اقای ظریف و تیم مذاکر کننده اعتماد دارید یا ندارید. اگر اعتماد ندارید که ایرادی ندارد این ها باید عوض شوند. اما سوال من این است که چگونه است که ما به سعید جلیلی اعتماد کامل داریم اما به آقای عراقچی و ظریف اعتماد نمی‌کنیم. اگر آقای ظریف وزیر خارجه مورد تایید نظام می‌باشد چه دلیلی وجود دارد که ما وی را تحت فشار قراد دهیم و مدام از خیانت گروه مذاکره کننده احساس نگرانی کنیم. این نشان دهنده بی اعتمادی است. و اگر این بی اعتمادی وجود دارد پس راه حل، تغییر گروه مذاکره کننده است. اگر اعتماد وجود دارد نیازی به دانستن جزییات نیست. مهم اصل کار می باشد که مورد تایید است.

سیاست های دیپلماسی نکته سومی بود که کواکبیان در پاسخ به عدم شفاف سازی مذاکرات به آن اشاره کرد و افزود: در مذاکره گاهی بعضی موارد عمدا باید پنهان بماند تا در آینده بتوانیم از این حرفهای پنهان برای نتایج بهتر استفاده کنیم. این سیاست دیپلماسی است. اگر قرار است کار دیپلماسی خوب پیش برود باید این کار را کرد.

* درست نیست که مخالف را بی‌سواد بدانیم

کواکبیان در ادامه نکته سوم ضریب ناجوانمردی طرف مقابل مذاکرات را بالا دانست و افزود: حرف هایی از سوی طرف مقابل شنیده می‌شود که موجب نگرانی ما می شود. حضور لابی های صهیونیستی و کنگره یکی از دلایل وارونه جلوه دادن جزییات از سوی طرف مقابل ما است. حرف های نتانیاهو در مورد مذاکرات از سر دشمنی است. مذاکرات پیچیده اقتضا می کند که کمتر جزییات مطرح شود.

وی مخالفت خود را با بی سواد خواندن منقدان اعلام کرد و افزود: هر شخصی می‌تواند در چارجوب منطق گفتگو، بحث و مناظره داشته باشد. این بحث درستی نیست که مخالف را بی سواد بدانیم.

دبیرکل حزب مردمسالاری نظر خود را در مورد نامه جریان اصلاحات به اوباما که در بخشی از آن نوشته شده بود "سلامی به گرمی شن‌های آریزونا و..." این گونه مطرح کرد: اصلاح طلبان از گروههای مختلفی تشکیل شده‌اند و همه مثل هم فکر نمی‌کنند. تعدادی از این گروهها این نامه را نوشتند و امضا کردند ولی من این نامه را تایید نکردم.

رویکرد جریان اصلاحات در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان آینده سوال دیگری بود که یکی از دانشجویان از کواکبیان پرسید.

* مجلس نهم کلان عمل نمی کند/ عارف هنوز حزب تشکیل نداده‌ است

وی در پاسخ به این سوال گفت: هیچ اقدام خاصی تاکنون در این زمینه صورت گرفته نشده است. بعضی بحثهای پراکنده مطرح شده است. آقای عارف حزب می خواهد تشکیل دهد ولی هنوز تشکیل نداده است. این تفکر وجود دارد که اصلاح طلبان انسجام بهتری داشته باشند چون در مجلس فعلی ۲۴۵ نفر به غیر روحای رای داده‌اند و این مجلس، مجلس همسو با روند دولت فعلی نیست و این برخلاف روند مجلس هشتم و دولت قبلی است. بدنه مجلس هشتم با دولت همسو بود. قضیه مجلس هشتم و دولت اختلاف بین روسا بود. بحث های مجلس هشتم کلان ملی بود. مثلا چرا نیروگاه بوشهر با تاخیر راه اندازی می شود. اما در مجلس نهم بحث ها جزیی شده است. اخیرا هم وزارت خانه ازدواج و طلاق ایجاد شده است. مجلس نهم کلان عمل نمی کند. مجلس باید تخصصی و کلان ملی فکر کند.

دانشجویی از اهواز ضمن بیان اینکه، اراک از خط قرمزهای ماست و از خط قرمزها نباید عبور کرد، طبق متن توافق نامه، بند سوم که در آن نوشته شده ، ایران در تعلیق هسته‌ای باید پیشرفت هسته ای سایت نطنز ، فردو و همچنین اراک را متوقف کند. و یک اینکه خط قرمز را رد کردند و دوم اینکه هزینه های مادی و معنوی که در راه رسیدن به سوخت۲۰ درصد صرف شده را نمی شود با ۴ و نیم میلیارد دلار معاوضه کرد. شهدای ما هزینه های معنوی ما بودند و آن هزینه ملی که برای رسیدن به سوخت ۲۰ درصد صرف شده بیشتر از ۴ ونیم میلیارد است. و آخرین مطلب اینکه طبق گفته شما،ضعف ما ۲۰ درصد آن به خاطر تحریمات بود و ۸۰ درصد آن سو مدیریت بوده است. اکنون ۲ هزار ۶۰۰ مدیر در دولت آقای روحانی عوض شده است که به قول یکی از روزنامه ها کار دولت به تعویض سرایدارهای مدارس رسیده است با این حال ما بازهم ضعف مدیریتی داریم. از کواکبیان در این باره توضیح بیشتر خواست.

کواکبیان در پاسخ به این انتقاد یادآور شد: تغییر مدیران باز هم از آن تبلیغات اغراق گویی است و اگر این ۲ و هزار ۶۰۰ مدیری که گفتید آماری باشد که مجموعه استان داران ، وزرا ، معاونین وزرا ، معاونین استان داران و مدیران کل دستگاه های اجرایی کشور ها را شامل بشود و درست باشد، من باید بگویم که این آمار تقریبا یک دهم مدیرانی است که در طول دوره دولت احمدی نژاد تغییر پیدا کردند. در این مورد اتفاقا ما مدعی دولت هستیم. مردم در ۲۴ خرداد آمدند رای دادند اگر قرار بود همه مدیران دولت احمدی نژاد ادامه پیدا کنند که انتخاباتی نبود.

* از ۳۰ استاندار تنها ۸ نفر اصلاح طلبند

وی ادامه داد: طبق آماری از ۳۰ استاندار ۸ نفر آنها اصلاح طلب هستند. بقیه هم مردانی هستند که در همه دولتها هستند و یک سری هم اصولگرایانی با همان روش و منش هستند.

دانشجوی اهوازی در توضیح سوالش افزود: شما گفتید ۸۰ درصد ضعف به خاطر سو مدیریت است، اگر این سو مدیریت همان طور که گفتید در دولت احمدی نژاد بد بود، پس چرا عوض نکردید اگر عوض کردید چرا باز هم بد هستند؟

کواکبیان ضمن بیان اینکه مردم هم همین سوال شما را دارند توضیح داد: مردم می‌گویند که دولت تدبیر روی کار آمده که بی تدبیری‌ها را تغییر دهد و این هم جز ضعف دولت است که ۵ ماه از دولت گذشته اما هنوز استاندار یک استان تعیین نشده است. من این را ضعف دولت می دانم. من معتقدم که حتما باید این بلاتکلیفی مشخص شود.

وی خاطر نشان کرد: این خبرها که همه عوض شده اند و حتی سرایه دارها هم عوض شده اند، اغراق گویی است.

کواکبیان همچنین درباره توافقنامه‌ ژنو نیز گفت: در بند سوم اگر دقت کرده باشید گفته است پیشرفت هسته ای را باید ۶ ما متوقف کنند. به کلمات توجه کنید بحث این نیست که فردو، نطنز و اراک کلا تعطیل شود بلکه گفتند پیشرفت هسته ای در ۶ ماه متوقف شوند و اتفاقا گفتند کارهای مطالعاتی و جنبه های غیر غنی سازی را می توانند ادامه بدهند.

وی ضمن بیان اینکه این هم بحث ۶ ماهه است، افزود: در اراک کار زیادی را انجام نداده بودیم که بخواهیم جلوی پیشرفت هسته‌ای آن گرفته شود، من بیشتر در جریان هستم و شما کمتر با آن برخورد داشتید.

دبیر کل حزب مردمسالاری یادآور شد: انرژی هسته‌ای از دو طریق به دست می آید که یکی از طریق آب سنگین اراک است و دیگری آب سبک مثلا نیروگاه بوشهر است که ما بتوانیم سوختش را تامین کنیم. بحث ما این است که این حق را هیچ وقت از ما نمی‌توانند براساس مواد ام پی تی بردارند که شما از طریق پلوتونیم نمی‌توانید به انرژی هسته‌ای برسید. ما فعلا این ۶ ماه توقف پیشرفت هسته‌ای را توافق کردیم و اصلا آنها نباید تعیین کنند که شما چگونه انرژی هسته‌ای به دست می‌اورید به آنها مربوط نیست. پودمان ام پی تی و مقررات آژانس تعیین می کند. سوم خرداد ماه پایان این ۶ ماه است، ما در این مدت باید اجازه بدهیم تا جلو برویم و ببینیم بحث‌ها به کجا منتهی می شود، ۲۸ بهمن قرار است دوباره نشست هایی داشته باشند. نباید خیلی زود قضاوت کنید و بگویید همه چیز تعطیل شده است.

* در ذات مذاکره نباید به طرف مقابل خوش بین بود و باید بدبین بود

در ادامه یکی از دانشجویان سوالات خود را این گونه مطرح کرد: در توافق همه چیز را از دست دادیم. شش ماه دیگر قرار است بر سر چه چیزی توافق کنیم؟ مذاکرات چه از درد مردم کم کرد؟ رهبری بارها گفته‌اند من نسبت به مذاکرات خوش بین نیستم. آیا آقای روحانی و ظریف نمی دانند و هنوز به حرف رهبری نرسیده اند؟ امام بارها در مورد منتظری فرمودند من منتظری را قبول ندارم ولی اجازه می دهم مردم بفهمند ما هم صبور هستیم تا مردم بفهمند.

کواکبیان در پاسخ، ذات مذاکره را بدبین خواند و افزود: رهبری گفتند بدبین هستند. ذات مذاکره همین است در ذات مذاکره نباید به طرف مقابل خوش بین بود بلکه باید بدبین بود. باید هوشمندانه ، با درایت و ظرافت منافع کشور را تامین کرد. هرکسی به طرف مقابل اعتماد کامل کند، اصلا الفبای مذاکره را نفهمیده است . این دیدگاهی که شما دارید که دولت فعلی از خط رهبری منحرف شده است، این اشتباه است چون اگر انحرافی بود رهبری ورود پیدا می کرد. من اطمینان دارم که رهبری اشراف کامل به جزییات دارند و اگر انحراف می دیدند تذکر می دادند و بحث را به گونه ای دیگر هدایت می کردند. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها