کد خبر: ۳۶۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۱

درآمد 1.2 میلیاردی مرد وام ایران از وثایق بانکها

"مرد وام ایران" با وجود پرداخت نکردن اقساط تسهیلات از واحدهای مسکونی که وثیقه بانک ها هستند، بیش از صد میلیون تومان در هر ماه درآمد دارد.
تدبیر24: مردی که توانسته است با دریافت چند ده فقره تسهیلات نسبت به خرید واحدهای مسکونی در سطح شهر تهران اقدام کند، از پرداخت اقساط تسهیلات به بانک ها خودداری کرده است.

بر این اساس هر چند میزان بدهی این فرد به بانک ها در حد و اندازه بدهی های کلان برخی افراد خاص نیست اما عملکرد وی موجب بروز مشکلات عدیده ای برای برخی شهروندان شده است .

پیش از این اخباری در خصوص دریافت 47 فقره تسهیلات مسکن تنها از سوی یکی از بانک های کشور به مرد وام ایران منتشر شد . گفته می شود وی با نزدیکی به عوامل شعبه این بانک در حدود هشت سال قبل دریافت تسهیلات را آغاز کرده است . تنها در دو سال 47 فقره تسهیلات مسکن به وی اعطا شده که بر روی سی فقره از تسهیلات ، وام دیگری به صورت مازاد اختصاص یافته است . وی با تاسیس چندین شرکت به نام های مختلف اقدام به دریافت تسهیلات متعدد کرده است و مجموعه اقداماتش تنها در حوزه مسکن به خرید بیش از 90 واحد مسکونی منجر شده است . واحدهای مسکونی مذکور به عنوان وثایق وام های دریافتی به بانک ها معرفی شده اند.

مرد وام ایران با وجود ممنوعیت خرید و فروش واحدهای مسکونی مذکور اقدام به فروش بیش از سی واحد مسکونی به شهروندان کرده است.

فروش این واحدهای مسکونی در حالی اتفاق افتاد که تمامی آپارتمان ها به خاطر آنکه در رهن بانک هاست اجازه انتقال ندارند. خریداران این واحدهای مسکونی با تسلیم شکایاتی به دادگاه ها در صدد احقاق حقوق خود هستند.

بررسی ها نشان می دهد "ک- ش" در سال های 1379 تا 1388 بیش از 10 میلیارد تومان وام بانکی دریافت کرده و اکنون بدهی او بابت اصل و فرع بدهی و جرایم متعلق به آن به حدود 60 میلیارد تومان می رسد .

در حال حاضر تمامی واحدهای مسکونی که وی به عنوان وثیقه به بانک ها معرفی کرده است، در دست مستاجران است. با توجه به نرخ اجاره در تهران وی ماهانه از اموالی که متعلق به بانک هاست در حدود 120 میلیون تومان درآمد دارد. به این ترتیب درآمد سالانه وی از اموالی که متعلق به خودش نیست، در سال بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون تومان می شود. اغلب واحدهای مسکونی خریداری شده در منطقه یوسف آباد، چهلستون و مهر شهر کرج و ... قرار دارد.

فروش واحدهای مسکونی توسط مرد وام ایران در سال 1389 اتفاق افتاده است. در این سال بیش از 27 واحد مسکونی به ارزش 54 میلیارد و 365 میلیون ریال توسط وی به افراد فروخته شده است . وی در این راستا 37 میلیارد و 635 میلیون تومان از خریداران دریافت کرده است. پرداخت مابقی مبلغ به زمان تغییر نام سند موکول شده است اما با توجه به اینکه وی مجوز فروش واحدهای مذکور را نداشت، خریداران موفق به دریافت سند نشده اند .

شکایات متعددی از سوی خریداران این واحدهای مسکونی به دادگاه ارائه شده است اما بررسی ها نشان می دهد وی با ارائه درخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و ... نیز معاف شده است .

بانک ها موفق نبودند

شاهین شایان آرانی، کارشناس ارشد بازارهای مالی بین المللی در خصوص چگونگی اعطای چند ده فقره تسهیلات مسکن به یک شخص به خبرنگار ایسکانیوز گفت: من در این حوزه به طور عام صحبت می کنم.اینکه فردی چندین فقره تسهیلات مسکن یا هر نوع دیگری از تسهیلات دریافت کند، کار خلاف قانونی مرتکب نیست اما وقتی مشکل ایجاد می شود که دریافت این تسهیلات با استفاده از رانت و پارتی و ... صورت گرفته باشد.

وی گفت: باید شیوه اعطای تسهیلات را بررسی کرد. در این حوزه یک سئوال اساسی مطرح است اینکه فرد با زد و بند تسهیلاتش را دریافت کرده یا با طی مراحل قانونی و استفاده از اعتبارش توانسته است این موقعیت را ایجاد کند .

این کارشناس بانکی توضیح داد:در آمریکا و اروپا نیز افراد می توانند چندین فقره تسهیلات برای خرید مسکن دریافت کنند، واحدهای مسکونی بخرند و اجاره دهند و منابع مالی برای خود ایجاد کنند. تا اینجای کار اگر با زد و بند و نزدیکی به منابع خاص نباشد، اشکالی وجود ندارد .این شرایط برای سایر انواع تسهیلات نیز وجود دارد.

او در توضیح این مطلب افزود: حالا بعد از مرحله اول، تا وقتی که اقساط تسهیلات بازپرداخت می شود، مشکلی وجود ندارد اما به محض اینکه پرداخت اقساط متوقف شود، شکل موضوع تغییر می کند.

او گفت: در کشورهای دیگر نیز همین وضعیت وجود دارد، تا وقتی اقساط پرداخت شود مشکلی نیست اما به محض عقب افتادن اولین قسط ، اسم فرد در لیست سیاه قرار می گیرد و بانک باید برای احقاق حقوق خود وارد عمل شود .

شایان آرانی گفت: افراد وقتی تسهیلاتی از بانک می گیرند، چه درست و چه غلط باید نسبت به بازپرداخت اقساطش اقدام کنند، وقتی کسی تسهیلاتش را بازپرداخت نکرد، بانک مکلف به وصول مطالباتش می شود و یا املاک را پس بگیرند یا اقدامات لازم برای تادیه بدهی را انجام دهند .

وی با انتقاد از عملکرد بانک ها در این حوزه گفت: متاسفانه در این حوزه بانک ها چندان موفق عمل نمی کنند، حال باید در این حوزه نیز بررسی شود فردی که از بازپرداخت اقساط امتناع کرده است با زد و بند و کارهای غیر قانونی مهلت دریافت می کند یا خیر .

وی در پاسخ به این سئوال که آیا وقتی اقساط بانک بازپرداخت نمی شود، بانک نمی توان از محل درآمد املاکی که در وثیقه اش است، نسبت به وصول اقساط اقدام کند، گفت: تا زمانی که بانک ملک را قانونی تصرف نکرده است، درآمد حاصل از وثیقه متعلق به فرد وام گیرنده است.او گفت: این وضعیت تا زمان انتقال مالکیت وجود دارد و بانک بعد از انتقال مالکیت می تواند نسبت به درآمدهای حاصل از وثیقه اقدامی را انجام دهد .

مرد وام ایران و چک های برگشتی

بررسی ها نشان می دهد "مرد وام مسکن ایران" بیش از دویست فقره چک بلامحل صادر کرده است و 116 فقره از آنها در بانک ها ثبت شده است . وی حتی به عنوان مجرم اقتصادی پیش از این زندانی شده است. بر اساس این گزارش وی با تاسیس شرکت های صوری نیز پیش از این موفق به دریافت تسهیلات از بانک ها شده است .

گزارش ها حاکی از حضور پررنگ مرد وام ایران در یکی از کشورهای همسایه است . وی که پیش از این به این کشور مهاجرت کرده با تغییر هویت خود و دریافت اوراق جعلی هویتی ، با نام جدیدش وارد ایران شده است. وی در برخی موارد اقداماتی برای انتقال بخشی از اموالش به خارج از کشور نیز انجام داده است .

بانک های ایران هر چند بیش از 80 هزار میلیارد تومان از دریافت کنندگان وام طلب دارند اما اخیرا رسیدگی به پرونده ویژه 575 نفر از بدهکاران بدهکاران دانه درشت بانکی را در دستور کار خود قرار داده اند.
منبع: انتخاب
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: