تسلیحات هوش مصنوعی اشتریان

تسلیحات هوش مصنوعی

در نظر آورید هزاران زنبورک تسلیحاتی هوش مصنوعی به سوی یک دشمن فرضی گسیل شوند...
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 13
کد خبر: ۹۹۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲

همه‌ فواید فراموش کردن

فراموش کردن همیشه بد نیست گاهی منجر به تصمیم گیری درست می شود
تدبیر24»انسان ها روش های زیادی را از فلش کارت ها گرفته تا کتاب و پازل برای مطالعه و کسب اطلاعات به کار می برند. حدود ۱۰۰ بیلیون عصب در مغز هر انسان وجود دارد که کارشان ذخیره و حفظ اطلاعات است. پس جا برای اطلاعات در مغز بسیار زیاد است. از طرفی انسان ها توانایی حفظ اطلاعات و خاطرات را برای مدتی خیلی طولانی دارند و علم برای این توانایی مغز انسان ها ارزش زیادی قائل هستند. اما طبق تحقیقاتی که اخیرا در این زمینه انجام شده به این نتیجه رسیده اند که بهتر است بعضی از خاطرات حفظ شده را فراموش کنیم.

عصب شناسان دانشگاه تورنتو به این نتیجه رسیده اند که حافظه خوب هیچ ارتباطی با به یاد آوردن جزئیات در طول زمان ندارد. به گفته آن ها ذهن ما انسان ها سعی می کند خاطرات را فراموش کند تا جا برای تصمیم گیری های درست و هوشمندانه باز کند. هدف حافظه نگهداشتن اطلاعات ارزشمند و مفید است نه اطلاعات صحیح. با این روند می توانیم از اطلاعات ارزشمند برای تصمیم گیری های درست استفاده کنیم.

اگر تصمیم دارید راه درستی را انتخاب کنید اما ذهنتان دائم درگیر خاطرات پیچیده و متصاد می شود گرفتن یک تصمیم درست و هوشمندانه کمی برایتان سخت تر می شود.

محققان دریافته اند که فراموش کردن نقش مهمی را در ذهن ایفا می کند که ذخیره سازی حافظه کاملا جداست. ارتباط سیناپسی بین نورون ها به طور هدفمندی تضعیف می شود و همانطور که نورون های جدید به سمت هیپوکامپ مغز هجوم می آورند تا خاطرات را رمزگذاری و ذخیره کنند آن ها را روی سیناپس های موجود می نویسند بنابراین دسترسی به آن ها سخت تر می شود.

محققان به مکانیزم مرتبط با هوش مصنوعی نیز تحقیق کرده اندتا بتوانند فراموش کردن خاطرات را بهتر درک کنند. آن ها به این نتیجه رسیده اند که فراموش کردن خاطرات کهنه و پریشان کننده به ذهن این اجازه را می دهد که اتفاقات گذشته را با اتفاقات جدید عمومیت دهد تا بتواند تصمیم گیری کند.

شکستن خاطرات به شکل های ساده تر بدون جزئیات غیرضروری و منسوخ شده، مثل خلاصه، آن ها را در موقعیت های کنونی موثرتر می سازد. ما می توانیم در موقعیت های جدید تصمیم های آگاهانه بگیریم زیرا تنها خاطرات مهم و کلی را به کار می بریم نه جزئیات.

در واقع با فراموش کردن جزئیات غیر مرتبط موارد مهمی را جمع آوری می کنیم تا جا برای موارد ارزشمند باز کنیم.

درجه پایداری و ناپایداری حافظه بسته به محیط متفاوت است و ارتباط بین آن ها بسیار مهم و کلیدی است. به عنوان مثال کارمند بانکی که روزانه انسان های زیادی را می بیند نام مشتریان برای مدت کوتاهی در ذهنش می ماند. در حالی که مشاوران مالی اسم ها را برای مدت طولانی به خخاطر میسپرند چون مشتری ها را زیاد می بینند. اما مسئله شما که دائم روز سالگرد ازدواجنتان را فراموش فرق می کند. از نظر روانشناسی فراموش کردن های طبیعی یک فرآیند تدریجی در ذهن است و نباید با بیماری فراموشی اشتباه گرفته شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: