تسلیحات هوش مصنوعی اشتریان

تسلیحات هوش مصنوعی

در نظر آورید هزاران زنبورک تسلیحاتی هوش مصنوعی به سوی یک دشمن فرضی گسیل شوند...
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 10
کد خبر: ۱۰۸۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۶
مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان با اشاره به ضرورت راه‌اندازی سامانه رده‌بندی غارهای کشور گفت: با راه‌اندازی این سامانه می‌توان دستورالعمل جامعی برای حفاظت از غارها تدوین کرد.
تدبیر24»احتشام مصدق در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سامانه رده‌بندی غارهای کشور هنوز راه‌اندازی نشده است، اظهار کرد: این سامانه می‌تواند غارهای کشور را از نظر ارزش‌های حفاظتی تقسیم‌بندی کند. برای مثال در یک کشور تقسیم‌بندی‌های جغرافیایی انجام می‌شود و استان‌ها مشخص می‌شوند. پس از آن می‌توان دریافت که کدام استان مخصوص کار زراعی و کدام یک مخصوص کار تولیدی است. در مورد غارها نیز به همین صورت است. اگر شناخت کاملی از آن‌ها داشته باشیم و رده‌بندی آن‌ها صورت پذیرد، می‌توانیم در مورد کارکردها آن‌ها تصمیم‌گیری کنیم.

وی ادامه داد: برای مثال رده بندی کردن غارها مشخص می‌کند که کدام یک از غارها توریستی است و ورود گردشگر به کدام یک از آن‌ها ممنوع است. حتی ورود غارنورد به برخی دیگر از غارها نیز برای حفاظت از خفاش‌ها باید ممنوع شود. از این‌رو راه‌اندازی سامانه رده‌بندی غارهای کشور برای حفاظت از آن‌ها ضروری است.

مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان با بیان اینکه امیدواریم سامانه رده‌بندی غارهای کشور با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست هر چه زودتر فعال شود، تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های این رده‌بندی هنوز تکمیل و تاکنون دستورالعمل خاصی برای حفاظت از غارهای کشور تدوین نشده است البته کم و بیش اطلاعاتی برای حفاظت از غارها وجود دارد ولی این اطلاعات هنوز به صورت یک دستورالعمل جامع تدوین نشده است. چنانچه رده‌بندی غارهای کشور به سرانجام برسد لازم است که دستورالعمل حفاظت نیز تدوین شود.

مصدق با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۵۰۰ غار در کشور ثبت شده است، تصریح کرد: کشور ایران به دلیل اینکه ضخیم‌ترین لایه آهکی جهان را دارد تبدیل به یک منطقه غارخیز شده است و در حال حاضر غار "قلا " در استان کرمانشاه به عنوان دومین چاه‌ عمیق جهان ثبت شده است.

وی درباره اهمیت غارها در اکوسیستم توضیح داد: غارها به دلیل آنکه اکوسیستم ثابتی دارند و تجزیه نمی‌شود مانند کتاب‌های تاریخی هستند که از گذشته برای ما به یادگار مانده‌اند و اطلاعاتی درباره آب و هوا و اکوسیستم منطقه در چندین میلیون سال پیش دارند. با کسب و استخراج این اطلاعات می‌توان دریافت که اقلیم و اکوسیستم منطقه‌ در چه وضعیتی بوده‌ است.

مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان با اشاره به اینکه غارها ورودی آب‌های زیرزمینی هستند، تاکید کرد: چنانچه غارها آلوده شوند سیستم آب‌های زیرزمینی آلوده می‌شود همچنین آلودگی غارها برای جانورانی که در آن زندگی می کنند مانند خفاش‌ها خطرآفرین است.

وی در پایان با اشاره به اینکه آلودگی با زباله از جمله مهمترین مشکل غارهای بزرگ کشور است، گفت: فرهنگ نادرست غارنوردی و بازدید از غارها بدون داشتن آگاهی‌های لازم موجب آسیب رسیدن به غارها شده است.

به گزارش ایسنا، مهر ماه سال گذشته محمد مدادی -دبیر کارگروه غارشناسی کشور- از راه‌اندازی سامانه رده‌بندی غارهای کشور تا پایان سال گذشته خبر داده بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها