تسلیحات هوش مصنوعی اشتریان

تسلیحات هوش مصنوعی

در نظر آورید هزاران زنبورک تسلیحاتی هوش مصنوعی به سوی یک دشمن فرضی گسیل شوند...
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 10
کد خبر: ۱۸۳۷۳
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۳
بررسی پرونده دو شکایت ترکیه از ایران بر سر صادرات گاز امروز در دیوان داوری بین‌المللی لاهه آغاز می‌شود.
تدبیر24: امروز بررسی پرونده شکایت ترکیه از ایران درباره گاز صادراتی ایران به ترکیه در دیوان داوری بین‌المللی لاهه آغاز می‌شود.

بر اساس این گزارش، 4 شاهد از سوی ایران و 4 شاهد از سوی ترکیه در این داوری شهادت خواهند داد.

این گزارش حاکی است شکایت گازی ترکیه از ایران دو وجه دارد. ترکیه از یک سو مدعی است در 53 روز گذشته صادرات گاز ایران به این کشور به میزان مورد توافق نبوده است و 25 درصد از حجم آن کاسته شده است. بر اساس این ادعا، ترک‌ها مدعی هستند ایران یک تامین کننده پایدار انرژی برای ترکیه محسوب نمی‌شود و کم‌فروشی کرده است.

ترکیه بر این اساس یک ادعای خسارت 2 تا 2.5 میلیارد دلاری را مطرح کرده است.

از سوی دیگر ترک‌ها مدعی شده‌اند گاز صادراتی ایران به ترکیه گران است و باید قیمت آن کاهش یابد. بر این اساس ترک‌ها خواستار کاهش 25 درصدی قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه شده‌اند. در صورت پذیرش کامل درخواست ترکیه، قیمت گاز صادراتی ایران به حدود 35 سنت در هر مترمکعب کاهش خواهد یافت.

پیش از این وزیر انرژی ترکیه تاکید کرده بود که ایرانی‌ها در خواست ترکیه را خواهند پذیرفت. ترکیه در عین حال درخواست افزایش واردات دو برابری گاز از ایران با قیمت‌های ارزان تر را مطرح کرده است.

دلیل این درخواست ترک‌ها، استناد آنها به قیمت ناچیز گاز در قرارداد مشهور صادرات گاز ایران به یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس -کرسنت- است که سال‌ها پیش منعقد شده اما هنوز اجرایی نشده است.

ایران در مورد قرارداد اخیر نیز با شرکت عربی طرف قرارداد وارد یک چالش حقوقی کلان و چند میلیارد دلاری شده است که باخت ایران در آن پرونده روی قیمت صادرات گاز ایران به همه کشورهای طرف قرارداد یا طرف مذاکره از جمله ترکیه، عراق، پاکستان، عمان، هند و سوئیس تاثیرگذار خواهد بود.

با این وصف و با توجه به عمق خسارات ناشی از این مساله و با توجه به هشدارهای قبلی کارشناسان درباره عواقب بعضی اقدامات و انتصابات، سوال اصلی آنجا است که چه کسی مسئولیت این هزینه‌های کلان بر اقتصاد ملی را که اجتناب از آنها به راحتی امکان‌پذیر بود، بر عهده خواهد گرفت.
منبع: فرارو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها