تسلیحات هوش مصنوعی اشتریان

تسلیحات هوش مصنوعی

در نظر آورید هزاران زنبورک تسلیحاتی هوش مصنوعی به سوی یک دشمن فرضی گسیل شوند...
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 09
کد خبر: ۷۴۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۲
در جمهوری پنجم فرانسه، هیچ‌گاه به شکل امروز، شاهد نوعی بی‌نظمی در انتخابات فرانسه نبوده‌ایم. نتیجه این بی‌نظمی، آن است که موج پوپولیستی که در غرب شکل گرفته، تا حد زیادی وضعیت کشورهای اروپایی را به هم ریخته است.
تدبیر24 »در این میان، تمایلات افراطی نسل میانی جامعه غربی که معلول اقدامات تروریستی و مهاجرت‌های گسترده است، موجب شده تا اندیشه پوپولیستی کشورهای غربی را دربرگیرد. اولین تجربه این تفکر پوپولیستی با روی کار آمدن دونالد ترامپ به دست آمد که خانم مارین لوپن، بعد از پیروزی ترامپ اعلام کرد مثلث راست افراطی در غرب شکل گرفته است. از نگاه لوپن، ولادیمیر پوتین، دونالد ترامپ و شخص او، اضلاع سه‌گانه این مثلث را تشکیل می‌دهند. بعد از گسترش تفکر پوپولیستی در اروپا، نخستین آزمونی که شکستی برای راست افراطی تلقی می‌شد، در هلند اتفاق افتاد که آقای گرت ویلدرز، با همه حمایت‌هایی که نسل جوان هلندی از او می‌کردند، با شکست مواجه شد. شکست در انتخابات هلند، حرارت راست افراطی را کاهش داد و امروز در فرانسه، گرچه خانم مارین لوپن، آماده ورود به مرحله دوم انتخابات است، اما امانوئل مکرون، رقیب او روز‌به‌روز از وی پیشی می‌گیرد. در حالی‌که خانم لوپن در مرحله اول انتخابات، ۲۷ درصد آرا را به خود اختصاص داد، نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که میزان رای امانوئل مکرون در دور دوم، قریب به ۳۰ درصد است. اتهاماتی که به مارین لوپل وارد شد، در کنار شکست راست افراطی در هلند و ایتالیا، محبوبیت راست افراطی را کاهش داده است. در مقابل، نخست‌وزیری ترزا می، به افزایش محبوبیت راست افراطی در اروپا کمک شایانی کرد. حوادث اخیری که در بریتانیا رخ داد، ازجمله ضرب و شتم جوان کرد ایرانی، تا حدوی فضای بریتانیا را هم با واکنش‌های منفی روبه‌رو کرده است و مردم این کشور نگران هستند که این تفکر انتقام‌جویانه راست افراطی به بریتانیا هم کشیده شود. گرچه خانم می‌، چنین تمایلاتی دارد اما حاضر نیست این تمایل، به صورت فرضیه‌ای در جامعه بریتانیا به مرحله اجرا درآید. بنابراین، انتخابات فرانسه، وضعیت چندان مشخصی ندارد، اما تا جایی‌که امروز می‌توانیم قضاوت کنیم، رقابت بسیار شدیدی بین خانم مارین لوپن و امانوئل مکرون وجود دارد. نگارنده در برهه‌ای بر احتمال پیروزی مارین لوپن تاکید می‌کرد، اما امروز او اقبال خود را از دست داده که نتیجه شکست راست افراطی در هلند و همچنین، تقبیحی است که در کشورهایی مثل آلمان از راست افراطی انجام شده است. حس انتقام‌جویی و بیگانه‌ستیزی که در اروپا به وجود آمده، رو به کاهش است. در حال حاضر با قطعیت نمی‌توان گفت راست افراطی در فرانسه به پیروزی می‌رسد، اما آنچه مسلم است قدرتمند شدن رقیب خانم مارین لوپن است که بر باقی ماندن فرانسه در اتحادیه اروپا تاکید دارد و خانم آنگلا مرکل، به شدت از او حمایت می‌کند و حتی، بخشی از هزینه‌های انتخاباتی او را نیز تامین کرده تا بر مارین لوپن پیروز شود. با این حال، نمی‌توان با قطعیت از شکست یا پیروزی راست افراطی سخن گفت. در مقابل جناح راست افراطی، چپ‌های فرانسه توفیق چندانی نداشته‌اند. فرانسوا اولاند در فرانسه به عنوان یکی از ضعیف‌ترین روسای جمهوریِ جمهوری پنجم شناخته می‌شود که بر همین اساس، سوسیالیست‌ها در دستیابی به وعده‌هایی که به مردم داده بودند، موفقیت چندانی نداشتند. بنابراین، کناره‌گیری مطلق فرانسوا اولاند یا حتی، فرانسوا فیون، نگارنده را به این نتیجه می‌رساند که چپ افراطی و میانه هم در فرانسه موفقیتی نداشتند و مورد اقبال مردم قرار نگرفتند. با تمام این تفاسیر و براساس نظرسنجی‌هایی که در فرانسه صورت گرفته، پیش‌بینی نگارنده آن است که آقای امانوئل مکرون، در انتخابات ۲۳ آوریل به پیروزی برسد.


علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها