بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 19
کد خبر: ۱۱۳۰۲۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۹
فیاض زاهد
تدبیر24»زاهد کارشناس و فعال سیاسی بر این عقیده است که اعتراضات خیابانی در همه کجای دنیا وجود دارد و اصلا به معنای براندازی نظام نیست و اگر نظام و صداوسیما تریبون را به دست منتقدان بدهد و فضا را برای مردم باز کند، مردم نیز با اخبارهای نادرست به صورت منطقی برخورد خواهند کرد.
اعتراضات مردمی در ماه‌های آینده بیشتر می‌شود/ اصلاح‌طلبی آخرین فرصت جمهوری اسلامی است

 گویا پس‌لرزه‌های اعتراضات دی ماه سال 96 کماکمان ادامه دارد؛ اینبار علاوه بر شهرهای کوچک، شهرهای بزرگی همچون اهواز، اصفهان، شیراز و کرج نیز به جمع آن‌ها اضافه شده‌اند و نسبت به شرایط موجود ابراز نارضایتی می‌کنند. اعتراضات خیابانی مردم که جسته و گریخته در بسیاری از شهرها وجود دارد، باعث شده حساسیت نسبت به این مسئله بیشتر شود و با آن به صورت قهری برخورد شود. فیاض زاهد فعال سیاسی به رویداد۲۴می‌گوید دانشجوی ترم دو ارتباطات این مسائل ساده را متوجه می‌شود که باید تریبون را در اختیار منتقدان هم قرار داد تا بتوان ذهن جامعه را به سمتی برد که بتواند در مقابل خبرهای پوپولیستی و نادرست، رفتار منطقی از خود نشان دهد.

اعتراضات مردمی در ماه‌های آینده بیشتر می‌شود

او با اشاره به تجمعات اخیر مردمی می‌گوید: با توجه به وضعیت موجود اعتقادم بر این است که بحران و اعتراضات مردمی گسترده‌تر خواهد شد. من در گذشته نیز پیش‌بینی کرده بودم که با موج گسترده و عظیمی از اعتراضات خیابانی مواجه خواهیم شد که در دی‌ماه گذشته بخشی از آن را دیدیم و در ماه‌های آینده نیز این اعتراضات بیشتر خواهد شد و اگر به صورت جدی به این موضوع پرداخته نشود، می‌تواند برای کشور به یک بحران ملی و امنیتی تبدیل شود که ریشه‌های آن به نارضایتی‌های عمومی، فشارهای داخلی و باور اینکه سیستم داخلی دچار فساد گسترده است برمی‌گردد. 

نیازمند اصلاحات جدی هستیم

زاهد ادامه داد: خروج آمریکا از برجام در شرایطی که کشور دچار آن شده است بی تاثیر نیست اما علت اصلی به این برمی‌گردد که کشور نیازمند اصلاحات جدی است. به نظر می‌رسد مدلی که جمهوری اسلامی تا کنون خود را با آن اداره می‌کرد دارای ایراداتی در حوزه داخلی و خارجی است و بحران‌هایی که با آن مواجه هستیم تماما ریشه سیاسی دارند و تغییر صوری مدیران و مسئولان نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند بلکه شرایط را پیچیده‌تر می‌کند. ما در سیاست داخلی قطعا نیازمند بازنگری در سیاست‌هایی هستیم که نظام در سال‌های گذشته در پیش‌رو گرفته است. 
 
اعتراضات خیابانی به معنای براندازی نیست/ حساسیت نشان ندهیم

این فعال سیاسی با اشاره به عدم پخش اعتراضات مردمی و پوشش آن از سوی صدا وسیما، گفت: در همه کجای دنیا بر اساس یک سنت دیرینه سیاسی تظاهرات خیابانی یک عاملی است برای نشان دادن اعتراضات مردم و به معنای براندازی نظام نیست، اما متاسفانه عادت داریم یک پدیده عادی که در همه کجای دنیا وجود دارد را به یک مسئله امنیتی تبدیل کنیم. 

او ادامه داد: صداوسیما باید تریبون را در اختیار منتقدان قرار دهد، برنامه‌های سیاسی قوی را برگزار کند تا مردم بتوانند به آن جذب شوند. رسانه‌های خارج از کشور برنامه‌های متنوع سیاسی را تولید می‌کنند و هزاران نفر در سراسر دنیا هم آن‌ها را می‌بینند؛ نمی‌دانم در فکر آقای علی عسگری و دوستان ایشان چه می‌گذرد! مردم نامحرم نیستند و قطعا از اتفاقات باخبر هستند و اینگونه نیست که اگر چند کلمه از اعتراضات را بشنوند یا ببینند دین و ایمانشان را از دست بدهند. 

زاهد ادامه داد: اکنون مردم از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی بهترین و بدترین برنامه‌های دنیا را مشاهده می‌کنند و صداوسیما می‌تواند با هوشمندی لازم بستری را فراهم کند که انتقادات نیز مطرح شود تا هیجان‌های مردم کمی از این طریق تخلیه شود. اگر خبرهای به روز و مناسب را پخش کنیم طبیعتا ذهنیت جامعه نیز نسبت به اخبار پوپولیستی و نامناسب یک برخورد منطقی از خود نشان می‌دهد. این مسائل را حتی دانشجویان ترم دو ارتباطات هم متوجه می‌شوند اما نمی‌دانم این نوابغ را صدا وسیما از کجا پیدا می‌کند. 

مسئولان فکر می‌کنند اگر مشکلات را بگویند فشار دشمن بیشتر می‌شود 

زاهد، با بیان اینکه رییس‌جمهور باید با صراحت به مردم بگوید که کشور در چه شرایطی قرار دارد، خاطرنشان کرد: مسئولان فکر می‌کنند ه اگر مسائل را کاملا بازگو کنند، فشار دشمن بر کشور بیشتر می‌شود. ما یا باید با مردم با صداقت صحبت کنیم و بگوییم که اگر بخواهیم این شرایط را ادامه دهیم ارز گران‌تر می‌شود، احتکار کالا راحت‌تر خواهد شد و ... اما اگر مردم از این شرایط رضایت نداشتند، مسئولان باید از طریق کانال‌های مناسب نسبت به سیاست‌های موجود بررسی‌های لازم را انجام دهند. مردم در چند انتخابات گذشته به صراحت اعلام کرده‌اند علاقه دارند کشور به چه شکلی اداره شود، حضورمان در منطقه به چه صورتی باشد، سیاست‌های خارجی‌مان کدام مسیر را ادامه دهد، ارتباطامان با آمریکا چگونه باشد و... معنی این مباحث این نیست که ما تسلیم شویم، اصلا اینگونه نیست. ما با توجه به شرایط موجود و رعایت چارجوب‌ها باید مذاکراتمان با آمریکا را آغاز کنیم. 

اصلاح‌طلبی آخرین فرصت جمهوری اسلامی است
 
زاهد با اشاره به افزایش انتقادها از جریان اصلاح‌طلب که گفته می‌شود به نظر می‌رسد با طرح مسائلی همچون رفع حصر، به فکر معیشت و شرایط زندگی مردم نیستند، گفت: اصلاح‌طلبی آخرین دیدگاه جمهوری اسلامی است و اگر از اصلاح‌طلبان بگذرد، دیگر شانسی برای جمهوری اسلامی باقی نخواهد بود. اصلاح‌طلبان برای اینکه بتوانند تاثیرگذار باشند باید روی خواسته‌ها و دغدغه‌های مردم دست بگذارند. یکی از مهمترین مشکلات کشور نوع مواجه و برخوردی است که حکومت انجام می‌دهد. اصلاح‌طلبان سعی کردند با نرمی و آرامش اصلاحات را پیش ببرند اما به نظر می‌رسد که فرصت در حال محدود شدن است و اصلاح‌طلبان برای پیشگامی حل مشکلات ملی باید بر روی موارد بسیار مهمتری انگشت بگذارد. یکی از این موارد رسیدن به نقطه نمادین از وحدت میان همه جریان‌های سیاسی که به نظام اعتقاد دارند، است. رفع حصر، آزادی زندانیان سیاسی، اعمال عفو عمومی برای آسیب‌دیدگان سال 88، بازبینی سیاست خارجی و ... باید مورد نظر قرار بگیرد و نباید در حد یک شعار باقی بماند. به نظر من کشور، رهبری و مجموع نظام استعداد بازبینی در این حوزه را دارند.

منبع: رویداد24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها