بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 02
کد خبر: ۱۰۱۶۷۴
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۰
«اوسولا کی. لو گویین» نویسنده رمان‌های علمی ـ تخیلی در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
تدبیر24»«گاردین» نوشت: «اوسولا کی. لو گویین» نویسنده آمریکایی که رمان‌های علمی ـ تخیلی‌اش در دنیا میلیون‌ها جلد فروش دارد، در سن ۸۸ سالگی در پورتلند درگذشت.

«لو گویین» جوایز مهم ادبی همچون چند جایزه «نبیولا» و «هیوگو» را در کارنامه‌اش داشت و مشهورترین رمانش «دست چپ تاریکی» و چهارگانه «دریازمین» نام داشت.

پس از انتشار خبر درگذشت این زن نویسنده، چهره‌های مشهوری چون «نیل گیمن»، «استفن گینگ»، «لاری پنی»، «گاوریل کی» و «جان اسکالزی» به وی ادای احترام کردند.

«گیمن» که خود از نویسندگان برجسته ژانر علمی ـ تخیلی است، درباره او در توییتر خود نوشت: همین الان متوجه شدم «اورسولا کی. لو گویین»  فوت کرده. واژه‌های او همیشه با ماست. بعضی از آن‌ها بر روح من نوشته شده‌اند. دلم برای او که آدمی باشکوه، بامزه و ممتاز بود تنگ می‌شود، و همچنین برای او به عنوان باهوش‌ترین نویسنده. هنوز هم برای این ادای احترام احساس افتخار می‌کنم.

«استفن کینگ» جنایی‌نویس مطرح آمریکایی و نویسنده آثاری چون «مسیر سبز» و «رستگاری در شائوشنگ» هم نوشت: «اورسولا کی. لو گویین»، یکی از بزرگان، درگذشت. او تنها یک نویسنده علمی ـ تخیلی نبود، یک تمثال ادبی بود. خداحافظ مسافر کهکشان‌ها.

اولین اثر «لو گویین» در سال ۱۹۵۹ به چاپ رسید. او در سال ۱۹۶۶ «دنیای روکانون» را منتشر کرد و دو سال بعد رمان مشهور «جادوگری از دریازمین». «مارگارت اتوود» ـ نویسنده برجسته کانادایی ـ این کتاب را یکی از سرچشمههای اصلی ادبیات فانتزی خوانده است.

این شخصیت ادبی سال بعد رمان «دست چپ تاریکی» را به چاپ رساند و جوایز ادبی مهم و اقبال منتقدان و خوانندگان را برای تضمین کرد. این رمان بیش از ۳۰ بار تجدید چاپ شد و نام «لو گویین» را به عنوان نویسنده ژانر علمی ـ تخیلی در حلقه‌های ادبی تثبیت کرد.

آثار این زن نویسنده بارها مورد اقتباس سینمایی و تلویزیونی قرار گرفته است. «حکایت دریازمین» به کارگردانی «گورو میازاکی» که در سال ۲۰۰۶ به روی پرده رفت،‌ یکی از این فیلم‌ها بود.

«لو گویین» علاوه بر محبوبیت به خاطر رمان‌نویسی، برای نگارش داستان کوتاه و مقاله و سرودن شعر هم شهرت داشت. مشهورترین آثار او علمی ـ تخیلی هستند، اما او جدا از بیش از ۱۹ رمان علمی ـ تخیلی، ۹ مجموعه داستان کوتاه، مقالات، ترجمه، ۱۳ کتاب کودکان و شعر از خود به یادگار گذاشته است. او حتی با آهنگساز آوانگارد «دیوید بوفورد» در ساختن اپرایی در سال ۱۹۸۵ همکاری کرد. او «اپرایی برای ریگل ۹» را درباره گروهی از فضانوردان بر روی سیاره‌ای بیگانه نوشت. آثار «لو گویین» شامل دیدگاه‌های در حال تحول او در مورد علوم اجتماعی، فمینیسم، محیط‌گرایی وآرمان‌شهرها هستند.

او به همراه سه نویسنده دیگر موسسه هنرهای ادبی اورگان را راه‌اندازی کرد و کتاب راهنمایی برای نویسندگاه قلم زد. «لو گویین» برای روزنامه «گاردین» هم نقد ادبی می‌نوشت که آخرین آن‌ها در نوامبر ۲۰۱۷ منتشر شد.

این رمان‌نویس آمریکایی در سال ۲۰۱۴ جایزه یک عمر دستاورد ادبی را از سوی بنیاد جوایز ملی کتاب آمریکا دریافت کرد و در سخنرانی خود، سایت «آمازون» را مورد انتقاد قرار داده و فروشندگان آنلاین کتاب را «سودجو» لقب داد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها