بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 05
کد خبر: ۱۰۲۸۸۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
همیشه از روغن ماهی به دلیل فواید سلامتی فراوانی که دارد، استقبال شده است. اما به تازگی محققان دانشگاه گرانادا در اسپانیا به دنبال بررسی‌های خود روی موش‌های آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از روغن آفتابگردان و یا روغن ماهی می‌تواند موجب تغییراتی در کبد شود و این اندام را به بیماری استئاتوهپاتیت غیرالکلی مستعد کند. این بیماری شکل خطرناک‌تر کبد چرب غیرالکلی است.
تدبیر24»بنابر بررسی‌ها مشخص شده، ۲۰ درصد افرادی که در آمریکا به کبد چرب غیرالکلی مبتلا هستند، بیماری استئاتوهپاتیت غیرالکلی نیز دارند. در این بیماری، کبد به شدت چرب می‌شود و سلول‌های کبد ملتهب شده و صدمه می‌بینند. این صدمات سلولی، خطر ابتلای فرد به سیروز کبدی و یا سرطان کبد را افزایش می‌دهد.

برخی از عوامل اصلی ابتلا به استئاتوهپاتیت غیرالکلی، اضافه وزن، چاقی، فشار خون بالا، چربی خون بالا و دیابت نوع ۲ است که تمام آنها به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی هستند.

محققان دانشگاه گرانادا به بررسی انواع روغن‌ها، از جمله آفتابگردان، ماهی، زیتون، روی کبد موش‌ها پرداختند و می‌خواستند بدانند که استفاده طولانی مدت از هر یک از این روغن‌ها چه اثری روی ژن، تنش اکسایشی- فقدان توازن بین رادیکال‌های آزاد و توانایی بدن در پیشگیری از صدمات آنها- و طول تلومرها دارند. تلومرها هر یک از رشته‌های دی ان ای هستند که از کروموزوم‌های ما محافظت می‌کنند و هر چه طول آنها کوتاه‌تر باشد، سلول‌های بدن ما صدمه بیشتری می‌بینند. تلومرها با مسن شدن، کوتاه‌تر می‌شوند. البته تلومرهایی هم که بسیار بلند هستند، بدن را در خطر ابتلا به سرطان قرار می‌دهند.

بررسی‌ها نشان داد که مصرف طولانی مدت روغن ماهی و گل آفتابگردان روی سلامت کبد اثر منفی می‌گذارد. اما روغن زیتون بهترین انتخاب است.

 تغییرات ایجاد شده ناشی از مصرف طولانی مدت روغن ماهی و آفتابگردان، کبد را در خطر استئاتوهپاتیت غیرالکلی قرار می‌دهد که این بیماری ابتلای فرد به سیروز کبدی و یا سرطان کبد را سرعت می‌بخشد. اما روغن زیتون می‌تواند این خطر را کاملا عکس کند. بنابراین مطابق بررسی جدید بهتر است روغن زیتون را وارد رژیم غذایی‌تان کنید و از فواید سلامتی آن بهره‌مند شوید.

برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها