بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 05
کد خبر: ۱۰۹۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۲
ماهواره رصدگر زمین «CBERS 3» که حاصل همکاری مشترک کشورهای چین و برزیل بوده، به دلیل بروز نقص فنی در موشک لانگ مارچ چین، به مدار مورد نظر نرسید و از بین رفت.

به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، موشک لانگ مارچ-4B حامل ماهواره رصدگر زمین CBERS 3 چین- برزیل، نهم دسامبر (18 آذر) از مرکز فضایی «تا یو آن» در استان شانشی در شمال چین به فضا پرتاب شد.

اما بدلیل نقص عملکرد در موشک لانگ مارچ در هنگام پرواز، ماهواره 250 میلیون دلاری CBERS 3 در مدار تعیین شده قرار نگرفت.

بر اساس اعلام موسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل، ارزیابی‌های اولیه از بازگشت ماهواره به زمین و نابود شدن آن حکایت دارد.

همکاری مشترک چین و برزیل در حوزه برنامه رصد زمین از سال 1988 میلادی آغاز شد؛ برزیل از داده‌های ماهواره رصدگر زمین CBERS برای نظارت بر آتش سوزی جنگل‌ها، جنگل‌زدایی در جنگل‌های حاره‌ای آمازون، نظارت بر مزارع، مدیریت منابع آب و توسعه مناطق شهری استفاده می‌کند.

با کمک داده‌های ماهواره رصدگر زمین، روزانه 700 تصویر تهیه شده و در اختیار سازمان‌های محیط زیست در سراسر جهان قرار می‌گیرد. ماهواره CBERS 3 چهارمین ماهواره رصدگر زمین محسوب می‌شود که از سال 1999 میلادی تاکنون به فضا پرتاب شده‌ است.

ماهواره CBERS 3 در اندازه یک خودرو و به وزن 2.3 تن با سرمایه گذاری مساوی چین و برزیل توسط آکادمی فناوری فضایی چین طراحی و ساخته شد. دو ابزار تصویربرداری این ماهواره توسط محققان برزیل و دو ابزار دیگر توسط محققان چینی ساخته شد.

دوربین‌های این ماهواره قادر به تهیه تصاویر سیاه و سفید از زمین بوده و با کمک حسگرهای مختلف از جمله تصویرساز حرارتی و مادون قرمز، امکان تمایز قائل شدن بین انواع مختلف پوشش گیاهی و مکانی فراهم می‌شود.

با توجه به از کار افتادن سه ماهواره قبلی، برزیل مجبور به خرید داده‌ها از کشورهای دیگر است.

با وجود نابود شدن ماهواره CBERS 3، برزیل و چین برنامه توسعه ماهواره جدید CBERS 4 را برای پرتاب در سال 2015 آغاز کرده‌اند.

هنوز علت اصلی بروز نقص عملکرد موشک لانگ مارچ مشخص نشده است.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها