با ایجاد یک برنامه ریزی صحیح و مناسب با شرایطم شروع به تولید و عرضه کشمش
کردم و توانستم قبل از بیست سالگی به ثبات مالی برسم و فرد موفقی شوم، برخی از
محصولات مجموعه ام که از محبوبیت بالایی میان مردم برخوردار است را در ادامه مقاله
بررسی خواهیم کرد.
کشمش
ارومیه
وقتی اسم کشمش ارومیه میآید اولین چیزی که یاد آن میافتید
چیست؟ دقیقا! من هم یاد شیرینی کشمشی میافتم، یکی از محبوبترین شیرینیهای دوران
کودکی اکثر ما. شاید هم بعضیها یاد نخودچی کشمش بیفتند که البته هر دو هم خوردنیهای
خوشمزه و جذابی هستند. فارغ از خوشمزه بودن این خوردنیها، تا به حال در مورد خواص
کشمش فکر کردهاید؟ دوستان عزیزم خبر خوب این است که این خوراکی نه تنها به خاطر
شیرین بودنش مورد علاقهی تمام گروههای سنی است بلکه منابع انرژی، ویتامینهای
گوناگون، مواد معدنی و الکترولیتهایی دارد که به کشمش اهمیت تغذیهای ویژهای میدهند
و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد.
کشمش تأثیر
بسیار زیادی در کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب دارد. مطالعاتی وجود دارد که نشان
میدهد مصرف روزانهی کشمش، به ویژه اگر همراه تنقلات دیگر باشد، فشار خون را به
مقدار قابل توجهی کاهش میدهد. از طرفی کشمش آنقدر آسان و سریع قابل مصرف و در
دسترس است که هیچ بهانهای برای حذف آن از رژیم غذاییتان نخواهید داشت.
کشمش
ایران
کشمش ایران در واقع همان انگور خشک است. کشمش را به
دو روش سنتی و صنعتی تهیه میکنند. در روش سنتی، حبههای انگور را در یک سینی بزرگ
میریزند و جلوی آفتاب خشک میکنند یا آنگونه که در گذشته مادربزرگهای ما انجام
میدادند، خوشههای انگور در زیرزمینها یا اتاقهای تاریک آویزان میشد تا خشک و
تبدیل به کشمش شود. در نوع صنعتی هم از بخار گوگرد یا غوطهور کردن در تیزآب یا
انواع دیگر روشها برای تهیهی کشمش استفاده میشود. به طور معمول انگور بیهسته
برای تهیهی کشمش مناسب است، اما اگر کسی دلش بخواهد، میتواند هر انگوری را خشک و
استفاده کند. در کشور ما شناختهشدهترین نوع کشمش، کشمش سبز قلمی است که بهصورت
تنقلات با نخودچی یا همان نخودچی کشمش محبوب خودمان مصرف میشود. نوع دیگر کشمش که
تقریبا به اندازهی کشمش سبز محبوب و مورد استفاده است، همان کشمش پلویی است که با
عدسپلو و غذاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. نوع شناختهشدهی دیگر کشمش در
کشور ما، مویز یا کشمش بیدانه است که از انگور شاهانی بهدست میآید و از قدیم
یکی از تنقلات دوست داشتنی ما ایرانیها بوده است. مویز از کشمش عادی کوچکتر،
تیرهتر و دارای مزهی تندتری است. انواع دیگری از کشمش هم وجود دارد که در نوع
انگور و فرایند خشک شدن آنها تفاوتهایی وجود دارد.
کشمش
پلو
معمولا چون در
اثر خشک شدن انگور، قند آن بهصورت کاراملی درمیآید، رنگ کشمش پلو از رنگ خود حبهی انگور تیرهتر میشود.
اما در تهیهی کشمش به روش صنعتی چون از گاز گوگرد استفاده میشود، رنگ کشمش طلایی
و خوشرنگتر از کشمشهایی است که به روش سنتی درست میشوند.
هنگامی که
انگور به کشمش تبدیل میشود، غلظت ترکیبات فنلی آن به طرز قابل توجهی بالا میرود
که این امر نقش قابل توجهی در پیشگیری و درمان سرطان دارد. ترکیبات فنلی کشمش،
کوئینیک اسید، گارلیک، کلروژنیک و کافئیک اسید، کاتچین و اپیکاتچین هستند. در
حالیکه بسیاری از افراد عموما به خاطر حساسیت به گوگرد از خوردن کشمشهای صنعتی
که بهوسیلهی دیاکسید گوگرد خشک میشوند، اجتناب میکنند، اما کشمش طلایی مواد مغذی
بیشتری دارد چون آنتی اکسیدهای گوگرد مانع از دست رفتن این ترکیبات بر اثر خشک
شدن دانههای انگور میشود.