بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 30
کد خبر: ۲۰۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۸
مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز سرو با اشاره به دستیابی کشورمان به فناوری جی.تی.ال، گفت: از طریق فناوری جی.تی.ال می توان از گاز، بنزین یورو 5 و حتی بنزین با کیفیت بالاتر تولید کرد.
تدبیر24: امیرهومن کریمی با اشاره به دستیابی به فناوری تولید بنزین از گاز از طریق فناوری جی.تی.ال، گفت: جی.تی.ال فرایندی است که از طریق آن، گاز طبیعی به یکی از فرآورده های نفتی تبدیل می شود.

مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز سرو، افزود: در این فرآیند، مساله مهم این است که یک فرآورده نفتی مایع مانند نفتا تولید شود و در مراحل بعد می توان به راحتی نفتا را به بنزین و گازوییل تبدیل کرد.

وی ادامه داد: وقتی از گاز به یک فرآورده نفتی مایع رسیدیم، صاحب صنعت خودش می تواند تصمیم بگیرد که آن را به بنزین، گازوییل، الکل یا محصول دیگر تبدیل کند.

وی با بیان اینکه از طریق فناوری جی.تی.ال می توان از گاز، بنزین یورو 5 و حتی بنزین با کیفیت بالاتر تولید کرد، گفت: کیفیت محصولی که از این فرآیند تولید می شود از یورو 5 بالاتر می باشد، زیرا گوگرد آن در حد صفر است.

مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز سرو، تصریح کرد: ما فناوری تبدیل گاز به بنزین یورو 5 از طریق فناوری جی.تی.ال را کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه این طرح در مرحله پایلوت یک بشکه ای قرار دارد، اظهار داشت: در سال 90 مسوولان وقت، پایلوت ما برای رسیدن به یک بشکه را راه اندازی کردند.

وی با بیان اینکه در مرحله آزمایشگاهی حداکثر تا 50 گرم محصول تولید می شود، اضافه کرد: پایلوت یک بشکه ای، مرحله ای فراتر از مرحله تولید آزمایشگاهی به شمار می رود.

مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز سرو خاطرنشان کرد: پایلوت تولید یک بشکه ای، مرحله ای نیمه صنعتی به شمار می رود که می توان آن را به خط تولید بالا تبدیل کرد.

وی درباره وضعیت بهره برداری از این فناوری، گفت: با شستا و شرکت های تابعه صنایع دفاع در حال مذاکره هستیم تا این فناوری در برخی واحدهای پالایشگاهی اجرایی شود.

وی با بیان اینکه استفاده از فناوری جی.تی.ال در پالایشگاه های دارای ظرفیت 4500 بشکه و بالاتر صرفه اقتصادی دارد، تصریح کرد: قطر چندین پالایشگاه 70 هزار بشکه ای با فناوری جی.تی.ال را احداث کرده و می خواهد یک پالایشگاه جدید جی.تی.ال با ظرفیت 300 هزار بشکه نیز به بهره برداری برساند.

جی.تی.ال فناوری تبدیل گاز به فرآورده و مایعات با ارزش است که از طریق آن گاز را به فرآورده هایی با چند برابر ارزش افزوده مانند بنزین تبدیل می کند و باعث انتشار کمتر گازهای محلی و کاهش وابستگی به محصولات نفتی می شود.

محصولات جی.تی.ال هیدروکربن های خالص پارافین هستند که خواص احتراق عالی با سوختن آرام و کنترل شعله دارند.

سوخت جی.تی.ال به توسعه و گسترش سوخت های گوناگون حمل و نقل و کاهش وابستگی به محصولات نفتی کمک می کند.

سوخت جی.تی.ال می تواند در موتورهای دیزلی متداول استفاده شود که انتشار کمتر آلودگی محلی مانند ذرات معلق، منوکسیدکربن، هیدورکربن ها و اکسیدهای نیتروژن را به دنبال دارد.

همچنین سوخت جی.تی.ال در مقایسه با سوخت های پالایشگاهی، هیچگونه پیامدی برای گرم شدن جهان ندارد و تاثیر کمتری در اسیدی شدن هوا، مه آلودگی و انتشار کمتر مواد معلق دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها