بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 03
کد خبر: ۳۹۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱
مراسم افتتاحیه کارگاه آموزشی بین‏‏ المللی قنات و معماری با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، نماینده یونسکو، سرپرست مرکز بین‏‏ المللی قنات و سازه‏‏‌های تاریخی آبی و جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان معماری استان یزد و دو مدرسه عالی معماری از کشور فرانسه، در یزد برگزار شد.
تدبیر24: این کارگاه با هدف آشنایی دانشجویان با قنات به عنوان سیستم پایدار تأمین آب، بررسی عوامل تهدید قنات‎‌‎‌های شهری، بررسی ارتباط چند جانبه‌ای که قنات میان شهر تاریخی، شهر جدید و حومه‌ی روستایی برقرار می‌کند، برگزار می‎‎شود.

همچنین در این کارگاه که از 17 آبانماه آغاز و تا 26 این ماه ادامه خواهد داشت، به موضوعاتی مانند ارائه راه حل به منظور ادامه کارکرد پایدار قنات‎‎های فعال و بررسی راهکارهای مختلف به منظور استفاده از قنات‏‏‌های غیرفعال نیز پرداخته می‎‎شود.

"رحیم میدانی" معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در آغاز به کار این کارگاه با بیان این که در سراسر ایران 37 هزار قنات با مجموع آبدهی سالیانه هفت میلیارد مترمکعب فعال هستند، ابراز کرد: از نگاه وزارت نیرو، قنات تنها یک موضوع تاریخی نیست و اهمیت آن فقط به ارزش‏‏‌های موزه‏‏ ای و آرشیوی ختم نمی شود، بلکه قنات به عنوان سنت و شیوه‏‏ ای پایدار و زنده برای استحصال منطقی و عادلانه آب زیرزمینی مطرح است.

وی ادامه داد: قنات یکی از مظاهر سیستم‎‎های پایدار و سیستم‌های دوستدار محیط زیست محسوب می‏‏‌شود و ضمن استحصال آب زیرزمینی هیچ‌گاه اثر سوء بر آن نداشته و موجب افت حجم مخزن سفره نشده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ابراز امیدواری کرد تا این کارگاه فرصتی باشد برای مطالعه‎‎ پیوند نظام‏‏ مند قنات با یزد، یکی از کهن‏‏‌ترین شهرهای کویری جهان، جایی که کمبود آب نه تنها محدودیتی برای آفرینش‏‏‌های هنری و معماری نبوده، بلکه زمینه ظهور معماری زیبا و باشکوهی را فراهم آورده که سازگاری با طبیعت پیرامون را نیز تضمین می‏‏‌کرده است.

وی اظهار کرد: درس‏‏هایی که می‎‎توان هنوز از گذشته یزد فرا گرفت، از بافت هماهنگ و فروتنانه آن با محیط پیرامون و از آنها در حل مشکلات مدرن این شهر است.

"حسین غفوری" مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد و سرپرست مرکز بین المللی قنات و سازه‎‎های تاریخی آبی ضمن خوش آمدگوئی به ایرانیان و غیرایرانیان شرکت‏‏ کننده در این کارگاه، بیان کرد: از زیر شهر یزد حدود 70 قنات عبور می کند که متأسفانه بخش عمده‏‏ ای از آنها قربانی زیاده‎‎خواهی تمدن مدرن شده و خشکیده‌اند، اما تعدادی دیگر هنوز زنده ‏‏اند.

وی بیان کرد: این دوره آموزشی در نوع خود اولین دوره‏‏ ای است که به بررسی یکی از مهم‏‏ترین روابط اجتماعی– تکنولوژیکی بشر می‌پردازد و در نهایت این دوره به بازیابی قنات‏‏‌ها در زمینه‏‎‎ای مدرن می‎‎اندیشد.

سرپرست مرکز بین المللی قنات و سازه‎‎های تاریخی آبی گفت: بر این باور هستیم که قنات‎‎ها هنوز ظرفیت‏‏‌های زیادی دارند که می توان آنها را حتی در ساختارهای مدرن اقتصادی و اجتماعی به کار گرفت.

غفوری ابراز امیدواری کرد تا در این دوره به نتایجی دست یابیم که ما را در نگهداری قنات‌های این میراث ارزشمند فرهنگی یاری کند.

گفتنی است؛ در مراسم افتتاحیه این کارگاه از کتاب "قنات زارچ" نوشته "علی اصغر سمساریزدی" که به بررسی جنبه‌های مختلف تاریخی، جغرافیائی، حقوقی، اقتصادی، اجتماعی فناوری و مدیریت این قنات پرداخته است نیز رونمایی شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها