بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 02
کد خبر: ۴۳۳۳۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰
نمایندگان دولت های صربستان و چین روز چهارشنبه در بلگراد در حضور نخست وزیران دو کشور، 13 توافق و تفاهم نامه همکاری دوجانبه در زمینه های مختلف امضا کردند.
تدبیر24:«آلکساندر ووچیچ» و «لی کچیانگ» نخست وزیران صربستان و چین پس از امضای این توافق نامه ها در یک نشست خبری مشترک گفتند که دو کشور ضمن اتفاق نظر در همه مسایل مهم و کلیدی، از سیاست مستقل و صلح آمیز پیروی می کنند و تمامیت ارضی هیچ کشور را به خطر نمی اندازند.

نخست وزیران این دو کشور همچنین با یادآوری روابط خوب دو کشور و گسترش این روابط ، اجلاس چین و کشورهای اروپای مرکزی و شرقی در بلگراد را در جهت منافع کشورهای منطقه توصیف کردند.

نخست وزیر صربستان همچنین در این نشست خبری گفت: صربستان و چین با امضای توافق نامه های همکاری نشان دادند که دولت های بلگراد و پکن به مسایل مهم از جمله فناوری های پیشرفته، ارتباطات، احداث نیروگاه حرارتی و همچنین صادرات گوشت به چین فعالیت خوبی دارند.

ووچیچ همچنین به اعطای کمک بلاعوض 4.5 میلیون یورویی چین به صربستان اشاره کرد و افزود: از این کمک مالی برای بازگرداندن سود وام های اخذ شده استفاده خواهد شد.

نخست وزیر چین نیز در کنفرانس مشترک خبری گفت: چین و صربستان در مسایل مهم اتفاق نظر دارند و رابطه سنتی و دوستانه مبتنی بر احترام متقابل بین دو کشور وجود دارد.

وی همچنین با بیان اینکه در اجلاس چین و کشورهای اروپای مرکزی و شرقی در بلگراد در رابطه با برنامه های جدید اقتصادی توافق و پیشرفت های خوبی حاصل شد، تاکید کرد که چین از مراحل عضویت صربستان در اتحادیه اروپا حمایت می کند.

لی کچیانگ همچنین به مدرنیزه کردن راه آهن بلگراد به بوداپست به عنوان یک برنامه بسیار مهم اشاره کرد و گفت: این خط آهن نه تنها دو کشور صربستان و مجارستان را به یکدیگر اتصال می کند بلکه تقویت همکاری های منطقه را نیز موجب می شود.

براساس این گزارش، با مدرنیزه کردن راه آهن بین صربستان و مجارستان، سرعت قطار از 40 کیلومتر در ساعت (در حال حاضر) به 200 کیلومتر در ساعت افزایش می یابد.

موافقت نامه وام برای ساخت بخش جدید در نیروگاه حرارتی کوزتولاتس صربستان، تحویل توربین های بادی به به این کشور از سوی شرکت های چینی و همچنین شرکت شرکای چینی در ساخت جاده جدید بین بلگراد و پانچوا از جمله توافق نامه های همکاری بین صربستان و چین به شمار می روند.

نخست وزیران صربستان و چین امروز (پنجشنبه) پل جدید در حومه بلگراد بر روی رودخانه دانوب را افتتاح می کنند.

ساخت این پل در سال 2011 میلادی توسط یک شرکت بزرگ چینی به ارزش 260 میلیون دلار ساخته شده است؛ 85 درصد آن بوسیله اخذ وام از یک بانک چینی و بقیه هزینه آن از سوی صربستان تامین شده است.

برگزاری سومین اجلاس چین و 16 کشور اروپای مرکزی و شرقی در بلگراد که تلاشی برای تقویت اقتصادی کشورهای منطقه و نزدیک شدن چین به اتحادیه اروپا است روز سه شنبه (25 آذر) با سخنان نخست وزیران صربستان و چین آغاز بکار کرد.

در سومین اجلاس چین و 16 کشور اروپای مرکز و شرقی که به طور رسمی با حضور نخست وزیران چین و صربستان و 14 نخست وزیر از کشورهای دیگر آغاز بکار کرده است، در مجموع بیش از 6 هزار 600 نفر از 550 شرکت بزرگ تجاری و بازرگانی که بیشتر آنها از چین هستند، شرکت داشتند.

کشاورزی، صنعت، گردشگری، فناوری اینترنتی و حمل ونقل از جمله موضوع های مورد بحث و گفت وگو در این اجلاس بودند.

چین در این اجلاس از کمک 10 میلیارد دلاری به 16 کشور اروپای مرکزی و شرقی در عرصه های مختلف از جمله سرمایه گذاری در برنامه های انرژی و زیرساختاری کشورهای منطقه اشاره کرد. این کشور با هدف توسعه و گسترش همکاری با 16 کشور اروپای مرکزی و شرقی، اجلاس هایی را از سه سال پیش برگزار کرده است.

ارزش همکاری های بزرگ تجاری چین با این کشورها در هر سال از مرز 50 میلیارد دلار گذشته است به طوری که واردات کالا به چین از این کشورها بیش از صادرات کالاهای چینی به کشورهای اروپای مرکزی و شرقی برآورد شده است.

همچنین در 11 ماه اول سال 2014 میلادی، ارزش حجم تبادل کالا بین چین و کشورهای اروپای مرکزی و شرقی نزدیک به 55 میلیارد دلار اعلام شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها