بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 04
کد خبر: ۵۱۴۰۵
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹
درحالی‌که گلایه‌های ناتمام مردم از اپراتورهای تلفن‌همراه به هیچ کجا نرسیده و نتیجه نداده است، روز گذشته مراسمی برگزار شد که قرار بود برترین‌های این حوزه را به‌مناسبت روز ارتباطات معرفی کند! با همین نکته، به سادگی می‌توان حدس زد که هیچ‌کدام از اپراتورهای تلفن‌همراه به حدنصاب امتیاز خدمات‌رسانی به مردم نرسیدند.
 تدبیر24:  این‌گونه بود که مهم‌ترین رویداد جشنواره‌ای کشور (در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات) بدون حضور اپراتورها به پایان رسید و دیروز در مراسم روز جهانی ارتباطات، هیچ‌کدام از اپراتورهای تلفن‌همراه حایز تقدیر شناخته نشدند. در عمل،آزمون خدمت به مردم یا همان مشتریان تبدیل به مراسمی شد که در آن رفوزگی اپراتورهای تلفن‌همراه به رخ کشیده شد. 
 
محمود واعظی، وزیر ارتباطات هم که در این مراسم حاضر شده بود، در ادامه انتقادهای خود از فعالیت‌های نه‌چندان مطلوب این حوزه، به مشکلات اعلامی مردم درباره تلفن‌همراه اشاره کرد و گفت: کیفیت نه‌چندان مناسب خدمات‌رسانی اپراتورها به شهروند‌ها باعث شده تا در جشنواره امسال فاوا هیچ اپراتوری به‌عنوان برگزیده شناخته نشود؛ زیرا اپراتورهای تلفن‌همراه در ‌سال گذشته تمام وقت خود را صرف امور توسعه‌ای کرده و در برخی شاخص‌ها که مربوط به خدمت‌رسانی به مردم می‌شد نمره‌های بالایی کسب نکرده و به حدنصاب تقدیر نرسیدند. 
 
این گفته واعظی به اختلال‌های مکرر و طولانی مدتی اشاره دارد که مشترکان تلفن‌همراه در چند ماه گذشته با آن دست‌وپنجه نرم کرده‌اند. این اختلال‌ها که بنابر وعده اپراتورها قرار بود ظرف مدت یک ماه برطرف شود از شهریورماه ‌سال گذشته تا همین اواخر ادامه داشته است، به‌گونه‌ای که مشترکان تلفن‌همراه در منطقه صادقیه تهران تا همین دیروز این اختلال را تجربه کرده‌اند بی‌آن‌که هیچ‌یک از اپراتورها حاضر شده باشد در ازای اختلال چند ماهه در برقراری تماس، کوچکترین پوزش یا اطلاع‌رسانی به مشترکان خود انجام دهد. 
 
اعتراض مخابرات به عادلانه‌سازی تعرفه مکالمه تلفن ثابت 
حالا به جز اپراتورهای تلفن‌‌همراه، درخواست مخابرات برای گران‌شدن تعرفه مکالمه تلفن ثابت نیز با واکنش تند وزیر ارتباطات مواجه شده است. دولت یازدهم که چندی پیش اجرای طرح هم‌کدسازی تلفن ثابت را به پایان رسانده است، اعلام کرد بنا دارد در قالب این طرح، تعرفه تلفن ثابت را برای مشترکان عادلانه کند. همین عادلانه‌سازی تعرفه، صدای اعتراض مخابراتی‌ها را درآورد. 
 
براساس طرح هم‌کدسازی بنا شد مخابرات مبنای محاسبه نرخ مکالمات مشترکان را از پالس به دقیقه تغییر داده تا به این ترتیب مشترکان هزینه اضافه‌ای بابت تماس‌های کوتاه زیر ٣دقیقه نپردازند. در این طرح همچنین به کوتاهی مسافت‌ها اشاره شده و هزینه مکالمات درون استانی با هزینه تلفن شهری یکسان شده است اما حالا به محض پایان اجرای طرح هم‌کدسازی، مخابرات خود را زیان‌ده معرفی کرده و معتقد است دولت باید برای سودهای از دست رفته ناشی از اجرای طرح هم‌کدسازی چاره‌اندیشی کند. آنها حتی پیش از دولت دست به کار شده و از ساده‌ترین راه یعنی پیشنهاد گران کردن تعرفه تلفن ثابت وارد شده‌اند. 
 
واعظی: تعرفه  را  گران نمی‌کنیم 
محمود واعظی، وزیر ارتباطات در پاسخ به درخواست مخابرات، درگفت‌وگو با «شهروند» تاکید کرد: تعرفه تلفن ثابت در ‌سال‌جاری بدون تغییر خواهد بود مگر آن‌که شرکت مخابرات تضمین بدهد در ازای افزایش تعرفه‌ها، خدمات‌رسانی به مشترکان را ارتقا می‌دهد.  واعظی در حاشیه مراسم روز جهانی ارتباطات، تاکید کرد: مخابرات به بهانه جبران زیان ناشی از اجرای طرح هم‌کدسازی، یک‌بار دریافتی خود از مشترکان را افزایش داده و آبونمان دریافتی از هر مشترک را ٣٠برابر کرده است. به این ترتیب مشترکی که تا دیروز تنها ٣٠تومان برای آبونمان پرداخت می‌کرد حالا باید ٩٠٠تومان پرداخت کند. مخابرات که از این موضوع حرفی نمی‌زند و این شرکت باز هم درخواست افزایش تعرفه تلفن ثابت را به سازمان تنظیم مقررات ارایه کرده است بدون آن‌که مشخص کند اضافه دریافت ٨٧٠تومانی از هر مشترک چه معنایی دارد و این پول به کجا می‌رود؟ 
 
وزیر ارتباطات همچنین به «شهروند» گفت: بنابر دستور اکید دولت، امسال هیچ نهاد و ارگانی حق افزایش قیمت خدمات و کالاهای خود را ندارد مگر آن‌که این موضوع مورد بررسی دقیق قرار گیرد. بنابراین شرکت مخابرات نیز با چابک‌سازی زیرمجموعه خود و کاهش نیروهای انسانی و هزینه‌ها می‌تواند درآمد خود را افزایش دهد چنان‌که شرکت زیان‌ده پست توانست امسال با تنوع خدمات و تعدیل نیرو به افزایش درآمد برسد اما این‌که مخابرات بخواهد از ساده‌ترین راه یعنی گران کردن تعرفه مشترک وارد شود، وزارت ارتباطات تنها به شرطی با آن همکاری خواهد کرد که یک بسته توسعه‌ای ارایه دهد و در آن بسته تنوع و ارتقای خدمات‌رسانی به مشترک را تضمین کند که در این شرایط سازمان تنظیم مقررات می‌تواند درخواست افزایش قیمت مخابرات از محل افزایش خدمات به مشترک را مورد بررسی قرار دهد. 
 
دلیل فساد‌ها ، نبود زیرساخت بود 
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری دیگر میهمان این مراسم بود که به اولویت اول وزارت ارتباطات در ‌سال٩٤ اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین پروژه فناوری اطلاعات درحال حاضر اجرای طرح دولت الکترونیک است زیرا شرایط اقتصاد کشور به‌گونه‌ای بوده که فساد در ساختار ما سیستمی شده است و در دولت گذشته قانون‌گریزی‌های زیادی انجام شده و فسادهای مالی زیادی رخ داده است که این موضوع در نبود یک بستر شفاف اقتصادی رخ داده است. 
 
به‌عنوان مثال مواردی داشته‌ایم که فردی با نام واردات، ارز قابل توجهی گرفته است اما چون سامانه الکترونیکی برای ثبت فعالیت‌های بانکی و گمرکی نبوده است معلوم نشده این پول به کجا رفته و در کجا توزیع شده است که با اجرای طرح دولت الکترونیک ارتباط بین بانک‌ها، گمرک و کلیه نهادهای اقتصادی شفاف شده و امکان انجام فساد مالی دشوارتر می‌شود. 
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها