بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 05
کد خبر: ۶۶۵۱۵
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
رخداد بامداد شنبه در ترکیه و پس‌لرزه‌های آن، فارغ از تحلیل‌های داخلی و مسائل مرتبط با سیاست خارجی رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعه، این پیام را با خود داشت که اگرچه استفاده از عبارت پایان دوران کودتا ممکن نیست؛
تدبیر24: محمدعلی سبحانی- رخداد بامداد شنبه در ترکیه و پس‌لرزه‌های آن، فارغ از تحلیل‌های داخلی و مسائل مرتبط با سیاست خارجی رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعه، این پیام را با خود داشت که اگرچه استفاده از عبارت پایان دوران کودتا ممکن نیست؛ اما این ابزار دست‌کم محبوبیت گذشته خود را از دست داده است. مسئله دخالت ارتش کشورهایی مانند ترکیه، پاکستان و مصر که امروز نیز همچنان درگیر مسئله نظامیان حاکم در آن هستند، پدیده‌ای دیرپا در منطقه ماست که در ناپسند‌بودن آن تردید وجود ندارد. خوشبختانه این حرکت در ترکیه که بیشترین سابقه را در کودتاهای نظامی در منطقه ما دارد و جدال میان دموکراسی و ارتش در آن از سابقه‌ای دیرینه برخوردار است، با حضور بموقع مردم و هوشیاری مسئولان رسمی و رهبران سیاسی آن، کارآمدی گذشته را از دست داده است. اتفاق بامداد شنبه نه برای ترکیه، بلکه برای کل منطقه و جهان، حاوی گزاره‌های با‌اهمیتی است. یک سوی ماجرا، جریان نظامی قرار دارد که در موارد پیشین، معمولا به‌سرعت به نتیجه می‌رسید و با سرکوب و استفاده از فرار و ترس مردم به منویات خود – دست‌کم برای یک مدت‌زمان کوتاه- می‌رسید. سوی دیگر اتفاق اخیر در ترکیه، حضور بموقع مردم در صحنه بود که از روند دموکراتیک در این کشور حمایت کردند.

نگارنده قصد ورود به تحلیل سیاست‌های سال‌های گذشته اردوغان را ندارم؛ چون درباره آن، دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. موضع اصلی این یادداشت، مقابله مردم با تعطیلی مردم‌سالاری است. ممکن است بسیاری از آنان که تأکید کردند جای ارتش در خیابان‌ها و مقابله با اراده مردم نیست و با حمایت از نیروی انتظامی سعی کردند آنها را به مقر‌های خود بازگردانند و با سیاست‌های اردوغان هم مخالف باشند. مهم‌ترین مسئله این بود که منهای اینکه اردوغان در منطقه با همسایگان چه رفتاری دارد؛ در سطح بین‌المللی موفق است یا نیست؛ توانسته اقتصاد را سامان بدهد یا خیر و مشکلات با کرد‌ها و اپوزیسیون ترکیه را چگونه مدیریت می‌کند؛ باید از حاکمیت قانون و روند دموکراتیک صیانت کرد و این یک پدیده بسیار جالب‌توجه در دوران کنونی ماست.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها