بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 04
کد خبر: ۷۳۰۸۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹
سیف:
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: به هیچ وجه هیچگونه تردید و تشکیکی نسبت به آمار رشد اقتصادی ارائه شده توسط بانک مرکزی وجود ندارد.
تدبیر24 »ولی‌الله سیف صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: من دیده‌ام که بعضی‌ها به این آمار تردید نشان می‌دهند. اما این دستاورد قابل افتخاری است و دولت خوشحال است که توانسته این درصد رشد را حاصل کند. در کنار آن تورم تک رقمی یک دستاورد بزرگی است که در سال ۱۳۹۵ توانسته‌ایم از بعد اقتصادی حاصل کنیم.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات دیگری که بانک مرکزی خوشبختانه توانسته انجام دهد ساماندهی بازار غیرمتشکل و موسسات غیرمجاز است که ثامن‌الحجج یکی از موارد خاص آن بود که خوشبختانه در کنار همفکری و همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه‌های امنیتی و قضایی کشور، توانسته تقریباً ساماندهی کاملی صورت دهد و این مسأله را حل و فصل کند.

سیف اضافه کرد: بحث هشت تعاونی که در موسسه کاسپین ادغام شدند مطرح بود که تا الان پنج تعاونی دارایی‌ها و بدهی‌های خود را به کاسپین منتقل کردند و کاسپین در حال حاض پاسخگوی سپرده‌گذاران آن پنج تعاونی است. امیدواریم سه تعاونی دیگر در یکی دو روز آینده یک مورد آنها قطعی شود و دو مورد دیگر در سال آینده عملیاتی می‌شود که می‌تواند به سپرده‌گذاران آرامش دهد.

وی همچنین بیان کرد: بحثی دیگری که درسال ۱۳۹۵ داشتیم استفاده از سامانه‌های مناسب برای ساماندهی وضعیت اقتصادی مردم بود که یکی از نمونه‌های آن نسخه سوم سامانه «چکاوک» بود که بحث تبادل الکترونیکی چک و اسناد بهادار است که خوشبختانه نسخه‌های اول و دوم آن در سال‌های قبل عملیاتی شده و نسخه سوم آن که شرایط تحصیلی بیشتری ایجاد می‌کند در سال ۱۳۹۵ در چند بانک به صورت آزمایشی انجام شد که در سال ۱۳۹۶ به صورت کامل عملیاتی خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سامانه «نسیم» یادآور شد: تمرکز کلیه حساب‌های دولت در سامانه نسیم باعث می‌شود که انتظام جدیدی در حساب‌های خزانه دولت به وجود بیاید و از هدر رفتن و بلاتکلیفی این منابع جلوگیری کند. برای اولین بار است که بانک مرکزی توانا می‌شود مسئولیت‌هایی که به موجب قانون به عنوان بانکدار دولت بر عهده دارد انجام دهد.

وی همچنین درباره مهمترین اقدامات پیش رو در سال ۱۳۹۶ گفت: این دو سامانه که اشاره کردم در سال ۱۳۹۶ کامل می‌شود. یعنی بحث نسخه سوم چکاوک و سامانه نسیم که در سال ۱۳۹۴ شروع شده و درسال ۱۳۹۶ نهایی می‌شود. یکی دیگر از اقداماتمان در رابطه با انتظام‌بخشی و اصلاح نظام بانکی کشور است که مشکلاتی دارد. ما سامانه نظارتی جدید بانک مرکزی را عملیاتی کردیم و در سال آینده برای اولین بار مورد استفاده و بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان اظهار کرد: شفافیت در صورت‌های مالی بانک‌ها یکی از بحث‌های جدی ماست که امیدواریم با اختیارات بیشتری که در قانون برنامه ششم به بانک مرکزی داده شده بانک مرکزی بتواند هرچه بیشتر در ساماندهی و انتظام‌بخشی بازار پول منشأ اثر باشد و اقدامات لازم را انجام دهد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها