بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 01
کد خبر: ۷۶۷۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶
یکی از شعارهای دولت روحانی، احیای دریاچه ارومیه بود و دولتمردان با تمام توان خود برای احیای این دریاچه تلاش کردند.

تدبیر24 »معاون فنی اداره کل استان محیط زیست آذربایجان غربی گفت:یکی از شعارهای دولت روحانی، احیای دریاچه ارومیه بود که با تمام توان خود برای احیای این دریاچه تلاش کرد.

 حجت جباری، معاون فنی اداره کل استان محیط زیست آذربایجان غربی در گفتگو با سحر - پایگاه اطلاع رسانی ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی- با اشاره به اینکه اگر در دولت قبلی کاری برای این دریاچه انجام شده بود رو به خشکی نمی رفت،ادامه داد:اولین شعار دولت حسن روحانی، احیای دریاچه ارومیه بود و بلافاصله هم مصوبه‌ای درباره محیط زیست ارائه شد تا ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه به شکل دیگری تشکیل شود.

جباری افزود: در همین زمان بود که کمیته‌های مختلفی در سطح استان برای احیای این دریاچه تشکیل شد. کارشناسان داخلی و خارجی جمع شدند و برنامه‌ای 10ساله برای احیای دریاچه تشکیل شد و قرار شد طی 10سال دریاچه ارومیه را به سطح تراز اکولوژیک برسانیم.

جباری در ادامه اضافه کرد:با توجه به میزان بحرانی که وجود دارد، پیش‌بینی ما این است که دریاچه به سطح نرمال برسد.این برنامه ده ساله شامل دو دوره تثبیت 3 ساله و احیا 8 ساله است. در سه سال اول با توجه به اقداماتی که انجام خواهد شد میخواهیم که روند کاهشی دریاچه ادامه پیدا نکند.

معاون فنی اداره کل استان محیط زیست آذربایجان غربی افزود: اقداماتی هم در این حوزه از نظر اجرایی انجام شد که مهم‌ترین اقدام تاثیرگذار، لایروبی سطح و مصب رودخانه‌ها بود. مصب رودخانه‌ها با رسوبات انباشه می شد و آبی که با این رسوبات وارد دریاچه می شد باعث تخریب زود هنگام می شد و در واقع سطح تخریب افزایش پیدا می کرد. لایروبی مصب رودخانه‌ها و اتصال زرینه رود به سیمینه رود باعث شد که جریان آب تسهیل شود و خوشبختانه بارندگی خوبی هم در سال گذشته داشتیم و این باعث شد حجم آب خوبی وارد دریاچه شود و به وضعیت تثبیت برسیم.

او همچنین بالا بردن سطح اراضی را یکی از مهم ترین اقدامات در این زمینه دانست و افزود: یکی از مهترین اقدامات دیگری که صورت گرفت  آبیاری مدرن در سطح اراضی است.  با اینکه تمام اراضی کشاورزی را به آبیاری مدرن تبدیل کنیم، فاصله داریم. حدود 90 تا 92 درصد آب مصرفی در کشاورزی استفاده می شود که حجم بسیار بالایی است. ما در شرب و صنعت تنها 7 تا 8 درصد آب مصرف می کنیم. است که حجم زیادی است. اگر بتوانیم بخش زیادی از اراضی کشاورزی را به آبیاری مدرن برسانیم؛ می توانیم طی برنامه 10 ساله حرکت کنیم. این‌ها اقدامات مثبتی است که در درازمدت تاثیر خود را نشان میدهد.

جباری ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات دولت روحانی، تعطیلی پروژه‌های سد‌سازی بود که در درازمدت تاثیر آن را خواهیم دید. در حال حاضر سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات منابع طبیعی اقدامات لازم جهت آبرسانی دریاچه ارومیه را انجام داده‌اند.

او با اشاره به  اینکه در گذشته سطح دریاچه ارومیه خشک وبه کانون ریزگرد یا شن‌های روان تبدیل شده بود،گفت:این ریزگردها به سمت اراضی کشاورزی حرکت می کردند، تاثیرات مخرب و منفی برجای می گذاشتند. برای بخش‌هایی از دریاچه ارومیه و حاشیه آن که خشک شده بود اقداماتی انجام شد که مانع از این شویم که ریزگردها افزایش پیدا کند.

جباری یکی از حوزه های مهم  دریاچه ارومیه را حفظ گونه های جانوری و پوشش گیاهی این منطقه دانست و اضافه کرد: خوشبختانه دراین چند سال مدیریت خوبی انجام شد و توانستیم گونه‌های نادری مانند قوچ و میش ارمنی و گوزن زرد ایرانی را حفاظت کنیم و با ایجاد آب انبارها و ذخایر آبی توانستم آب مورد نیاز حیات وحش را تامین کنیم. در خصوص گونه‌های مورد نظر اقدامات مثبتی صورت گرفت.

او در ادامه گفت: البته درباره پرندگان مهاجر هنوز نیاز به کار داریم تا به شرایط نرمال برسیم. پرندگان مختلفی به دریاچه ارومیه مهاجرت می کنند که با توجه به اقدامات ما در احیای تالاب‌ها، پرنده‌ها از این تالاب‌ها استفاده میکنند.

معاون فنی اداره کل استان محیط زیست آذربایجان غربی همچنین با اشاره به پوشش گیاهی این منطقه افزود: دریاچه ارومیه آن دارای اکوسیستم آبی است اما در جزایر چندان با کاهش پوشش گیاهی مواجه نیستیم. در این زمینه نیز اقداماتی از جمله درختکاری و کاشت درخچه‌ها انجام داده‌ایم که از حرکت شن‌های روان جلوگیری کند.

وی ادامه داد: یکی از پروژه‌هایی که ما اجرا کردیم پروژه گورو بود. با این پروژه مانع از این شدیم که مردم محلی از پوشش گیاهی پارک ملی برای دام‌های خود استفاده کنند و با این اقدام سطح پوشش گیاهی دریاچه را افزایش دهیم.

برچسب ها: روحانی به شعار
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
مجید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
0
0
لطفا یک بار هم بگن چیکار کردن بحز سیلی که سال 95 تو اذربایجان امد رفت تو دریاچه
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها