بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 02
کد خبر: ۸۱۲۲۸
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه «باید به سمت و سویی برویم که از امکانات و تجهیزات در جهت تبدیل مواد خام به ویژه در حوزه نفت به فراورده استفاده کنیم» گفت:‌ خوشبختانه تکنولوژی و فناوری در این صنعت در کشور وجود دارد و ما امکان طراحی و ساخت پالایشگاه را هم داریم.
تدبیر24»هدایت الله خادمی با تاکید بر اینکه «ما نباید سرمایه های طبیعی و خدادادی کشور را به صورت خام و مواد اولیه بفروشیم» گفت:‌ کشورهایی خام فروشی می‌کنند که از نظر نیروی انسانی و توان مدیریتی امکانات لازم را نداشته باشند تا بتوانند از این مواد خام، مواد با ارزش افزوده بالاتری را ایجاد کنند.

وی افزود: توان و امکانات برای تبدیل مواد اولیه و خام به فراورده در کشور ما وجود دارد اما نباید راحت ترین کار را که فروش این مواد است انجام دهیم. کشورهای غیر توسعه یافته منابع اولیه خود را صادر می‌کنند که این واقعا آسیب جدی به صنعت کشور وارد می‌کند.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد:‌ در ۱۰۰ سال قبل مملکت با مالیات اداره می شد. اما چرا باید اکنون که این همه امکانات در اختیار داریم آن را به صورت خام صادر کنیم.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس تصریح کرد: ما در این سالها می توانستیم پالایشگاه ایجاد کنیم و مواد خام را تبدیل به ده ها فراورده کنیم اما بعد از انقلاب فقط در زمان آقای آقازاده دو پالایشگاه ایجاد شد و در حال حاضر هم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مراحل تکمیلی قرار دارد که هنوز هم به طور کامل راه اندازی نشده است. با خام فروشی منابع را به باد می دهیم.

خادمی خاطرنشان کرد: مشکل ما تکنولوژی و فناوری نیست ما باید مدیریت قوی در این صنایع داشته باشیم وگرنه اگر تکنولوژی خاصی هم نداشته باشیم می توانیم خریداری کنیم. در واقع امکان طراحی  و ساخت پالایشگاه در کشور وجود دارد و انجام آن هم نیاز به تفکر و برنامه ریزی دارد که ما بتوانیم به این سمت حرکت کنیم.

وی در پایان تاکید کرد:‌ امیدوارم که در تمامی زمینه ها دست از خام فروشی برداریم و به سمتی برویم که بتوانیم با استفاده از تکنولوژی های موجود آن‌ها را تبدیل به فراورده کنیم. البته در حوزه پتروشیمی ها نیز موادی که تولید می‌شود به نوعی خود مواد خامی هستند که دیگران می‌توانند از آن بهره برداری کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها