بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 03
کد خبر: ۸۲۳۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۱
علی لاریجانی:
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به شرایط آتی آسیا و مختصات اروپا اجلاس اوراسیا می‌تواند برای کشورهای منطقه آسیا پشتوانه مناسبی برای توسعه باشد.
تدبیر24»علی لاریجانی در بازگشت از اجلاس رؤسای مجالس اوراسیا در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: در این سفر یک محور مربوط به شرکت در دومین نشست رؤسای مجالس اوراسیا بود که نشست اول آن در روسیه برگزار شده بود و در این اجلاس تعداد بیشتری از رؤسای مجالس شرکت کرده بودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از رؤسای کشورهای اروپایی نیز در این اجلاس شرکت داشتند و تلاش می‌شود این نهاد به مرور شکل خود را به دست آورد.

وی افزود: با توجه به شرایط آتی آسیا و مختصات اروپا اگر اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شود این نهاد می‌تواند پشتوانه مناسبی جهت توسعه کشورهای منطقه آسیا باشد.

لاریجانی متذکر شد: محور این نشست همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری است که البته در آینده می‌توان محورهای سیاسی را نیز در ظرفیت ایجاد شده این نهاد پیگیری کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از فرصت پیش آمده در اجلاس استفاده کردیم و با رؤسای مجالسی که روابط اقتصادی با آن‌ها داریم گفت‌و‌گوهایی را انجام دادیم که از جمله این کشور‌ها افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ارمنستان، فلیپین و کشورهای اروپایی مانند جمهوری چک و روسیه بودند.

وی افزود: بخش دیگر برنامه‌های ما ملاقات‌هایی بود که با مسئولان کره جنوبی انجام شد، سهم قابل توجهی از روابط تجاری ما با کره جنوبی است که از ظرفیت خوبی نیز برخوردار هستند و از گذشته در برخی از پروژه‌ها با ایران همکاری داشتند که در این سفر پیرامون زمینه‌های سرمایه گذاری در ایران و رفع موانع صحبت شد و برای همکاری‌های بانکی نیز به تفصیل با رئیس مجلس کره جنوبی در مورد رفع موانع همکاری گفت‌و‌گو شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک دیدار نیز با رؤسای شرکت‌های اقتصادی مهم کره جنوبی داشتیم، بیان کرد: این شرکت‌ها علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه‌های نفت، گاز، انرژی و نیروگاه بودند و شناخت مناسبی از شرایط داشتند و مراحلی را نیز طی کرده بودند که گره‌هایی وجود داشت و ما نیز با مقامات کره برای رفع موانع گفت‌و‌گو کردیم که برخی از مشکلات حل شده و برخی دیگر در حال حل شدن است.

لاریجانی با بیان اینکه در گفت‌و‌گو با رؤسای مجالس سایر کشور‌ها گفت‌و‌گوهایی انجام شد و آن‌ها نیز نگاه خوبی به فضای کار در ایران داشتند، ادامه داد: مسائلی که از سوی آمریکا پیگیری می‌شود می‌تواند تاثیر روانی داشته باشد و شاید هدفگذاری آن‌ها این است که روی اعصاب و روان سایر کشور‌ها کار کنند تا از همکاری با ایران بترسند یا احتیاط کنند، شاید هم به دلیل رقابت‌های تجاری این رفتار از سوی آمریکا پیگیری می‌شود زیرا هیات حاکمه در آمریکا جنسشان به تجار شبیه‌تر است تا سیاستمدار و به همین دلیل به دنبال طرد رقبای اقتصادی هستند، بخش دیگری از اقدامات آمریکا لفاظی است و قوانینی که دنبال می‌کنند ماده جدید زیادی در آن نیست و باید توجه داشت که آن‌ها به دنبال هدف دیگری در حد این امور هستند.

وی افزود: در مصوبه اخیر آمریکا آمده است که برخی اموال فرماندهان سپاه مصادره شود، در گذشته نیز این موضوع مطرح شد مگرچه نتیجه‌ای به دست آمد یا مسئولان سپاه چه اموالی دارند با توجه به این موضوعات می‌توان گفت آمریکایی‌ها به دنبال لفاظی هستند تا در رسانه‌ها به گونه‌ای مطرح شود تا القاء کند بهمنی از تحریم‌ها در حال سقوط است.

وی با بیان اینکه در مصوبه اخیر آمریکا بعضا موضوعات جدیدی نیز دیده می‌شود، گفت: بخش دیگری از متن، لفاظی است و خاصیتی ندارد که رسانه‌ها باید متوجه باشند و ابعاد آن را باز کنند و ما نیز به دوستان خود ذکر کردیم که چه موضوعاتی در این مصوبه با برجام مخالف است.

لاریجانی گفت: برخی از بندهای این مصوبه مخالف است و در ایران به این موضوع توجه می‌شود، هیات نظارت نیز به دقت کار می‌کند و ما به ازاءهایی را در نظر می‌گیریم و مجلس شورای اسلامی نیز طرحی را در این زمینه تهیه کرده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها