بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 02
کد خبر: ۸۴۹۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۹
با نزدیک شدن به اعلام اسامی کابینه دوازدهم بازار شایعات هر روز داغ‌تر می‌شود. هرلحظه شایعه جدیدی درمورد کابینه دوازدهم منتشر می‌شود.
 تدبیر24»این شایعات در حالی در رسانه‌ها منعکس می‌شود که رئیس جمهور فعلا در حال مطالعه و رایزنی برای انتخاب وزراست. به ‌نظرمی‌رسد‌ جای بررسی ویژگی‌های یک کابینه خوب در رسانه‌‌ها خالی است. نخستین ویژگی این است که ترکیب کابینه در راستای شعارهای روحانی و مطالبات مردم باشد. ویژگی دوم این است که اعضای کابینه اشخاص متخصص، مجرب، ماهر و توانا باشند و وزرا از میان افرادی انتخاب شوند که انگیزه ‌کافی برای خدمت و فعالیت در کابینه را داشته و بتوانند با روحیه ایثارگرانه به مردم خدمت کنند. نه تنها برای حضور در کابینه، بلکه برای تصدی هر سمت دیگری همه این ویژگی‌ها، مقدمات اولیه هستند و رعایت این ویژگی‌ها نه خواست یک عده خاص بلکه خواست عمومی جامعه است. در روزهای اخیر به ناروا اصلاح‌طلبان متهم به سهم‌خواهی از کابینه دوازهم شدند، درحالی‌که آنان دنبال سهم‌خواهی نبودند چراکه اگر دنبال سهم‌خواهی بودند قبل از انتخابات، سهم می‌خواستند. اصلاح‌طلبان هیچ پیش شرطی برای حمایت از روحانی نداشتند و بدون سهم‌خواهی، بی‌مضایقه در انتخابات اخیر از دکتر روحانی حمایت کردند. دکتر روحانی نباید فراموش کند پایگاه حمایتی اصلی او، اصلاح‌طلبان بوده‌اند. استفاده جدی از این جریان سیاسی درکابینه، مطالبه جدی همه ۲۴میلیون نفری ‌است که به روحانی رای دادند. توصیه به استفاده از اصلاح‌طلبان سهم‌خواهی‌ نیست، بلکه تلاشی درجهت تحقق خواست عمومی جامعه است. این جریان سیاسی، حامیان اصلی روحانی بودند و هر دولتی در هرکجا باید به پایگاه حمایتی اصلی خود توجه بکند، چرا که هر دولتی برای موفقیتش نیازمند حمایت افراد همفکری است که به چارچوب‌های فکری دولت اعتقاد داشته باشند و در آن مسیر گام بردارند، استفاده از اصلاح‌طلبان، باعث افزایش ضریب موفقیت دولت و به نفع جامعه خواهد بود. تحقق مطالبات اصلاح‌طلبانه تنها از عده اصلاح‌طلبان برمی‌آید، بنابراین مطالبه اصلاح‌طلبان در کابینه، نه سهم‌خواهی، بلکه تلاش در جهت موفقیت‌کشور است. نکته مهم دیگر، اولویت‌های دولت آینده است. اولویت نخست دولت، باید تداوم تنش‌زدایی و ایجاد تعامل مثبت با جهان باشد. اولویت دوم بهبود وضعیت اقتصادی جامعه است. نباید فراموش کنیم که این دو اولویت در هم تنیده‌اند، بدون بهبود اوضاع دیپلماتیک، بهبود وضع اقتصادی محال است. مثال بارز این سخن برجام است، بزرگ‌ترین دستاورد برجام قرارداد توتال بود که حاکی از گشایش فصلی جدید در اقتصاد ایران است. برای بهبود وضع اقتصادی کشور، نیازمند ادامه تعامل سازنده با جهان و تداوم تنش‌زدایی با دنیا و از طرفی مدیریت اقتصاد هستیم. البته اولویت سوم دولت دوازدهم باید اجرای کامل حقوق شهروندی باشد، حقوق شهروندی دغدغه جدی شخص رئیس جمهور بوده و در احقاق این حقوق، گام‌های مناسبی در دولت یازدهم برداشته شده است. باید در دولت بعدی به جد دنبال اجرای هرچه بیشتر این مطالبه عمومی بود و رئیس جمهور از افرادی استفاده کند که بتوانند او را در این مسیر همراهی کنند.



داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها