بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 04
کد خبر: ۹۰۵۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۳
رئیس‌جمهور اسلامی ایران در حالی که به تشریح مواضع کشور و سیاست اعتدال پرداخت، سعی نمود برخی نکات غیردیپلماتیک رئیس جمهور آمریکا را برشمرده و با لحنی مودبانه توضیح دهد که چگونه سخنرانی وی خارج از محدوده معمول رهبران و روسای کشورها بوده و جمهوری اسلامی ایران هیچگونه توهین و تحقیر آقای ترامپ را نمی‌پذیرد و آن را در دیدگاه بزرگمنشانه خود پاسخ می‌دهد.
تدبیر24»پاسخ جمهوری اسلامی ایران به تعرضات خصمانه و غیردیپلماتیک رئیس جمهور آمریکا با طرح گفتمان چگونه به صلح و آرامش برسیم، شروع گردیده و با کارهای کشورمان برای خود و منطقه ادامه یافته و در نهایت روی سخن رئیس جمهورمان به جهانیان بوده و می‌باشد. مقایسه‌ای بین سخنان رؤسای جمهور دو کشور ایران و آمریکا نموده تا خود نتیجه گیرند که کدام از بزرگ منشی و متانت برخوردار می‌باشد. در این سخنرانی رئیس جمهور جایگاه توافق هسته‌ای و نگاه کشورمان به یک توافق چند جانبه بین‌المللی را تشریح کرده و اعلام می‌نماید با کمک دیگر اعضای گروه 1+5 به توافق هسته‌ای به عنوان الگویی برای حل معضلات و بحران‌های بین‌المللی نگریسته و خواستار این می‌باشد که به جای تحقیر و خشونت کشورها راه‌های گفت‌وگو و پیگیری سیاست تعامل سازنده به حل اینگونه بحران‌ها بپردازیم. اگرچه دونالد ترامپ در سخنرانی خود کاملا از حد اعتدال خارج شده و سخنانی ابراز داشت که باعث شرمندگی و سرافکندگی ملت آمریکا گردید، ولی رئیس جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ادب و نزاکت با ذکر تذکراتی از کنار این سخنان عبور نمود. همان‌طور که دکتر حسن روحانی بیان داشت نه ایران به دنبال سلاح هسته‌ای بوده و نه توان نظامی خود را در راه نابودی بشر به کار خواهد گرفت. اگر بدگویی‌های عربستان و اسرائیل در تنظیم سخنرانی و گفته‌های رئیس جمهور آمریکا مشاهده می‌گردد، امری تازه نیست و نشان از شکست سیاست‌های این قبیل کشورها در منطقه خاورمیانه می‌باشد. ایران با تجربه جنگ هشت ساله و صدماتی که در اثر حملات موشکی رژیم صدام متحمل گردیده، تلاش می‌نماید در حدی از بازدارندگی در زمینه موشکی نائل آید که نظیر جنگ هشت ساله دگربار در سر راه ملت ایران ایجاد نگردد. این موضوع نباید به عنوان یک سیاست تهاجمی از سوی جمهوری اسلامی ایران تلقی گردد و برعکس جهان می‌بایستی بادرک موقعیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران به ایران حق دهد که در حداقل، جایگاه دفاعی خود را تحکیم بخشد. از سوی دیگر رئیس جمهور از همه کشورهای جهان دعوت نمود که در سرمایه‌گذاری برای رشد و توسعه و احیای اقتصاد و صنعت ایران همکاری نموده و با برداشت سود عادلانه خود در این راه با ایران همگامی نمایند. این دعوت سیاست جدی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود و امیدوار است به جای درگیر شدن در منازعات منطقه‌ای، ایران در زمینه احیای اقتصادی- صنعتی بتواند فعالانه در کنار شرکای خود بماند و با ایفای نقش اقتصادی خود به رشد و توسعه جهان مساعدت نماید. ایران همواره به عنوان شریک جدی بازیگران صلح و آرامش در منطقه خاورمیانه و در جهان اعلام آمادگی می‌نماید که برای حل بحران‌های سوریه، عراق، افغانستان، یمن و حتی میانمار همکاری نماید و به یاری مردم مظلوم این نقاط بحران خیز بشتابد و امیدواریم که سایر بازیگران صلح دوست نیز به ایران دست یاری دهند و در جهت ایجاد صلح مستمر در منطقه خاورمیانه همکاری نمایند. بی‌شک خاورمیانه بیش از این ظرفیت پذیرش بحران‌های موجود را ندارد و بایستی برای مقابله با تروریسم و ایجاد صلح و آرامش همگی دست همکاری دهند و با تلاش مشترک به جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری دست یابیم.


علی خرم،سفیر و نماینده دائم اسبق ایران در سازمان ملل متحد
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها