بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۱۰۰۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۸
فعالیت یک اپلیکیشن پیام رسان در ایران کار را به جایی رساند که در ماه های اخیر بسیاری از صاحب نظران را وادار به واکنش کرد و در نهایت طی روزهای اخیر و پس از تجمعات گوناگون در شهرهای ایران دولت، اقدام به فیلترینگ کامل این نرم افزار کرد.آیا مردم از تلگرام هم هجرت می کنند؟
تدبیر24»فعالیت یک اپلیکیشن پیام رسان در ایران کار را به جایی رساند که در ماه های اخیر بسیاری از صاحب نظران را وادار به واکنش کرد و در نهایت طی روزهای اخیر و پس از تجمعات گوناگون در شهرهای ایران دولت، اقدام به فیلترینگ کامل این نرم افزار کرد.
البته این اولین بار نیست که پرکاربرترین نرم افزار پیام رسان در ایران با اختلال مواجه می شود چون در اردیبهشت 95 و زمانی که تلگرام امکان برقراری تماس صوتی را در ایران به نرم افزار خود افزود پس از چند ساعت این بخش از تلگرام فیلتر شد و بعدها علیرغم تکذیب شرکت های تلفن همراه ، ضرر اقتصادی تماس صوتی باری اپراتورهای تلفن همراه دلیل این انسداد معرفی شد.
 
تلگرام چیست؟

تلِگرام یک سرویس پیام‌رسان متن‌باز چندسکویی مبتنی بر رایانش ابری است. کاربران تلگرام می‌توانند پیام‌ها، تصاویر، ویدئوها و اسناد (همه انواع پرونده‌ها پشتیبانی می‌شود) خودویرانگر و رمزنگاری‌شده تبادل کنند. تلگرام رسماً برای اندروید، ویندوز فون و آی‌اواس (ازجمله تبلت‌ها و دستگاه‌های بدون وای-فای) در دسترس است. نرم‌افزارهای کلاینت غیررسمی برای نسخه وب، نسخه اواس ده، نسخه لینوکس و یک کلاینت دسکتاپ ویندوز از توسعه‌دهنده‌های مستقل که از رابط برنامه‌نویسی نرم‌افزار تلگرام استفاده می‌کنند در دسترس هستند. کاربران نرم‌افزار امکان تبادل پیام، عکس، ویدئو و فایل تا حجم ۱٫۵ گیگابایت را دارند.
تلگرام توسط دو برادر با نام‌های پاول دورف و نیکلای دورف به بازار آمد. پاول دورف برادر کوچک نیکلای دورف است و سازمان غیرانتفاعی کارآفرینی در آلمان دارد که پشتیبان مالی پروژه است. تلگرام توسط یک سازمان غیرانتفاعی آلمانی متعلق به کارآفرین و نیکوکار روس، پاول دورف، اداره می‌شود.
علیرغم وجود برخی حرف و حدیث ها مبنی بر پولی شدن تلگرام در آینده، پاول دوروف ادعا کرده است که این شرکت توان مالی برای اداره آن را دارد و پیام رسان تلگرام طبق برآوردهای اولیه یک نرم افزار رایگان است.
اگرچه تا امروز بارها فیلترینگ یا محدودسازی تلگرام در ایران در کمیته ها و نهادهای ذی ربط بررسی شده اما طی روزهای اخیر این چالش تبدیل به یک بحران ارتباطی شده است. بر اساس آمار بیش از 80 درصد کاربران ایران از این نرم افزار استفاده می کنند و از جمعیت حدود 80 میلیونی کشور بیش از 40میلیون نفر از کاربران آن هستند یعنی چیزی حدود 40درصد از کل کاربران تلگرام در دنیا.
این حجم از کاربرد اگرچه می تواند یک تهدید امنیتی نیز محسوب شود اما از طرفی دیگر طبق نظر کارشناسان کسب و کار در روزهای فیلترینگ تلگرام بیش از 15 از کسب و کارهای اینترنتی تعطیل یا با اختلال شدید مواجه شده است و البته باید در نظر داشت که در عصر تکنولوژی و ارتباطات طبق وعده دولتمردان در ایام انتخابات تعداد زیادی شغل از طریق فضای ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد خواهد شد.
بر این اساس دولت دوازدهم نشان می دهد که مایل به فیلترینگ تلگرام نیست اما به گفته محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ایران تصمیم بر فیلترینگ در شورای عالی امنیت ملی گرفته شده است و رفع آن نیز منوط به دستور این نهاد است.
در حالی که طی چند روز اخیر کاربران ایرانی در انتخاب پیام رسان برای ارتباطات خود سردرگم بودند
در شرایطی که در روزهای اخیر فیلتر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام‌رسان تلگرام در صدر اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داشته، وزیر ارتباطات وعده از سر گرفتن فعالیت شبکه‌های مجازی را داده است.
فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام را می‌توان مهم‌ترین اخبار حوزه ارتباطات در هفته گذشته دانست. اولین تاثیراتی که ناآرامی‌های روزهای اخیر بر ارتباطات کشور داشت، اختلال اینترنت همراه اپراتورهای سه‌گانه در سطح کشور در روز اول هفته بود که البته در ابتدا گزارشی مبنی بر اختلال اینترنت ثابت دریافت نشده و شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها نیز از طریق اینترنت ثابت و ADSL در دسترس بودند.
 
دوئل وزیر و مدیر

پس از آن بود که محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در توئیتر خود خطاب به مدیر شبکه تلگرام از وی خواست نسبت به برخورد و مقابله با کانال‌های فارسی‌زبان تلگرامی که با پوشش دادن اخبار و تصاویر از تجمع‌ها و انتشار پیام‌های سیاسی تحریک‌کننده به نوعی مشغول دامن زدن به این موضوع بودند، اقدام کند.
وی در این نامه نوشت: یک کانال تلگرامی در حال نفرت پراکنی است٬ مردم را تشویق می کند که از کوکتل مولوتوف استفاده کنند٬ مسلح شوند و جامعه را نا آرام کنند. حالا زمان آن است که چنین تشویقاتی توسط تلگرام متوقف شود.
پاول دوروف - بنیانگذار تلگرام - نیز در پاسخ نوشت: ترویج خشونت بر اساس مقررات تلگرام ممنوع است، اگر {چنین موردی} صحیح باشد ما ناچاریم این کانال‌ها را مسدود کنیم، بدون توجه به اندازه کانال و تاثیرات سیاسی آن.
اخبار پیرامون تلگرام به همین جا محدود نشده و در روز یکشنبه (۱۰ دی‌ماه)، دسترسی به تلگرام و اینستاگرام توسط کاربران اینترنتی اپراتورها دچار اختلال شد و کاربران بدون فیلترشکن قادر به استفاده از این دو پیام‌رسان نبودند.
همان زمان‌ها بود که شایعات فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام قوت گرفت و این شایعات با محدود شدن این شبکه‌ها به حقیقت پیوست. همان زمان اسماعیل جبارزاده -معاون سیاسی وزیر کشور- در پاسخ به سوالی درباره خارج شدن تلگرام و اینستاگرام از دسترس کاربران، گفت: دولت بنای تعطیلی شبکه‌های مجازی را ندارد اما وقتی که ایجاد اختلال می‌شود طبیعی است که از ابزارهای کنترل اجتماعات غیرقانونی استفاده و تصمیمات مقطعی گرفته شود.
پس از آن، گزارش‌های منتشرشده از سوی کاربران حاکی از اختلال در پیام‌رسان واتس‌اپ بود که کاربران آن را در ابتدا به قطعی و اختلال شبکه‌های اجتماعی خارجی در داخل ارتباط دادند اما در نهایت مشخص شد به دلیل سال نوی میلادی بسیاری از کاربران در سراسر جهان قصد داشتند پیام‌های تبریک سال نو برای خانواده و دوستانشان بفرستند و همین موضوع علت اختلال کوتاه مدت‌ اپلیکیشن واتس‌اپ بود و این موضوع ارتباطاتی با ماجرای تلگرام و اینستاگرام نداشت.

خبر فیلترینگ دائمی تلگرام صحت دارد؟

اما با اختلال و محدودیت در ارتباطات پیام‌رسان‌ها، زمزمه‌هایی مبنی بر فیلترینگ دائمی آنها به گوش رسید که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این خبر را تکذیب کرد و گفت: شایعه‌هایی که در خصوص قطع دائمی شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، صحت ندارد و به نظر می‌رسد هدف آنها ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی و بدبینی عمومی است.
وی در صفحه توئیتر خود نیز با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای کسب‌وکارهایی که فعالیت آنها مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی است، نوشت: یکی از جهت‌گیری‌های دولت برای حل معضل بیکاری، توسعه کسب‌وکارهای نوپا و تقویت فضای مجازی بوده و خواهد بود. وظیفه دارم از صدها هزار هموطن عزیزی که به دلیل شرایط اخیر متضرر شده‌اند عذرخواهی کنم. با بازگشت آرامش در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت‌ها هستیم.
جهرمی همچنین در حاشیه جلسه هیات دولت درباره دلایل فیلتر فضای مجازی، اظهار کرد: عده‌ای با استفاده از ظرفیت‌های خوبی که برای کسب‌و‌کار و دسترسی مردم به اطلاعات در فضای مجازی به وجود آمد، آسیب‌های زیادی به آرامش مردم وارد کردند. این چالش وجود داشت که اگر فضای مجازی مسدود شود کاربردهای خوب آن متوقف شده و نارضایتی ایجاد می‌کند، اما از سویی امنیت اجتماعی هم تحت‌الشعاع اقدامات برخی کانال‌های شبکه مجازی قرار گرفته است. دسترسی آزاد به اطلاعات و امنیت هر دو جزو حقوق شهروندی محسوب می‌شود و دولت متعهد به رعایت آن است.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع در شورای امنیت کشور مطرح شد و نظرات مخالف و موافق درباره مسدود کردن فضای مجازی مطرح و در نهایت این تصمیم گرفته شد که جلوی سوء استفاده عده‌ای از فضای مجازی گرفته شود. اکنون آرامش در حال بازگشت به کشور است و ما از شورای امنیت ملی پیگیری کردیم در نقاطی که آرامش بازگشته است، فعالیت شبکه‌های مجازی را از سر بگیریم.

تلگرام برای تداوم فعالیت در ایران تعهد بدهد

در همین حال سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مجلس موافق فیلتر کردن تلگرام نیست، در عین حال گفت که تلگرام برای رفع فیلتر در ایران باید تعهد بدهد که به اطلاع‌رسانی تروریسم‌گونه خاتمه دهد.
بهروز نعمتی خاطرنشان کرد: دولت و خصوصا وزارت ارتباطات باید به این سمت بروند که اگر قرار است فعالیت تلگرام در ایران تداوم داشته باشد متعهد شود امنیت کشور را مورد توجه قرار دهد و جلوی حمایت از تروریسم را بگیرد؛ در غیر این صورت مجلس با قوت وارد عمل خواهد شد و با تداوم فعالیت تلگرام موافقت نخواهد کرد.
 
سرنوشت تلگرام
 
ایرانیان سردرگم در این روزها به دنبال رزرو یک اپلیکیشن دیگر برای هجرت سراسری بودند اما دلایل زیادی وجود داشت که این هجرت را تا این لحظه غیرممکن کرده است. از طرفی امکانات موردپسند ایرانیان در تلگرام قابل دسترسی است. بجز تماس صوتی رایگان بقیه موارد از جمله کانال، سرعت و امنیت در تلگرام از مزیت هایی که دیگر اپلیکیشن ها فاقد آن هستند. اما در این میان احتمال دارد به دلیل عدم موافقت نهادهای امنیتی با فعالیت تلگرام این اپلیکیشن با اختلالاتی مواجه شود. بنابراین چند اپلیکیشن پیام رسان دیگر با جزئیات معرفی می شود.
 
جانشین های احتمالی تلگرام

پیام رسان سروش
بحث حفظ حریم خصوصی در پیام رسان های داخلی همیشه موضوع ابهام برانگیزی برای کاربران ایرانی بوده و هست. با این وجود، نمی توان کتمان کرد که پیام رسان های ایرانی طی چند سال اخیر پا به پای رقبای خارجی رشد کرده اند و به خاطر تأثیرپذیری از تلگرام شباهت های زیادی به آن دارند.
پیام رسان سروش علاوه بر امکان چت فردی و گروهی، امکانات دیگری همچون تماس صوتی، ایجاد کانال‌، پرداخت قبض، خرید شارژ آسان و پرداخت پول را به کاربران خود می‌دهد. سروش در پلتفرم های اندروید، iOS، ویندوز، لینوکس و مک او اس حضور دارد و می توانید به رایگان از امکاناتش استفاده کنید.

پیام رسان آی گپ
اگر بابت امنیت پیام رسان های ایرانی نگران هستید، شاید آی گپ بتواند نظرتان را کمی تغییر دهد. پیام رسان آی گپ یکی از معدود پیام رسان های ایرانی است که به طور کامل رمزنگاری شده و امنیت پر رنگ ترین خصوصیت آن محسوب می شود.
از آی گپ می توانید در پلتفرم های  iOS، اندروید، ویندوز، لینوکس و همچنین در مرورگر استفاده کنید. این پیام رسان ایرانی از نظر ظاهری شباهت زیادی به تلگرام دارد و امکاناتی مثل ساخت گروه های 5000 نفره، کانال، ویرایش پیام ها، ارسال پیام صوتی و ارسال استیکر از جمله امکانات خوب آن محسوب می شوند.

پیام رسان بله
بله هم یکی دیگر از پیام رسان های ایرانی است که شباهت زیادی به تلگرام دارد. قابلیت هایی مثل ارسال پیام (همراه با گزینه ویرایش)، ارسال عکس و ویدئو و صدا، تشکیل گروه و کانال، پشتیبانی از اموجی و استیکر و همچنین دسترسی از سه پلتفرم وب، iOS و اندروید خصوصیاتی در بله هستند که نیازهایتان از یک پیام رسان را به خوبی برطرف می کنند.
بله امکان پرداخت قبوض بانکی، کارت به کارت و خرید شارژ را هم به شما می دهد که همگی تحت نظارت بانک مرکزی و با حمایت بانک ملی ایران انجام می‌شوند. در حال حاضر امکان انتقال کارت به کارت از مبدا ده بانک (از جمله: ملی، کشاورزی، پاسارگاد، شهر و ...) در بله فراهم شده و گویا اضافه کردن بانک‌های دیگر در دستور کار قرار دارد.

پیام رسان بیسفون پلاس
بیسفون پلاس در ابتدای عرضه شروع چندان موفقی نداشت، اما با به‌روزرسانی های مستمر حالا توانسته که بیشتر از گذشته به استانداردهای پیام رسان های مدرن نزدیک شود. این پیام رسان ایرانی امکان ساخت گروه و کانال را به شما می دهد، همچنین به لطف تماس صوتی می توانید با تمام دوستان تان به صورت رایگان صحبت کنید.
بیسفون پلاس برای پلتفرم های iOS و اندروید منتشر شده و پیام ها را به خوبی میان این دو پلتفرم همگام سازی می کند.

پیام رسان گپ
گپ هم یکی دیگر از پیام رسان های ایرانیست که تلگرام را الگوی مستقیم خود قرار داده و بسیاری از امکانات آن را در خود گنجانده است.
به عنوان یک پیام رسان کراس پلتفرم و مبتنی بر فضای ابری به گپ می توانید از طریق مرورگر و سیستم های عامل اندروید و iOS دسترسی داشته باشید. در گپ می توانید گروه و کانال بسازید، پیام هایتان را ویرایش کنید، استیکر بفرستید و پوسته دلخواهتان را روی پس زمینه بنشانید.
 
برچسب ها: تدبیر24 ، تلگرام
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها