بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۱۰۳۴۵۳
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۶
رئیس‌جمهوری آمریکا بودجه نظامی‌ای ارائه کرده است که بزرگترین حجم بودجه از سال ۲۰۱۱ محسوب می‌شود و روی تقویت دفاع هسته‌ای این کشور و مقابله با رشد اقتدار چین و روسیه تمرکز دارد.
تدبیر24»این پیشنهاد که بخشی از درخواست بودجه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای دولت است، بودجه ۶۱۷ میلیارد دلاری در اختیار پنتاگون می‌گذارد و علاوه بر آن ۶۹ میلیارد دلار دیگر برای تامین جنگ‌های جاری در سال مالی ۲۰۱۹ ارائه می‌کند. این بودجه نظامی ۷۴ میلیارد دلار بیشتر از بودجه‌ برای سال مالی گذشته است.

  

با این حال منتقدان می‌گویند، بودجه پیشنهادی افزایش‌یافته از جانب ترامپ باز هم کمتر از آن چیزی است که او در جریان کمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ وعده داده بود؛ زمانی که مکررا تاکید می‌کرد، ارتش آمریکا کمتر از آنچه باید اعتبار دریافت می‌کند.

اسناد بودجه مذکور خصوصا بر "از بین بردن فرسایش برتری نظامی ایالات متحده در رابطه با چین و روسیه" تاکید دارد؛ مساله‌ای که کانون اصلی استراتژی دفاع ملی است که جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در ژانویه آن را رونمایی کرد. 

اعتبارات برای نگهداری زرادخانه هسته‌ای آمریکا هم افزایش یافت. در صدر درخواست بودجه ۶۸۶ میلیارد دلاری پنتاگون یک ۳۰ میلیارد دلار دیگر هم برای آژانس‌های غیرنظامی از جمله وزارت انرژی که از تسلیحات هسته‌ای این کشور نگهداری می‌کند، در نظر گرفته شده است. 

بودجه درخواستی برای سازمان ملی امنیت هسته‌ای که از جناح‌های نیمه خودمختار وزارت انرژی آمریکاست، ۱۵.۰۹ میلیارد دلار بود که حدود ۱.۲ میلیارد دلار از درخواست سال گذشته افزایش نشان می‌دهد. وزارت انرژی آمریکا تاکید دارد به این بودجه برای مدرنیزه‌سازی و حفظ مجموعه تسلیحات هسته‌ای این کشور نیاز دارد. دولت ترامپ خواستار توسعه قابلیت تسلیحات هسته‌ای آمریکا شده است.

بودجه پیشنهادی ترامپ باید در کنگره تصویب شود که کنترل کل اعتبارات فدرال را در دست دارد و به ندرت بودجه‌های ریاست جمهوری را اجرا می‌کند. یک تحلیلگر در اندیشکده "موسسه سرمایه‌گذاری آمریکایی" می‌گوید: افزایش نسبتا اندک و سال به سال بودجه نمی‌گذارد ارتش آمریکا چیزی شبیه بازسازی در امتداد چشم‌اندازی که ترامپ در دوره کمپین انتخاباتی ترسیم کرد، پیگیری کند یا به سرعت ارتش را بزرگ کند، یک ناوگان با ۳۵۰ کشتی بسازد و نیروی هوایی جنگی آمریکا را افزایش دهد.  

بودجه درخواستی پنتاگون ۱۰.۷ میلیارد دلار به خرید ۷۷ جنگنده اف‌-۳۵ ساخت لاکهید مارتین و نیز ۲ میلیارد دلار به خرید ۲۴ جنگنده اف-۱۸ سوپر هورنتز اختصاص می‌دهد. بودجه پیشنهادی برای آژانس دفاع موشکی (MDA) که موظف است از این کشور مقابل حملات موشکی محافظت کند، ۹.۹ میلیارد دلار بود که از ۷.۸ میلیارد دلار اعتبار درخواستی در سال مالی ۲۰۱۸ افزایش نشان می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها