بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۱۰۵۰۵۲
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۵
آلبرت بغزیان:
دکتر بغزیان گفت: نظارت و برنامه‌ای از سوی دولت برای مبارزه با افزایش قیمت‌ها در راستای ثبات قیمت‌های سال آینده نمی‌بینم.
تدبیر24»آلبرت بغزیان (اقتصاددان) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در باره سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر خروج از رکود گفت: اگر در تعریف رکود  عملکرد شاخص‌هایی مانند ارزش افزوده یا تعداد معاملات را ملاک قرار دهیم  رشد اقتصادی  را می‌توان پذیرفت و رشد یعنی رونق که با این تعریف قابل قبول است. مانند  رشد تولید نفت، افزایش ساخت و ساز، افزایش صدور پروانه ساختمانی و پایان کارهای گرفته شده ... نمونه‌ای از افزایش‌هاست.

این استاد اقتصاد ادامه داد:  هرچند ارقام نشان از رشد دارد، اما هنوز نتوانستیم رشد منفی سالهای گذشته را جبران کنیم.

بغزیان گفت: در بخش مسکن،  واحدهای فروش نرفته سال‌های پیشین در حال حاضر فروش رفته و در ارقام ملی منظور شده است که  نشان دهنده رونق یا خروج رکود است که پذیرفتنی است.

وی با بیان اینکه در افزایش رشد باید ملاک رشد را نیز بپرسیم، افزود: اگر ملاک خروج از رکود یک بخش، افزایش ارزش افزوده باشد تا افزایش اشتغال،  این آمار در حال حاضر درست است مگر اینکه  به خود آمار شک کنیم که در این صورت ارگان‌های مسئول باید پاسخگو باشند.

این استاد اقتصاد درباره کاهش بیکاری هم گفت: در مورد بیکاری ملاک قضاوت ما آمارهای رسمی است که به نظر نشان از کاهش بیکار دارد، اما این جدا از اظهارات افرادی است که ادعای بیکاری دارند.

وی  در ارزیابی خود درباره وضعیت رکود سال آینده گفت: اگر ما تورم کنونی به همراه همین رشد را داشته باشیم  به نظر مطلوب است، اما فکر می کنم این تورم را نخواهیم داشت  واگر تورم از رشد جاری بالاتر باشد رشد واقعی ما پایین و منفی خواهد بود.

بغزیان ادامه داد: اگر تورم پایین باشد، هم قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد و هم با ایجاد درآمدهای جدید رونق را خواهیم داشت اما به نظر من در حال حاضر نظارت دولت بر قیمت‌ها کاهش یافته و افزایش نرخ ارز نمونه‌ای از این مورد است که در افزایش  قیمت‌ها انعکاس می‌یابد.

وی افزود: افزایش قیمت‌ها در اقلام  خوراکی مانند گوشت، تخم مرغ، لبنیات  ....نشانه‌ای از همین کاهش نظارت‌هاست یا آزادسازی در بخش‌هایی مانند خودرو که در شاخص قیمت منعکس شده است.

بغزیان گفت: من نظارت و برنامه‌ای برای مبارزه با افزایش قیمت‌ها در راستای ثبات قیمت‌های سال آینده نمی‌بینم.

برچسب ها: تدبیر24 ، کنترل تورم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها