بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۱۰۵۴۵۳
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۶
سعودی‌ها به دنبال ائتلاف‌سازی علیه ایران در بغداد هستند اما واقعیت این است که تنها تهران بازیگر اصلی در عراق نیست بلکه قطر، اردن و ترکیه هم به دنبال نقش‌آفرینی در این عرصه هستند.

تدبیر24»«محمدصالح صدقیان» تحلیلگر مسائل عراق در تشریح خروجی و روند مذاکرات اربیل و بغداد در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: رابطه اقلیم کردستان و دولت مرکزی بغداد یکی از مناسبات مهم و حیاتی برای هر دو طرف به حساب می‌آید. این در حالی است که دولت عراق و مجلس این کشور بالاتفاق سهم اقلیم را ۱۲/۷۶ درصد از بودجه تعریف کرده‌اند که در قانون اساسی هم این موضوع تایید شده است. در این راستا نه تنها بغداد بلکه احزاب سیاسی عراق هم گفته‌اند که بودجه خود را بر اساس قانون اساسی عراق دریافت خواهند کرد. در این راستا یک میلیارد دینار عراقی که حدود ۸۰ میلیون دلار می‌شود را برای ارائه به اقلیم کردستان تصویب کردند اما تا به امروز بخشی از آن اجرا نشده است.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر جلسه‌ای میان سفیر آمریکا و اهل سنت در بغداد برگزار شده که آنها خواهان ائتلاف سنی‌ها و کردها با یکدیگر بودند تا این موضوع مانع افزایش نفوذ ایران در عراق شود که طیف‌های شیعه این کشور اعتراض‌های گسترده‌ای صورت دادند اما سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق این موضوع را تکذیب کرد. این موضوع نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در حال سوء استفاده از مشکلات اقلیم کردستان به نفع اهداف و منافع خود هستند که بخشی از آن به تحت‌الشعاع قرار دادن انتخابات آتی عراق برمی‌گردد.

رئیس مرکز عربی مطالعات ایران با اشاره به اقدامات عربستان برای اعمال نفوذ در انتخابات عراق عنوان کرد: داده‌ها نشان می‌دهد که چندین کمیسیون در عراق تشکیل شده است که هدف آن رصد وقایع سیاسی و آخرین برآوردها مربوط به انتخابات آتی عراق است که در این بین بحث نفوذ عربستان و ائتلاف‌سازی به نفع خود مطرح شده است. واقعیت این است که عراق پس از سقوط صدام به دنبال آن بوده تا به نوعی ارتباط خود با عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس را حفظ کند که حد زیادی این موضوع عملیاتی نشد و همکاری عراق با ایران پررنگ‌تر از عربستان جلوه کرد. موضوع دیگر این است که توان ائتلاف‌سازی عربستان در عراق بسیار ناچیز و کم است. به صورتی که شیعیان با ایران در ارتباط هستند و بخش‌های مختلفی از اهل تسنن در ارتباط با ترکیه، اردن و قطر هستند؛ از این جهت نمی‌توان گفت تمام جریان‌های اهل تسنن صرفاً با عربستان در ارتباط هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی‌ معتقدند که عربستان به دنبال پیوند و ائتلاف با شیعیان است که جریان صدر و حکیم مورد اشاره قرار می‌گیرند اما اثبات این موضوع همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اما باید توجه داشت که تنها رقیب عربستان در بغداد ایران نیست،‌ بلکه اردن، قطر و ترکیه به عنوان رقبای ریاض در عراق به حساب می‌آیند اما بعید می‌دانم که سعودی‌ها پایگاه قوی اجتماعی در عراق داشته باشند. وجود پنج ائتلاف شیعه قدرتمند در بغداد موجب شده تا پیش‌بینی انتخابات عراق با مشکل روبه‌رو شود و واقعیت این است که تا روز برگزاری انتخابات فراز و فرودهای جدی و زیادی در راه خواهد بود که می‌تواند بر نتیجه نهایی تاثیرگذار باشد.      

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها