بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 19
کد خبر: ۱۰۶۰۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
رابرت اندروز میلیکان اولین دانشمندی بود که بار الکترون را توسط آزمایش قطره روغن اندازه‌گیری کرد. در دهه 1920 میلادی، وی مطالعات خود را بر روی پرتوهای کیهانی متمرکز کرد و حاصل این مطالعات، نشان‌دهنده آن بود که این پرتوها از فضا می‌آیند. در سال 1923 میلادی رابرت اندروز میلیکان برنده جایزه نوبل فیزیک شد.
تدبیر24»امروز 2 فروردین معادل 22 مارس 2018 میلادی، سالروز تولد رابرت اندروز میلیکان یکی از فیزیکدانان سرشناس تاریخ است.

رابرت اندروز میلیکان فیزیکدان سرشناس آمریکایی 22 مارس(مصادف با دوم فروردین) سال ۱۸۶۸، در موریسون ایلی‌نویز متولد شد. وی دوره‌ی دبیرستان را در مدرسه‌ ماکوکتا سپری کرد و سپس وارد دانشگاه کلمبیا شد و تحصیلات خود را تا مقطع دکترا ادامه داد و در سال ۱۸۹۵ موفق به اخذ دکترای خود در رشته‌ی فیزیک از این دانشگاه شد.

میلیکان برای اولین بار توانست بار الکترون را توسط آزمایش قطره روغن اندازه‌گیری کند و هدف او از این آزمایش نشان دادن "طبیعت ذره‌ای بار الکتریکی" و تعیین بار پایه بود. مهمترین دستاورد رابرت میلیکان درباره اثر فتوالکتریک است.

اثر فوتوالکتریک پدیده‌ای است الکتروکوانتومی که در آن الکترون، بعد از جذب انرژی یک پرتوی الکترومغناطیسی مانند پرتوی ایکس یا انوار مرئی، از ماده گسیل می‌شود. توصیفات ریاضی آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، از اینکه چگونه اثر فوتوالکتریک به‌وسیلهٔ جذب کوانتوم نور (چیزی که بعدها فوتون نام گرفت) پدید می‌آید، در مقاله‌ای با عنوان «دیدگاه ابتکاری در باب تولید و تبدیل نور» ارائه شد.

این مقاله توصیف ساده‌ای را از کوانتوم نور یا همان فوتون بیان می‌کرد و نشان داد که چگونه این پدیده را به عنوان اثر فوتوالکتریک توصیف کنیم. توصیف ساده او بر این حساب که جذب یک کوانتوم منفرد از نور بود، توانست خصوصیات این پدیده و فرکانس آستانه را توجیه کند.

تفسیر انیشتین از پدیدهٔ فوتوالکتریک برای او جایزهٔ نوبل را در سال ۱۹۲۱ به ارمغان آورد. در سال ۱۹۰۵ تمامی این مفاهیم درک شد اما نه از طریق آزمایش. تا اینکه در سال ۱۹۱۵ رابرت اندروو میلیکان با مجموعه آزمایش‌هایی که طراحی کرد توانست نظریه انیشتین در خصوص پدیده‌ی فتوالکتریک را اثبات کند. به همین خاطر نیز وی در سال ۱۹۲۳ مفتخر به دریافت جایزه‌ی نوبل فیزیک شد.

سرانجام این فیزیکدان برجسته بر اثر حمله قلبی در تاریخ ۱۹ دسامبر سال ۱۹۵۳ و در ۸۵ سالگی در خانه‌اش در کالیفرنیا دیده از جهان فروبست

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها