بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۱۰۸۶۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۸
در شرايطي كه شواهد و قرائن از احتمال خروج ايالات متحده از برجام حكايت دارد، به نفع خود اين كشور است كه از توافق بين‌المللي با ايران و چند قدرت جهاني خارج نشود.
تدبیر24»دولت فعلي امريكا ميراث‌دار گفت‌وگوها و مذاكرات سياسي است كه دولت قبلي اين كشور انجام داده و بر اين اساس، متعهد به اجراي تعهداتي شده است؛ بنابراين براي وجهه بين‌المللي امريكا نيز بهتر است كه در برجام باقي بماند. از طرفي خروج امريكا در سطح رايزني كشورهاي ديگر حاضر در اين توافقنامه با يكديگر موثر خواهد بود. به اين اعتبار اگر امريكا از برجام خارج شود، قاعدتا ما بايد سطح تعامل‌مان با كشورهاي ديگر طرف توافق را ارتقا دهيم و ازقضا شاهديم آقاي ظريف در اين روزها سفرهاي مختلفي به كشورهاي جهان را در برنامه‌كاري خود قرار داده است.

نكته ديگر اينكه بايد توجه داشته باشيم اين مذاكرات دوجانبه نبوده، بلكه توافقي چندجانبه و بين‌المللي است و اگر بتوانيم روابط‌مان با كشورهاي اروپايي را پايدار نگه داريم، مي‌توانيم با استفاده از فرصت‌هاي اقتصادي و ديپلماتيك موجود بخش اعظمي از مشكلات‌مان را مرتفع كنيم. نكته حائز اهميت ديگر بحث درون‌سرزميني و مناسبات سياست داخلي ما است. به اين اعتبار قاعدتا كساني كه تا ديروز مخالف برجام بودند، بايد از خروج امريكا از اين توافق استقبال كنند اما در عمل مي‌بينيم كه معترضان ديروز همچنان معترض هستند. حال آنكه اگر برجام تا به امروز كارگر نبوده و تاثيري مثبت نداشته، نبايد معترض باشند. درمجموع به نظر مي‌رسد اعتراض منتقدان برجام نشان‌دهنده تاثيرگذار بودن اين توافق است. همچنين بايد توجه داشته باشيم كه تيم مذاكره‌كننده ما سرخود وارد اين مذاكرات نشده و از ورود به مذاكرات تا دستاوردها و جزييات آن با هماهنگي با عالي‌ترين مقامات كشور انجام شده است؛ بنابراين بايد تا آخرين لحظه از اين تيم مذاكره‌كننده حمايت كنيم و حتي اگر امريكا از برجام خارج شد، بايد همچنان حامي تيم مذاكره‌كننده و نيز نوع مذاكرات‌شان باشيم. فراموش نكنيم كه هم‌اكنون نيز مناسبات اقتصادي و سياسي ما با همين كشورهاي اروپايي، روسيه و چين است و هرگز در سال‌هاي گذشته با امريكا وارد مناسبات رسمي سياسي و اقتصادي نشديم، درنتيجه عقل سياسي و اقتصادي ايجاب مي‌كند حتي اگر امريكا خواستار اعمال تحريم‌هاي جديد باشد، اقتصادمان را از ظرفيت تعامل با كشورهاي ديگر محروم نكنيم. نيز به ياد داشته باشيم كه اگر برجام سودي نداشت، امريكا هر روز از خروج از آن دم نمي‌زد. قاعدتا برجام منافع بسياري براي ما داشته كه امريكايي‌ها اين‌چنين با آن مخالف هستند.



عبدالكريم حسين‌زاده،نماینده مجلس

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها