بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 19
کد خبر: ۱۱۸۰۵۲
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰
نشست ورشو یک نشست از پیش شکست خورده است به اعتبار اینکه آمریکا در طول سه ماه گذشته تمام امکانات و نفوذ سیاسی خودش را به کار گرفت تا یک جبهه عبری-عربی و یک ناتوی عربی علیه ایران تشکیل دهد اما سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه در ماه گذشته بدون هیچ‌گونه دستاوردی پایان یافت و آمریکا از شکل گیری یک ناتوی عربی علیه ایران ناامید شد و مسأله تشکیل کنفرانس بین‌المللی در ورشو برای انزوای ایران در دستور کار آمریکا قرار گرفت.
تدبیر24»نشست ورشو یک نشست از پیش شکست خورده است به اعتبار اینکه آمریکا در طول سه ماه گذشته تمام امکانات و نفوذ سیاسی خودش را به کار گرفت تا یک جبهه عبری-عربی و یک ناتوی عربی علیه ایران تشکیل دهد اما سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه در ماه گذشته بدون هیچ‌گونه دستاوردی پایان یافت و آمریکا از شکل گیری یک ناتوی عربی علیه ایران ناامید شد و مسأله تشکیل کنفرانس بین‌المللی در ورشو برای انزوای ایران در دستور کار آمریکا قرار گرفت. به همین دلیل عربستان سعودی در جریان سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه تقبل کرده که مبلغ یک میلیارد دلار بابت تشکیل کنفرانس ورشو پرداخت کند. رایزنی‌هایی هم بین آمریکا و کشورهای مختلف جهان صورت گرفته که در مقابل شرکت این کشورها در کنفرانس ورشو، عربستان مبلغ 10میلیون دلار به هر هیات شرکت کننده بپردازد. با توجه به جایگاه ایران و با توجه به اینکه عربستان سعودی بعد از قتل دردناک جمال خاشقجی به شدت دچار انزوا شده، برآیند گزارش‌ها نشان می‌دهد که در کنفرانس ورشو، هیات‌ها در سطح بسیار پایینی شرکت کرده‌اند. حتی اتحادیه اروپا هم تمایلی برای شرکت در سطح بالا در کنفرانس ورشو از خود نشان نداد و طبیعی است که این کنفرانس خروجی قابل قبولی نخواهد داشت و مانند سایر تلاش‌های سیاسی آمریکا با شکست مواجه خواهد شد. حجم شرکت کنندگان بسیار پایین و تعداد کشورها محدود فلذا خروجی قابل قبولی به نفع آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی نخواهد داشت. بنابراین مثلث شرارت آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی در کنفرانس ورشو با شکست مواجه شد. در مورد کنفرانس سوچی با توجه به اینکه شرایط میدانی سوریه اکنون تغییر کرده و در حقیقت اکنون بعد از اعلام آمادگی آمریکا برای خروج تفنگداران دریایی آمریکا از سوریه وضعیت میدانی کشور سوریه تغییر خواهد یافت و عمده مشکلات داخلی سوریه، مشکلات میدانی است. پنج درصد از اراضی سوریه هم هنوز در دست گروهک‌های تروریستی است که یک چالش جدی برای کشورهای همپیمان سوریه مثل ایران، روسیه و ترکیه است. همچنین حضور نیروهای نظامی ترکیه در ادلب یک چالش امنیتی و نظامی جدی برای سوریه است. بازسازی سوریه در آینده یک مسأله بسیار مهم است که کشورهای منطقه و جهان باید در بازسازی خرابی‌های هشت سال بحران سوریه مشارکت کنند. لذا کنفرانس سوچی مسائل میدانی سوریه، حضور نیروهای ترکیه در سوریه و شرایط سیاسی آینده سوریه را مورد بحث قرار خواهد داد. نشست روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در سوچی یک خروجی کاملا مهم و سرنوشت سازی برای سوریه خواهد داشت. ضمن اینکه دولت ترکیه بارها نگرانی خود را از حضور نیروهای حزب دموکراتیک کرد سوریه در کنار مرزهای ترکیه ابراز کرده که در کنفرانس سوچی روسای جمهور ایران و روسیه تضمین‌های لازم را به آقای رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه خواهند داد که بعد از خروج نیروهای ترکیه از ادلب، اجازه نخواهند داد که نیروهای حزب کرد دموکراتیک سوریه آسیبی برای دولت ترکیه ایجاد کنند و امنیت مرزها هم به دولت سوریه سپرده خواهد شد. اگر این تضمین‌ها به رئیس جمهور ترکیه داده شود، قطعا نیروهای ترکیه خاک ادلب را ترک خواهند کرد. این موضوعات در دستور کار روسای جمهور سه کشور ایران، ترکیه و روسیه خواهد بود و طبیعتا یک کنفرانس موفقی است. ضمن اینکه موضوع تدوین قانون اساسی سوریه و مشارکت گروه‌های سیاسی سوریه در تشکیل کابینه آینده سوریه هم در دستور کار آقایان رجب طیب اردوغان، حسن روحانی و ولادیمیر پوتین خواهد بود.

حسن‌ هانی‌زاده - کارشناس امور بین‌الملل


برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها