بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۱۱۸۸۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۴
انفجارهای متوالی دیروز در سریلانکا مرحله جدیدی از انتقال گروهک‌های تروریستی به شرق آسیا تلقی می‌شود.
 تدبیر24»با توجه به اینکه داعش در سال‌های گذشته در سوریه و عراق به‌دلیل حضور فعالانه محور مقاومت با شکست مواجه شد، لذا در پی آن است که مرحله جدیدی از ناامنی‌ها در کشورهایی که رو به رشد هستند و تلاششان بر این است که از طریق بهبود وضعیت اقتصادی و افزایش سطح درآمد ملی به ثبات اقتصادی برسند، ایجاد کنند. به‌نظر می‌رسد انفجارهای سریلانکا مقدمه‌ای برای ناامن‌شدن جنوب‌شرق آسیا به‌شمار می‌رود و از این‌دست انفجارها در سایر کشورهای این منطقه هم ادامه خواهد یافت. درحقیقت حوزه فعالیت داعش از غرب آسیا به شرق آسیا منتقل‌شده و حتی به کشورهای اروپایی هم سرایت خواهد کرد. الان استراتژی داعش این است که حوزه نفوذی خود را به چهار منطقه تقسیم کند؛ منطقه اول، غرب آسیاست که اکنون با حضور محور مقاومت و نیروهای مسلح ایران، شاخه داعش در غرب آسیا با شکست مواجه شده. شاخه دیگری که داعش درصدد تقویت آن است، حضور در جنوب‌شرق آسیا و ناامن‌کردن این مناطق است، یعنی درحقیقت داعش الان به سمت کشورهایی مانند سریلانکا، تایلند، فیلیپین و هند متوجه‌شده و سعی خواهد کرد این کشورها را ناامن کند. بازوی دیگر داعش اروپاست. آنچه برای کلیسای نوتردام در پاریس رخ داد یک هشدار جدی به کشورهای اروپایی تلقی می‌شود. شاخه داعش در اروپا در حال تقویت است و به‌نظر می‌رسد هدف داعش این است که با انفجار کلیساهای مسیحی نوعی تقابل اسلامی- مسیحی در جهان ایجاد کند. شاخه دیگر داعش الان به‌سمت دیگر آسیا متوجه‌شده و در حال تقویت هسته‌های خفته خود در غرب آفریقا است و به همین دلیل به‌نظر می‌رسد در آینده همزمان اتفاقاتی در اروپا و جنوب‌شرق آسیا و غرب آفریقا رخ خواهد داد. داعش به‌شدت نیروها و هسته‌های خفته را تقویت‌کرده و سعی دارد ناامنی‌ها را به‌سمت کشورهای اروپایی و کشورهایی که طبیعت اقتصادی و رویکردهای اقتصادی آنها بیشتر از سیاسی است، هدف قرار دهد. کشورهایی مثل سریلانکا، کشوری است که نقش سیاسی تاثیرگذاری ندارد اما تلاشش بر این است که از طریق فعالیت‌های اقتصادی، سطح درآمد ملی خود را ارتقا بخشد که حرکت اخیر داعش در انفجار هتل‌های بزرگ با هدف ایجاد ناامنی و کاهش گردشگری در سریلانکا تلقی می‌شود و مناطق دیگر نظیر آفریقا، اروپا و جنوب‌شرق آسیا شاهد ناامنی‌های بیشتری خواهد بود.



حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها