بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۱۸۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴
گزارش تدبیر24 از چهارمین روز از رای اعتماد
قرار است در جلسات صبح و عصر امروز پارلمان برنامه‌های میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، رحمانی‌فضلی وزیر پیشنهادی کشور، زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، چیت‌چیان وزیر پیشنهادی نیرو . . .

تدبیر24:هفتمين جلسه علني خانه ملت براي بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي دولت يازدهم دقايقي پيش به رياست علي لاريجاني آغاز شد.

** 233 نفر از نمايندگان در اين جلسه حضور دارند.

** هیئت‌رئیسه مجلس امروز از اعلام اسامی غائبین آغاز جلسه علنی مجلس خودداری کرد و حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا عضو هیئت‌رئیسه مجلس خطاب به علي لاريجاني رئیس مجلس گفت که با اجازه شما اسامی تأخیرکنندگان را اعلام نمی‌کنیم.

**‌ محمدسعيد انصاري نماينده آبادان به عنوان اولين موافق نعمت زاده وزير پيشنهادي صنعت و معدن به دفاع از وي پرداخت.

انصاري گفت:‌ موضوع اهانت، شرط سني ،‌مسائل جانبي که بعضي از همکاران مطرح کردند اشتباه بود، از دوطرف مي خواهم از حرفهايي که اثرات سوئي بر جا مي گذارد و مسائل حاشيه اي را مجدد مطرح نکنند.

وي افزود: امروز روز انسجام داخلي براي مقابله با تحريم هاست، بياييد با راي قاطع به نعمت زاده و همچنين افرادشايسته، آنان را به کابينه بفرستيم.

انصاري ادامه داد: بنای پتروشیمی در ایران توسط آقای نعمت‌زاده صورت گرفته است، تجربه ایشان می‌تواند برای مقابله با تحریم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وي افزود: انجمن صنعت و معدن با ارسال نامه‌ای از ایشان حمایت کردند.


 


** سيد شريف حسيني نماينده اهواز هم به دفاع از برنامه هاي نعمت زاده پرداخت.

وي گفت: صحبتهايي که ديروز در مخالفت با نعمت زاده مطرح شد نه تنها به وي بلکه به بعضي از دستگاههاي کشور هم آسيب زد.

حسيني افزود: مردم اميدوارند از گل تدبير رايحه اميد به مشام برسد، که همانا تدبير و اميد چون صبر و ظفر در کنار همند.

وي گفت: از اینکه در کابینه از نیروهای خوزستانی استفاده نشده از دولت گلایه دارم.

** محمدرضا نعمت زاده وزير پيشنهادي صنعت و معدن به دفاع از برنامه هاي خود پرداخت.

وي گفت:‌آنچه که نمايندگان مخالف در مورد من گفتند کم لطفي به بنده بوده است، در يک کلمه مي توان به حمدالله توانايي راهبري در صنعت و تجارت کشور براي من حاصل شده است. اما ما قرارنيست کارهاي يدي انجام دهيم و من حاضرم با مخالفين مسابقه دهم تا ببينند چه کسي توانايي بيشتري دارد.

نعمت زاده ادامه داد: مهمترين هدف مااين است که از سرمايه هاي موجود در اين زمينه استفاده کنيم که چاره انديشي هاي لازم صورت گرفته است و مسائل مالي ، ارزي و مديريتي از مهمترين موارد است.

وزير پيشنهادي صنعت گفت: تامين کالاهاي اساسي و نهاده هاي دامي کشور دومين هدف ماست. و توجه به معادن و صنايع معدني از اهداف ديگر است.

نعمت زاده گفت: حدود 35 تا 40 درصد از تولید ناخالص کشور را تشکیل می‌دهد.

وي گفت: توجه به صنايع دستي و فرش دستباف کشور از مواردي است که بايد به آن اهتمام ويژه اي داشت.

نعمت زاده اظهار داشت: اشاعه اخلاق حرفه اي بين همکاران و پرهيز از هرگونه اقدامي که موجب مخدوش شدن اعتماد مردم و امانت داري باشد، از ديگر اهداف ماست چرا که يکي از شعارهاي عملي اين دولت توجه به امانت و درستکاري است.

وزير پيشنهادي صنعت ادامه داد: سرمايه گذاري در استانهاي محروم تکاپوي لازم را ندارد لذا بايد تلاش کنيم زير ساختهايي را در اين هشت استان محروم کشور به وجود آوريم تا به تبع آن صنعت کشور نيز رشد کند.

** بررسي صلاحيت ميلي منفرد وزير پيشنهادي علوم آغاز شد**


** بررسي صلاحيت وزير پيشنهادي علوم آغاز شد.

** ابراهيم کارخانه نماينده همدان به عنوان اولين مخالف ميلي منفرد به سخنراني پرداخت.

کارخانه تصريح کرد: علت مخالفت استکبار جهاني با جمهوري اسلامي ايران شتاب پرافتخار علمي کشور ماست که در دانشگاهها پرچم اقتدار علمي ايران اسلامي به اهتزاز در مي ايد.

وي ادامه داد: در رابطه با بررسي اين وزارتخانه بايد کمال دقت و بصيرت صورت بگيرد.

کارخانه گفت: برنامه ايشان به متن توصيفي علمي شبيه است تا يک برنامه،‌اين برنامه کلي بوده و فاقد چارچوب مشخص و راهبردهاي عملياتي است.

وي اضافه کرد: برنامه پيشنهادي نقشه راه وزارت علوم است لذا بايد داراي راهکارها و راهبردهاي شفاف عملياتي باشد در حاليکه در اين نقشه حتي به علوم انساني توجه خاصي نشده است. در دو جا بصورت متناقض نوشته اند ایشان 87 مقاله و در جای دیگر نوشته اند 150 مقاله دارد.

**‌ دهقان نقندر نماينده مخالف ديگري است که به انتقاد از ميلي منفرد پرداخت.

وي گفت: ميلي منفرد از لحاظ علمي شخصيتي خوب و باوقار است، اما ما به سابقه وي مراجعه مي کنيم. با آمدن تيم ميلي منفرد به تدريج عناصر افراطي و بي اعتقاد به نظام به درون دفاتر تحکيم وحدت وارد شدند و افراطي ترين و تندرو ترين انجمن اسلامي آن زمان در دانشگاه اميرکبير بود که وي علنا از آنها دفاع مي کرد.

دهقان ادامه داد: میلی‌منفرد از تندرو ترین طیف‌ها مانند، امثال علی افشاری ها حمایت می‌کرد.

وي افزود: بعد از اتفاقات سال 88 در تحصن‌ها شرکت کرده، فیلمش هم موجود است، التهاب آفرینی، آشوب، درگیری‌های دانشجویی از سوابق مدیریتی ایشان است.

** علي مطهري موافق اول ميلي منفرد به دفاع از برنامه هاي وي پرداخت.

وي گفت: ما حساسيتهاي مخالفان را براي انتخاب وزير علوم ارج مي نهيم. سابقه اصلاح طلبان نشانگر تبلیغ سکولاریسم و تسامح و تساهل آنها در دانشگاه‌هاست.

مطهري افزود: يکي از روساي دانشگاه که از طرفداران دولت دهم و نزديک به جبهه پايداري است ، پيامکي به من زد که در آن آمده است: ميلي منفرد فردي انقلابي و مددکار ارتقاي ايثارگران و رزمندگان است، وي در خانواده متدين که در بورس رزمندگان نقش اول داشت، و همچنين اهل تحرک و سفر براي پيگيري امور است.

**
دکتر حسن روحاني رئيس جمهور وارد صحن علني مجلس شوراي اسلامي شد.

 


مطهري در ادامه اظهاراتش درباره تندرو بودن و نقش منفرد در وقايع 18 تير 78 گفت: برخي ميگويند منفرد در ميان دانشجويان معترض رفت و آمد داشته است، خوب اين اقتضاي وظيفه اش در آن زمان بوده است. گزارش دستگاههاي و شوراي عالي امنيت ملي حاکي از اين است که وي در حل و فصل وقايع آن زمان نقش اساسي داشته است.

مطهري افزود: ميلي منفرد هيچ نقشي در حوادث سال 88 نداشته است چنانچه کسي بعد از خطبه مقام معظم رهبري بر اعتراضات خياباني پافشاري کرده او را فتنه گر مي ناميم اما پيش از آن را قبول نداريم. در واقع نه تنها منفرد بلکه هيچ يک از وزراي پيشنهادي هيچ نقش منفي در حوادث سال 88 نداشتهاند.

وي درباره بازداشت منفرد در سال 88 گفت: آقاي نجفقلي حيببي توضيحاتي را ارائه دادند مبني بر اينکه عده اي در جلسه اساتيد دانشگاه حضور پيدا کردند و تعداد 70 الي 80 نفر از اساتيد را بازداشت کردند، در اين ميان مسئله، اتهام ميلي منفرد نبود، اگر چنانچه مطلبي بوده بايد به طرف مقابل اعتراض کنيم که 70 استاد را به آن شکل بازداشت کرده، آنچه مسلم است اين است که وي در سال 88 هيچ نقشي نداشته است.

** فرهاد بشيري نماينده پاکدشت در مخالفت با برنامه‌هاي ميلي منفرد گفت: عدم توجه به برگزاري کرسيهاي آزادانديشي و وجود مراکز علمي-فرهنگي که نيازمند کار و تلاش است، در برنامه‌هاي اين وزير به چشم نمي‌خورد و همچنين در برنامه‌هاي وي براي تبديل نشدن وزارت علوم به پايگاه دشمن تدابيري صورت نگرفته است.

وي ادامه داد: بيان اين مطلب که احزاب، جمعيتها و تشکلهاي دانشجويي آزادند اين مطلب را به ذهن متبادر مي‌کند که دانشگاهها اتاق جنگ نيستند، متاسفانه دانشگاه تهران به دليل آزادي هاي بي منطقي که داشت تبديل به اتاق جنگ شد و حتي از سوي دانشجويان مقابل در ورودي دانشگاه با نصب چادرهايي کمکهايي را براي ضد انقلابها جمع آوري مي کردند.

بشيري گفت: وي اعلامیه‌ای را که در آن تاکید شده بود، مردم انتخابات مهندسی شده را قبول ندارند، امضا کرده ،ميلي در لغو امتحانات دانشگاه امیر کبیر نقش داشت، میلی منفرد در سال 88 نقش محوری در تحصن اساتید داشت.

به درخواست بشیری، نماینده مخالف وزیر پیشنهادی علوم‌، فیلم و صوت مربوط به نقش جعفر میلی‌منفرد در دعوت اساتید به تحصن در زمان فتنه 88 پخش شد.

** فياضي نماينده مخالف برنامه هاي ميلي منفرد به انتقاد از برنامه و عملکرد وي پرداخت.

فياضي بيان داشت:‌ برنامه وزير جمهوري اسلامي ايران بايد در فضاي يک مکتب ديني باشد در حاليکه من با مطالعه برنامه منفرد نگران ايجاد و رشد يک نوع سکولاريسم علمي و آموزشي هستم که به سمت آغاز انحراف جديد در حوزه علمي منجر شود.

وي افزود: دانشگاه مبدا همه تحولات است اما به چنين برنامه هايي ممکن است تبديل به مبدا انحرافات شود.

فياضي گفت: نگران ایجاد و رشد یک نوع سکولاریز علمی و آموزشی هستیم، این کشور را به سمت آغاز انحراف دیگری می‌برد.

وي ادامه داد: اگر فقط هنجارهای حرفه‌ای برای انتخاب مدیران دانشگاه مورد توجه قرار بگیرد، پس ارزش‌های دینی چه می شود؟

** مسعود پزشکيان نماينده تبريز نماينده ديگري بود که از ميلي منفرد وزير پيشنهادي علوم دفاع کرد.

وي تصريح کرد: حزب من،‌گروه من،‌دسته من، جناح من، و کلمه اي از اين دست بت هايي است که براي خودمان ساخته ايم که اين بتکده را بايد زير و زبر کرد.

پزشکيان افزود: آنچه که امروز به اسم دين، مذهب و وحدت در جامعه بايد داشته باشيم نبايد به اين شکل لوث کنيم که ديگران بر اين وضعيت ما بخندند.

نماينده تبريز ادامه داد: حماسه سياسي خلق شد، امروز بايد حماسه ديگري خلق شود که براي خلق آن همه بايد دست به دست هم دهيم، زنده کردن اختلافات و عميق تر کردن و يادآوري آنها جز آب به آسياب دشمن ريختن هيچ فايده اي ندارد.

وي افزود:‌ ما هر حرفي که باعث نفاق شود وظيفه داريم جلوي آن را بگيريم.

پزشکيان افزود: ما داریم حوادث سال 88 را نبش قبر می‌کنیم، این موضوع فقط ایجاد مشکل می‌کند، کسی که ادعا می‌کند رهبری را قبول دارد، باید حرفش را بپذیریم.


پزشکيان گفت: مملکت را همگان درست مي کنند نه جناح، دسته يا گروهي.

** جعفر ميلي منفرد وزير پيشنهادي علوم دفاعيات خود را آغاز کرد.

وي گفت: برنامه من ترجمان سه ضرورت پيش روي کشور شامل علم در خدمت توسعه و پيشرفت، علم در خدمت اقتدار و علم در خدمت گفتمان اعتدال است.

منفرد ادامه داد:‌هدف اصلي برنامه هاي من حرکت پرشتاب تر و همه جانبه در تقويت روند توليد علم و رشد و توسعه علمي در محيط با ثبات، آرام و بدون تنش است.


وي افزود:‌برنامه من برمبناي 8 سند بالادستي کشور شامل قانون اساسي ، سند چشم انداز 1404 ، سياستهاي کلي نظام ، سند رشد و توسعه فناوري کشور ،‌قانون برنامه پنجم توسعه ، قانون وزارت ، سند نقشه جامع کشور و سند دانشگاه اسلامي تنظيم و تهيه شده است.

منفرد گفت:‌ بسياري از زيرساختهاي اصلي امروز در آن دوراني که از سال 68 تا 72 در وزارت حضور داشتم شکل گرفته به طوريکه 20 دانشگاه در شهرستانهاي کشور اعم از ياسوج، بندرعباس، شهرکرد، تفرش، زنجان، کاشان، زابل، بيرجند، چابهار و ... راه اندازي شد.

منفرد ادامه داد: گسترش اعتدال و عقلانيت از جمله اهداف اساسي دربرنامه هاي من است و من به دنبال نگاه توازن و اعتدال هستم.

وي گفت: در واقعه تلخ 18 تیر، شورای امنیت ملی، فعالیت وزارت علوم در کنترل غائله را تایید کرد، من یک بار هم با علی افشاری دیدار نداشته‌ام

وي افزود: دانشگاه مد نظر من دانشگاهي نيست که همه در آن يک جور و کليشه اي فکر مي کنند بلکه داراي منطق و قدرت گفتگو هستند.

وزير پيشنهادي علوم افزود: دانشگاه اسلامي يعني دانشگاه مولد علم و پايبند به ارزشهاي اسلامي که در آن انديشه هاي امام(ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري به خوبي آمده است.

وي بيان داشت: افتخار دارم بالاترين خدمات را به ايثارگان جبهه و جنگ و خانواده شهدا انجام داده ام و سوابق آن موجود است.

منفرد گفت: هميشه بدون شعار و تظاهر در پي تحقق عملي انديشه هاي امام راحل و رهبر انقلاب در دانشگاه و بيرون آن بوده ام و دغدغه مصالح نظام را هميشه داشته ام.

وزير پيشنهادي علوم گفت: من عضو هيچ گروه و حزبي نبوده ام و ظرفيت آن انقلابي که امثال من در آن شرکت داشته اند و نظامي که از دل آن انقلاب بوجود آمده انقدر تنگ و کوچک نيست که بعضي ها امروز به دنبال آن هستند.

وي ادامه داد: اولويت من در انتخاب همکاران فقط تخصص، تعهد و جامع نگري علمي بوده است و حتي براي سياسي ترين پستها به دنبال برجسته ترينهاي علمي بوده ام.

منفرداظهار داشت:‌ در تحصني که در مسجد برگزار شده بود من صرفا به خاطر دل نگراني و کاهش التهابات حضور يافتم، اما هيچ حرف سخن و يا موضعي نداشتم آيا اين جرم است؟

وي افزود: من سابقه تعطيلي حتي يک کلاس و امتحان را ندارم و در آن دوران به خاطر التهابي که دانشجويان داشتند، ما را ازاد گذاشتند که امتحانات را در تير يا شهريورماه برگزار کنيم که همه امتحانات من در تيرماه برگزار شد و مدارک همه اينها در پرتال دانشگاه موجود است.

وزير پيشنهادي علوم تصريح کرد: من در انتخابات سال 88 عضو هيچ ستادي نبودم و در مسائل آن سالها هيچ درگيري نداشتم.

وي گفت: کسي که در آن روزها وساطت مي کرد و دانشجويان را به حمايت از انقلاب و نظام تشويق مي کرد من بودم. من آمده ام تا دانشگاه هارا آرام و در خدمت دولت و انقلاب قرار دهم.

منفرد گفت: بايد با تمام توان و انگيزه به ميدان بياييم. بايد تمام توان علمي و دانشجويي کشور را در يک جهاد به ميدان بياوريم.


** بررسي صلاحيت علي جنتي وزير پيشنهادي ارشاد آغاز شد**


** بررسي صلاحيت علي جنتي وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي آغاز شد.

**‌ کريمي قدوسي نماينده کلات اولين مخالف جنتي بود که به سخنراني پرداخت.

وي گفت: تهاجم فرهنگي در برنامه هاي جنتي پررنگ مطرح نشده است و بايد قوي تر مطرح مي شد.

کريمي قدوسي ادامه داد: آقاي جنتي! شما به وزارتخانه اي ميرويد که در گذشته فجايعي در آن اتفاق افتاد، چه فيلمهايي در اين وزارتخانه پروانه نمايش گرفت و چه کتابهايي در آن مجوز چاپ گرفت؟

وي افزود: وزير آن دوره که خاتمي او را زينت کابينه ميدانست اکنون کجاست؟ با بي بي سي و عربستان سعودي چه مي کند؟ مهاجراني در ايران چه پرونده اي با چه اتهاماتي دارد؟

کريمي بيان داشت: آقاي جنتي ! شما مسئوليتي را بر عهده مي گيريد که از چنين سابقه آسيبديده است، حواستان را جمع کنيد.

**‌ عوض حيدرپور شهرضايي نماينده شهرضا به عنوان موافق جنتي سخنراني کرد.

وي گفت: آقاي جنتي در تمام مسئوليتهايي که داشت کارآمدي خود را تمام قد ثابت کرد. وي در تمام پستهايي که داشت وظيفه خود را به گونه اي انجام داد که نشان داد مي تواند به خوبي سکاندار پست مهمي چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي باشد.

حيدرپور ادامه داد: جنتي براي ما شهيد زنده است. برنامه و قانون مداري ويژگي ديگر جنتي است. برنامه هاي او منطبق با برنامه پنجم توسعه است.

حيدرپور گفت: او فقه و حوزه را به خوبی می‌شناسد و می‌داند چگونه اختلافات را حل کند.


** دستغيب نماينده شيراز به عنوان موافق علي جنتي سخنراني کرد.

وي اظهار داشت: با روزمرگي و حاشيه سازي نمي توان فرهنگ را در کشور گسترش داد.

دستغيب گفت: بحث اقتصاد و اقتدار فرهنگي از نکاتي است که در برنامه جنتي مورد توجه قرار گرفته است.

وي افزود: گسترش ارتباطات جهانی در حوزه فرهنگ و هنر در برنامه جنتی مورد تاکید قرار گرفته است و البته تفاوت بین تهاجم و تبادل فرهنگی هم در این حوزه روشن است.

** حميد رسايي نماينده مردم تهران در مخالفت با علي جنتي به انتقاد از برنامه هاي وي پرداخت.

رسايي گفت:جنس مخالفتم در حوزه ارشاد از جنس دغدغه است، و گمان مي کنم جنتي با همه فضايل و ويژگي هايي که دارد نمي تواند وزير ارشاد باشد.

نماينده تهران گفت: ارادت فکری در فرهنگ فقط باید به رهبری باشد.


وي افزود:‌ ايشان از يک خانواده اي است که در راس آن خانواده يک رجل ديني ، سياسي و با بصيرت که مثل کوه در مقابل دشمنان در طول سالهاي بعد از انقلاب و قبل از انقلاب ايستاد، و آن آيت الله جنتي است ،مربوط به آن بيت است ولي به هر ترتيب که ما به آقاي جنتي که نمي خواهيم راي بدهيم ما به فرزند آقاي جنتي راي مي دهيم.

رسايي افزود: علت نگراني اين است که آقاي جنتي در مصاحبه هايي گفته که به کسي ارادت فکري دارد که بسياري از آسيبهاي فرهنگي که به اشاره مي کنم ناشي از تفکر و مديريت اوست.

وي گفت: اولا اهميت فرهنگ نسبت به سياست ، اقتصاد ، صنعت و حتي امنيت اهميت ريشه اي دارد، فرهنگ زير ساخت است. شما اگر مي خواهيد در اقتصاد ، صنعت و هر حوزه ديگري تغيير و تحول ايجاد کنيد نياز به فرهنگ داريد و براي همين هم رهبر انقلاب بارها تاکيد کردند هر لايحه اي چه اقتصادي ، سياسي، اجتماعي و صنعتي و امنيتي بخواهد به مجلس بيايد بايد پيوست فرهنگي داشته باشد.

نماينده تهران گفت: خيلي ها فکر مي کنند وزارت ارشاد يک وزارت دم دستي است، در حالي که وزارت ارشاد يک وزارتخانه فکري و اجرايي است.

وي ادامه داد: همين وزيري که الان در بي بي سي و
voa نشسته هم ارادت فکري به همان فرد داشت.

رسايي بيان داشت:‌ براي موسسات فرهنگي که در حال حاضر ما 34 موسسه فهنگي داريم که 50 درصد بودجه براي اينهاست و عملکرد و هيئت مديره آنها مشخص نيست مي خواهيد چکار کنيد؟ براي کانونهاي فرهنگي مساجد ، اوقاف و سازمان حج و زيارتچه برنامه اي داريد؟

وي گفت: اينکه مي گويند هنر براي سياست نيست دروغ است آقاي جنتي!

رسايي ادامه داد: مهمترين حرکت در جهت براندازين ظام تغيير فرهنگ جامعه فعلي ايران است ، مي گويند براي براندازي بايد فرهنگ را عوض کرد،اينکه مي گويند فرهنگ براي سياست نيست دروغ است، ما بايد بينش فرهنگي مردم را عوض کنيم و بينش با فرهنگ و سياست عوض مي شود.

** دامادي نماينده ساري به عنوان موافق جنتي سخنراني کرد.

وي اظهار داشت: جنتي تجربه بين فرهنگي قابل توجهي دارد. هيچ گفتار و کردار افراطي از جنتي ديده نشده است.

دامادي گفت: حاصل عملکرد چندساله اخير در حوزه فرهنگ زوال اعتماد و اميد و اخلاق در حوزه فرهنگ است.

وي گفت:‌برنامه جنتي براي احياي اميد و اعتدال ستودني است.

دامادي گفت: جنتی رویکردی مثبت به اقتصاد و دیپلماسی فرهنگی دارد، متن برنامه وی مملو از توجهات عمیق به برنامه‌های کشور است.

وي ادامه داد: تجربیات جنتی نشان می‌دهد که وی گفتگو، تساهل، مدارا و تنوع عقاید را قبول دارد.

**‌ پس از دامادي حجت الاسلام سبحاني نيا در دفاع از جنتي به سخنراني پرداخت.

وي تصريح کرد: جنتي فرزند واقعي انقلاب و مبارزي نستوه و اسطوره مقاوم تعليه رژيم ستمشاهي است. او کسي است که رژيم پهلوي وجودش را در ايران برنتافت و وي براي ادامه مبارزه به کشور ديگري مهاجرت کرد.

سبحاني نيا ادامه داد: وزير پيشنهادي ارشاد داراي سه دهه تجربه مديريت و عالي ترين سطوح است و فردي پاکدست ، امين، متواضع، با اخلاق و مديري نمونه و باتقواست و جهان را به خوبي مي شناسد.

وي افزود: عدالت فرهنگي يک آرزوست و خوشبختانه عدالت در برنامه هاي جنتي بسيار برجسته شده است. همينطور به نقش ديگر وزارتخانه ها به عنوان معين وزارت فرهنگ تاکيد شده است.

** علي جنتي وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاداسلامي به دفاع از برنامه خود براي اداره اين وزارتخانه پرداخت.

جنتي بيان داشت: به عنوان فرزند کوچک امام(ره)‌و رهبر انقلاب براي رساندن پيام معنويت اسلام به جهان آمده ام، وزارت فرهنگ و ارشاد مسئوليتي برزگ و مخاطره است و من به خوبي به سختي اين مسير آگاهم و مي دانم که سخنگويي هفت هزار سال فرهنگ و تمدن ايران به نهايت دشوار است.

وي افزود: به خوبي مي دانم که فرهنگ بايد اولويت اول کشورمان باشد. چرا که فرهنگ زبان اصلي انقلاب اسلامي و هنر زبان گوياي مردمان سرزمين پارسه است.

جنتي ادامه داد: ايران فرهنگي مرز ندارد و طنين پژواکش از شرق تا غرب را درنورديده است.

وي گفت: وضعيت فرهنگي کشور نامطلوب است لذا در شرايطي که حتي کشورهاي اروپايي در برابر تهاجم فرهنگي به پا خواسته اند پس تکليف ما در برابر اين شبيخون فرهنيگ به خوبي روشن است. پس براي ايستادگي در برابر اين تهاجم تنها بايد به خويشتن بازگشت و به ريشه هاي اصلي رجوع کرد.

جنتي ادامه داد: خدمات ايرانيان به اسلام موجب فخر ماايرانيان است و باستان پرستي و باستانزدايي با مشي اعتدال ناسازگار است .

وي افزود: اسلام و ايرانيان دو روي سکه ايرانيان است و من خواهم کوشيد چهره ايران توحيد و معنويت گرا و ايران قناع شده از اسلام ناب را يافته و به جهانيان معرفي کنم.

جنتي اظهار داشت: تفکر ليبرالي هنر براي هنر را نمي پسندم، هنر براي تعالي بشر است.

**‌بررسي صلاحيت وزير پيشنهادي کشور آغاز شد**


** بررسي صلاحيت عبدالرضا رحماني فضلي به عنوان وزير پيشنهادي کشور آغاز شد.

**‌ رحماني فضلي دفاعيات خود را از برنامه هايش براي وزارت کشور آغاز کرد.

وي اظهار داشت:‌ با توجه به تنوع، گستردگي و پيچيدگي کار وزارت کشور لازم است به گونه اي عمل کنيم که تمام ظرفيتهاي کشور در قالب هماهنگي ها و اعمال حاکميتهايي که از طريق وزارت کشور و پيگيري سياستهاي عمومي که از طريق اين وزارت اعمال خواهد شد ما بايد تلاش کنيم در جهت تحکيم قدرت ملي گامهاي بلندتري برداريم.

رحماني فضلي با بيان اينکه بايد تلاش کنيم جايگاه وزارت کشور باز توليد و احيا شود، گفت: رويکردي که بنده در وزارت کشور پيگيري خواهم کرد رويکرد توسعه‌محور خواهد بود يعني رشدفزاينده، مستمر ، متوازن ، عادلانه و نهادينه شده در زندگي مردم براي افزايش سطح زندگي مادي و معنوي آنها خواهد بود.

وزير پيشنهادي کشور تصريح کرد: از اين رو موضوعات مختلفي که به عنوان وزارت کشور است با اين مدل نگريسته خواهد شد، اولين مسئله بحث توسعه اقتصادي خواهد بود ما با توجه به شرايطي که الان دچار آن شده ايم يعني موضوع نفت، و تحريمها و با توجه به موضوع توليد قطعا ديگر نخواهد توانست اقتصاد ما را بر آن مبنايي که قبلا پشتيباني مي کرد، پشتيباني کند.

رحماني فضلي ادامه داد: پس ما ناگزيريم جايگزيني براي نفت و اقتصاد خود داشته باشيم و آن جايگزيني حتما منابع و امکانات و پتانسيل ها خواهد بود که در مناطق مختلف جغرافيايي ما فراهم است ، ما در بحث توسعه اقتصادي بايد تکيه مان به مردم ، تخصصهاي مختلف، مناطق و نواحي باشد که اميدواريم باايجاد اشتغال ايجاد ثروت و ايجاد توليد گامهاي موثري در حوزههاي مختلف منطقه اي برداريم.

وي افزود: شرايط کنوني براي تقسيمات کشوري جوابگو نيست. بايد طرح جامع تقسيمات کشوري را باسرعت آماده کنيم.


** پايان جلسه علني نوبت صبح خانه ملت**


** حجت‌الاسلام ابوترابي فرد پايان جلسه علني نوبت صبح امروز را اعلام کرد.

وي که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه امروز مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت، پیش از به صدا در آوردن زنگ پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان گفت: با توجه به آیین‌نامه داخلی مجلس تنها 4 نفر می‌توانستند به عنوان موافق و مخالف صحبت کنند. بنابراین با توجه به محدودیت موافقین و مخالفین بر اساس آیین‌نامه ناچار به قرعه‌کشی بودیم و قرعه‌کشی انجام شد و امکان صحبت تعدادی از همکاران به عنوان موافق و مخالف وزرای پیشنهادی فراهم شد.


ابوترابي فرد ادامه داد: جمعی از نمایندگان تمایل داشتند با توجه به اشرافشان در حوزه تخصصی وزرا صحبت کنند که امکان ایراد صحبت به دست نیاوردند و نهایتا هیئت رئیسه نیز نتوانست فراتر از این حد عمل کند.

** بيانيه نمايندگان درباره تحولات مصر**



** ادامه وضع فاجعه‌بار مصر زنگ خطر را به صدا در آورده است

** شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان جلسه علنی صبح امروز بیانیه 272 نفر از نمایندگان مجلس را در خصوص تحولات مصر قرائت کرد که متن آن به شرح زیر است:

سرزمین مصر با قدمت تاریخی و تمدن کهن ملتی فهیم و مسلمان را در خود جای داده است. کشوری نقش‌آفرین در منطقه با انقلاب ممتاز و برخواسته از روح عدالت‌خواهی و استکبارستیزی و صهیونیسم‌زدایی خود در آستانه تحقق استقلال و استقرار مردم‌سالاری دینی مورد حسد بیگانگان قرار گرفته است.

اشتباهات دولتمردان و مشاجرات پیوسته داخلی این فرصت را فراهم کرد تا بدخواهان امت اسلامی و دولت‌های استکباری و حاکمان مرتجع و مزدور منطقه زهر چشمی از ملت به پا خواسته مصر بگیرند و با توطئه چینی و تحمیل دسیسه‌ها و نیرنگ‌های شیطانی فتنه بزرگی را در آن سرزمین تدارک ببینند که منتهی به شعله‌ور شدن جنگ داخلی و برادر کشی و به دست فراموش سپرده شدن موضوع فلسطین و دشمن اصلی یعنی اسرائیل بوده که متاسفانه محصول آن برجای گذاشتن صدها کشته و مجروح از ملت مسلمان مصر است.

بدون تردید قهقهه مستانه صهیونیست‌ها و آمریکا و صهیونیست روح میلیون‌ها مسلمان نگران را جریحه‌دار ساخته است. ادامه این وضع فاجعه‌بار زنگ خطر بزرگی را به صدا در آورده است که نتیجه‌ای جز تضعیف ملت مصر و اقتدار ملت‌های مسلمان را به همراه نداشته است.

ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی حسب وظیفه شرعی و انسانی و به نمایندگی از ملت شریف ایران ضمن ابراز تاثر و تاسف عمیق، از استمرار این وضعیت خطرناک اعلام انزجار می‌کنیم و از همه علما، نخبگان، مصلحان، روشنفکران، صاحب‌نظران و موثران عرصه سیاسی و اجتماعی مصر مصرانه می‌خواهیم با وساطت خود و حرکت فراگیر خود حول وحدت و وفاق ملی با اتخاذ تصمیم سیاسی حکمت‌آمیز و عاقلانه مانع تداوم خونریز‌های خانمان‌سوز شوند و مشکلات اختلافات داخلی خود به دست خود و بدون توجه و اتکا به بیگانگان حل و فصل کنند و به این فتنه بزرگ پایان بخشند.

**
جلسه نوبت عصر مجلس براي بررسي وزراي پيشنهادي باقي مانده ساعت 14 برگزارخواهد شد.

 

 

متن کامل بررسی صلاحیت وزیر نفت 


صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت  در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند.

 

* مقیمی در مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت نفت: خروجی مدیریت زنگنه برای کشور خسارت‌بار است/ انتقاد از ترغیب رشوه، باندبازی و رانت‌خواری در دوران وزارت زنگنه

احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (پنج‌شنبه پارلمان) در سخنانی به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: مخالفتم با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر انتخاب وزرای صالح توسط نمایندگان مجلس است، در حقیقت این فرمایش یک راهکار راهبردی برای انتخاب وزراست.

وی افزود: بدیهی‌ترین برداشت از سخنان معظم له این است که وظیفه مجلس، انتخاب وزرای صالح است، الزاماً رأی اعتماد به همه وزرا نیست، هر وزیری باید صالح بودنش برای نمایندگان مجلس احراز شود که چه در حوزه تخصصی و برنامه‌ای و چه در حوزه سیاسی - اجتماعی، باید این موضوع مشخص شود.

مقیمی با بیان اینکه ما نباید نه سخت‌گیرانه عمل کنیم که متهم به افراطی‌گری و نه ساده‌انگارانه و سهل‌انگارانه اقدام کنیم که تفریط تلقی شود، گفت: همان شعاری که آقای رئیس جمهور مبنی بر اعتدال مطرح کردند را پیش می‌گیریم، برنامه‌های آقای زنگنه بر مبنای کار کارشناسی که معاونت نظارت مجلس انجام داده، با شرح وظیفه وزارتخانه که 17 مورد است، تنها 7 مورد انطباق دارد و از 19 مورد درباره برنامه پنجم، فقط 3 مورد منطبق با برنامه پنجم است.

وی با تأکید بر اینکه امروز مجلس در یک آزمون بسیار بزرگی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: آیندگان درباره رأی اعتماد امروز مجلس قضاوت خواهد کرد، شما می‌خواهید برای کسی تصمیم‌گیری کنید که 8 سال سابقه کار در وزارت نفت دارد، فارغ از سلامت شخصی نامبرده، خروجی مدیریتش برای کشور خسارت‌بار است.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: ترغیب رشته، زدوبند، باندبازی، رانت‌خواری افراد خاص و بعضی از آقازاده‌ها و همچنین اکثر قراردادهایی که در زمان وزارت آقای زنگنه در وزارت نفت بسته شد، همه دارای ابهام هستند و در دادگاه‌های بین‌المللی و دادگاه‌های داخلی دارای پرونده‌اند.

مقیمی در ادامه به بیان مثال‌هایی در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: قرارداد کرسنت، کیش، توتال و میدان‌های نفتی مانند سروش، درود، نوروز و خود به عنوان متهم در دادگاههای داخلی و خارجی باید پاسخگو باشد.

به گفته وی، آقای زنگنه در دوران وزارتش در وزارت نفت مدیریتی عامرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق به شرکتهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی و به هم زدن ساختار یکپارچگی نفت، افزایش شرکتهای دولتی از 30 شرکت به 80 شرکت و تکه تکه کردن ساختار وزارت نفت داشته است.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: می‌دانیم دنیا در غالب انسجام شرکت‌ها و در غالب ایجاد شرکتهای هلدینگ سعی می‌کند بهره‌وری را افزایش دهد، این تجربه آقای زنگنه باعث استقراض 70 میلیارد تومان تحمیل برای کشور بوده است، عدم نظارت بر پیمانکاران خارجی نیز از مدیریت ضعیف آقای زنگنه بود.

* عبدی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت: رای اعتماد به زنگنه دانش و تجربه را به وزرات نفت برمی‌گرداند

ایرج عبدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس عصر امروز (پنج‌شنبه) در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت در پاسخ به مخالفان اظهار داشت: همه دوستان بر توانمندی آقای زنگنه باور و اذعان دارند.

وی از رئیس جمهور به خاطر معرفی کابینه باتجربه و دانش تشکر و تصریح کرد: در کابینه یازدهم دانش و تجربه کافی برای حل گرفتاری و افزایش پتانسیل‌های کشور وجود دارد و اینها مصداق همان وزرای صالحی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند.

نماینده مردم خرم‌آباد وزارت نفت و صنعت نفت را بسیار حساس تلقی و خاطرنشان کرد: 70 درصد اقتصاد کشور ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم مربوط به نفت است و امروز آقای رئیس جمهور نیز وعده اشتغال را به مردم دادند و همه شاهد هستیم که در حوزه انتخابیه‌مان در هر خانواده 3 الی 4 فرد تحصیل‌کرده بیکار وجود دارد بنابراین برای رفع اشتغال کجا را باید اصلاح کنیم جز صنعت نفت؟ مگر به شیوه دیگر می‌شود این بیکاری را برطرف کرد؟ با کشاورزی یا گلیم‌بافی مگر اشتغال کشور برطرف می‌شود.

عبدی با تاکید بر درآمد اقتصادی نفت، آن را دلیلی برای توجه به توانمندی‌ها و پتانسیل‌های سکان‌دار وزارت نفت دانست.

وی معتقد است که در 4 سال اول دولت محمود احمدی‌نژاد، کشور دارای درآمدهای خوبی بوده که به گفته وی این درآمدهای خوب کشور به این دلیل بوده آقای زنگنه ماشین نفت را کارآمد کرده که سبب بهره‌وری بالا شده بود.

نماینده مردم خرم‌آباد ادامه داد: در دولت نهم و دهم ماشین نفت رو به افول رفت و کمتر این ماشین از بین رفت و امروز یک چیز فرسوده تحویل کشور شده است.

عبدی با بیان اینکه در 4 سال دوم دولت احمدی‌نژاد با اوراق مشارکت درصدد رفع این مشکل بوده‌اند، اظهار داشت: شاید برخی‌ها بگویند وضعیت امروز ما به خاطر تحریم‌هاست اما خیر این طور نیست چرا که در 8 سالی که آقای زنگنه سکان‌دار وزارت نفت بود این وزارتخانه را به کارآمدی رساند در حالی که آقای احمدی‌نژاد در طول این 8 سال پنج وزیر عوض کرد، یعنی هر یک و نیم سال یک وزیر بر این وزارتخانه ریاست داشته است.

وی عدم اطمینان به پرسنل‌ وزارت نفت و عدم اطمینان به شرکای خارجی و داخلی را دلایل سوق پیدا کردن وزارت نفت به سمت سراشیبی عنوان کرد.

نماینده مردم خرم‌آباد گفت: به گواه افراد امین، همه اذعان دارند که آقای زنگنه می‌تواند وضعیت نفت را بهبود بخشد و بدنه وزارت نفت نیز امید دارند آقای زنگنه بتواند این وضعیت را سروسامان دهد بنابراین مقبولیت ایشان در صنعت نفت در کارآمدی شرکت نفت مؤثر است.

عبدی در مورد قرارداد کرسنت نیز گفت: ما دیشب با دوستان اصولگرا دو ساعت در این خصوص صحبت کردیم خیلی از مسائل را نمی‌شود گفت به همین دلیل یک دیپلماسی قوی از آقای زنگنه برای وزارت نفت سراغ داریم.

وی به نقطه‌نظرات برخی مخالفان در خصوص مشکلات موجود در قراردادها و سوءاستفاده‌های مالی اشاره و تصریح کرد: در کدام وزارتخانه ما این مشکلات وجود ندارد؟ اختلاس 3 هزار میلیاردی که واضح و در روز روشن بود و ما باید وزیر اقتصاد را اینجا سلاخی می‌کردیم. امروز نیز خیلی اتفاقها در وزارتخانه‌ها و اخیراً نیز در وزارت نیرو می‌افتد.

نماینده مردم خرم‌آباد خطاب به نمایندگان مجلس گفت: استدعا دارم با توجه به 22 سال تجربه و دانش ‌آقای زنگنه با رأی اعتماد خود دانش، تجربه و اعتماد را به صنعت نفت برگردانیم و از آقای روحانی نیز به این دلیل که با حساسیت انتخاب کرده‌اند، متشکریم.

* توکلی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت: زنگنه سوگند جلاله دروغ یاد کرده است/ زنگنه فاسد نیست اما اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارد

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (پنج‌شنبه پارلمان) در سخنانی به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: برای من بسیار دشوار است که امروز صحبت کنم چون امید و همگرایی که در کشور پیدا شده یک سرمایه اجتماعی محترم است که نباید حتی‌المقدور آسیب ببیند ولی چه کنم که به رغم علاقه خودم برای اینکه آقای زنگنه به وزارت برسد، اتفاقاتی افتاد که آن را شرح می‌دهم و پس از این اتفاقات به مخالفت گرایش یافتم.

وی افزود: تقریباً همه همکاران می‌دانند که بنده از هفته گذشته تا دو شب پیش تلاش داشتم که آقای زنگنه مسئولیت وزارت نفت را بر عهده بگیرد، این به رغم مخالفت‌های طولانی بنده با او در صدارت وزارت نفت در دولتهای گذشته بود.

وی در ادامه به بیان دلایل اولیه موافقتش با حضور زنگنه در پست وزارت نفت پرداخت و گفت: اولین دلیل وضعیت نفت و گاز در شرایط فعلی کشور بود که بسیار با دشواری‌ها، سختی و سنگینی روبه‌روست، دومین دلیلم این بود که طی چند دوره تصدی پست وزارت نفت توسط افراد غیرنفتی اتفاق افتاده بود، یک نوع دلخوری و احساس سرافکندگی در آنجا به وجود آمده بود که وقتی احساس کردند آقای زنگنه می‌خواهد وزیر شود، نشاطی پیدا شد و او را نفتی حساب می‌کنند و این موضوع باعث شد که این نشاط، کارایی را بالا ببرد و حتی گروه‌های وطن‌دوست اصلاح‌طلب عزیزی که در جنوب کشور هستند، متخصصانی که با زنگنه مخالف بودند، اکثر آنها هم از این مسئله استقبال کردند.

توکلی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: سومین دلیلم برای حضور زنگنه در پست وزارت نفت این بود که آقای زنگنه از روزی که از مجلس رأی اعتماد می‌گرفت که انشاءالله رأی اعتماد نمی‌گیرد از همان لحظه وزیر بود، برای شناخت وزارت نفت یا انتصاب‌ها نیاز به وقت نداشت و چهارمین دلیل من این بود که متأسفانه همچنان نفت منبع اصلی منابع دولت است.

نماینده تهران در مجلس یادآور شد: در روز جمعه 18 مرداد ماه آقای زنگنه بزرگواری کرده و به دفتر کار بنده آمد و در آنجا مسائلی رد و بدل شد که من به صراحت به آقای زنگنه گفتم شما اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارید، فاسد نیستید اما اهتمامی برای مبارزه ندارید، در به کارگیری نیروها و ظرفیت‌های داخل وزارت نفت هم اهتمامی ندارید، از او خواستم به رغم این اهتمام، همت بیشتری کنم و در آنجا معلوم شد نظرم نسبت به وی مثبت است و او از این موضوع استقبال کرد.

« در جلسه‌ای که در کمیسیون تلفیق به خواهش بنده تشکیل شد، آنجا نظراتم را گفتم، قرار شد کمیته‌ای 5 نفره تشکیل شده و مسائل را بیشتر مورد بررسی قرار دهد چون برادران به وی معترض بودند دعوت کردند که او هم حضور داشته باشند و جلسه‌ای صبح روز سه‌شنبه تشکیل شد، 5 نفر از دوستان نماینده، آقای زنگنه و یکی از دستیاران وی در این جلسه حضور داشتند، در آن جلسه ضمن بررسی مسائل آقای امیرآبادی نماینده قم که عضو همان کمیته بود، موضوعی را مطرح کرد که من نمی‌خواهم وارد محتوای آن شوم، چون موضوع مهم نحوه برخورد زنگنه با آن موضوع است، مطلبی را به آقای زنگنه نسبت دادم و آقای زنگنه قسم جلاله یاد کرد که والله این درست نیست و من از فلان موقع به بعد فلان کار را انجام نداده‌ام، آقای امیرآبادی گفت من سند دارم، بنده به او رو کردم و گفتم وقتی یک مسلمان قسم جلاله یاد می‌کند دیگر نباید موضوع را ادامه داد، او هم قبول کرد و جلسه به اتمام رسید.»

به گفته وی، فردای آن روز باز تلاش کردم برخی موانع از مقابل آقای زنگنه دور شود که بر این اساس با نماینده دیگری که اطلاعات تعیین کننده‌ای داشت، جلسه‌ای گذاشتم و آن موانع هم برطرف شد.

احمد توکلی خاطرنشان کرد: غروب روز سه‌شنبه سندی به دست ما رسید که نشان می‌داد سوگند آقای زنگنه کاملاً غلط است، بنده بسیار منقلب شدم، چون اشتباه کردن، موضوع را عوضی تشخیص دادن و حتی مبانی مختلف داشتن، همه این موارد مهم نیست و قابل پذیرش است اما اگر کتمان حقیقت شود یا حقیقت وارونه جلوه شود، کار بیخ پیدا می‌کند چون دیگر نمی‌شود کار را درست کرد.

وی با بیان اینکه اگر بنا باشد پرده‌پوشی در کار باشد، دیگر هیچ ضعفی را نمی‌شود جبران کرد، متذکر شد: در همه نظام‌های مردم‌سالار مخصوصاً در اسلام صداقت امر بسیار مهمی است، از پیامبر اکرم سؤال کردند آیا مؤمن می‌تواند زنا کند، فرمودند ممکن است اشتباه کند و این کار را انجام دهد و سپس توبه کند، گفتند آیا مؤمن می‌تواند دزدی کند، پیامبر فرمودند شاید اشتباه کند و این کار را انجام دهد و سپس توبه کند، پرسیدند آیا می‌تواند خلاف بگوید، فرمودند مؤمن دروغ نمی‌گوید.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه سخنانش تصریح کرد: امضای مقام بالای هر سازمانی خود صحت موضوع را تصدیق می‌کند اما اگر خود صاحب امضا زیر سؤال برود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود، بنده به این موضوع حساسم و می‌دانم که شما نمایندگان مجلس هم نسبت به این موضوع حساسیت دارید.

وی افزود: در مجلس گذشته به یاد دارید، برادری که خدا رحمتش کند، با چنین گرفتاری مواجه شد، بعد از این ماجرا صبح روز گذشته نامه‌ای به آقای رئیس جمهور نوشتم و مطلب را شرح دادم و گفتم بسیار متأسفم که این موضوع پیش آمد و خلاف‌گویی قابل تحمل نیست علاوه بر اینکه سوگند هم برای آن یاد شود.

نماینده تهران در مجلس در بخش پایان سخنانش گفت: پس از پیدا شدن این سند طی جلسه‌ای آقای زنگنه به بنده گفت این سند را تکذیب نمی‌کنم اما یادم نبود و به همین دلیل آنگونه سوگند یاد کردم، بنده تسامح می‌کردم که آقای زنگنه به وزارت نفت برسد اما این موضوع با هیچ چیزی درست شدنی نیست چون شما می‌خواهید رأی اعتماد دهید.

وی در خاتمه گفت: اگر بنا باشد خلاف‌گویی شود و صداقت رعایت شود، از کجا می‌دانید درباره موضوعات مهم‌تر از این دوباره خطا تکرار نشود؟ آن هم در وزارت نفت که مبدأ درآمد ملی ماست و همه چیز از آنجا باید بیاید و چون با خارج از کشور ارتباط دارد، پیچیدگی‌های جدیدی به آن اضافه می‌شود.

* عزیزی در موافقت با گزینه پیشنهادی نفت: زنگنه مدیری استراتژیک و دارای تفکری ترکیبی است

‌حمیدرضا عزیزی فارسانی در صحن علنی مجلس و در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت، گفت:‌‌ آقای مهندس زنگنه با فهم سیاسی بالا در صنعت نفت مورد قبول جهانیان است. جایگاه امنیتی و سیاسی نفت را می‌شناسد و می‌تواند به عنوان وزیر دوم خارجه با شناخت دیپلماسی انرژی و تجربه بین‌المللی‌ خود که دارد ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند.

وی ادامه داد: بسیاری از منابع مالی حاصل از فروش نفت خام کشور که سود آن نصیب بانک‌های خارجی می‌شود با تعامل منطقه‌ای و جهانی و با نگاه برونگرایی و پرهیز از زندگی جزیره‌ای به کشور باز می‌گردد.

نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بعد مدیریتی، یک مدیر استراتژیک است و دارای تفکر ترکیبی و با سابقه 30 ساله در مدیریت‌های مختلف به شیخ‌الوزراء معروف است و می‌تواند با استفاده از مدیران توانمند بین‌المللی و با تقوا، گره‌های کور نفت را باز کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در زمان تصدی زنگنه، میلیاردها دلار از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی جهت اجرای طرح توسعه بالادستی بخصوص در میادین مشترک محقق شد.

عزیزی فارسانی افزود: دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و تقاضا می‌شود با رای بالا به حقوق خود در سطح بین‌المللی دست یابیم.

* عبداللهی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت نفت: زنگنه یکی از افراد شاخص در اوپک است

رضا عبداللهی نماینده مردم ماه نشان به عنوان نماینده موافق زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت، بعدازظهر امروز در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در یکی از استیضاح‌ها که بنده در دوره‌‌های قبل حضور داشتم اتهامی به یکی از وزرا زده شد، این بود که شما از موقعیت و مقام خود سوءاستفاده کرده و برای فرزندتان معافیت سربازی گرفته‌اید.

وی افزود: این وزیر مواردی را که به وی ایراد گرفته بودند پاسخ داد و به این نکته رسید و گفت: اگر ادعا کنم که هیچ فرزند پسری ندارم آیا حرف‌های دیگر را قبول می‌کنید؟

عبداللهی یادآور شد:‌حضرت علی(ع) خطاب به مالک فرمودند «ای مالک کارگزاران حکومتی را از میان مردم باتجربه، باحیا از خاندان‌های پاکیزه و باتقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند، انتخاب کن».

نماینده مردم ماه نشان با بیان اینکه زنگنه 22 سال سابقه وزارت دارد و 8 بار از مجلس شورای اسلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته اظهار داشت: آیا این دلیل بر صداقت، پاک‌دستی، توانمندی و کارآمدی وی نیست؟ چرا ما امروز وی را متهم به فساد، دروغ و ناکارآمدی می کنیم؟

وی ادامه داد: آیا رحماء بینهم به این معنی است که فردی 22 سال در این نظام خدمت کند و از زندگی خود بگذرد بعد او مورد اتهام قرار گیرد، در حالی که در هیچ دادگاه و محکمه‌ای ثابت نشده است. آقای زنگنه 8 سال در وزارت نبود اما هیچ گاه محاکمه نشد.

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت‌، یادآور شد: چرا در این هشت سال سراغ وی نرفتید و الان این پرونده‌ها را رو می‌کنید. آیا این با اخلاق اسلامی ما سازگار است؟

وی تاکید کرد: در داستان حیف و میل بیشتر به حیف‌ها توجه کنید. بنده زمانی نزد آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه رفتم و گفتم در داستان حیف و میل‌ها دو کفه ترازوست. در بین حیف و میل‌ها 99.5 درصد داستان حیف‌ها و یک دهم درصد میل‌هاست.

عبداللهی ادامه داد: توتال یکی از افتخارات آقای زنگنه است و آقای باهنر نیز در قرارداد توتال حضور داشت و با دو میلیارد دلار فاز دو و سه بسته شده است و الان همان قرارداد را شش میلیارد دلار می‌بندیم. آیا این کار بدی بوده است؟

وی افزود: در بحث فتنه فرض کنید که وی می‌گوید بنده نبودم و از زمانی که مقام معظم رهبری اعلام کرد ما کنار کشیدیم. بله، وی در ستاد آقای موسوی بوده است مگر احمدی‌نژاد یازده روز خانه‌نشین شد در تیم و دولت وی یک نفر اعتراض کرد؟  آیا یک نفر انصرافی داشتیم‌؟ آقای زنگنه چه کار می‌توانست انجام دهد؟

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت، تاکید کرد: کسانی که حکم محکومیت قضایی ندارند اصل بر برائت است و نباید بگوییم باید قسم بخورید. آقای زنگنه می‌گوید قسم خوردم که در آن جلسه نبودم حال فرض کنیم که وی یادش رفته است و قسم هم خورده حال چه اشکال دارد که ما انقدر سخت نگیریم؟

وی افزود: آقای توکلی ما با شما خدمت مقام معظم رهبری رفتیم جایی که دولت لایحه پنجم را پس گرفته بود که آقای لاریجانی و احمدی نژاد هم حضور داشت و آقا فرمودند مگر می‌شود لایحه را پس گرفت و در پایان به من و آقای توکلی فرمودند اینقدر سخت نگیرید و اگر سخت بگیرید دنیا به شما سخت خواهد گرفت.

عبداللهی اظهار داشت: ما که ادعا می کنیم مقلد هستیم باید پیروی کنیم؛ آقای زنگنه امروز هیچ نیازی به وزارت ندارد و اگر هوی و هوس بوده 22 سال آن را تجربه کرده و امروز صنعت نفت و کشور ما نیاز به آقای زنگنه دارد و امروز ستاره تیم دولت ما آقای زنگنه ، نعمت‌زاده و آخوندی هستند ما نیاز به یک فرد باتجربه داریم.

وی افزود: در شرایطی که دولت تمام نقشه‌های خود را بر روی نفت متمرکز کرده است یک فرد بی‌تجربه چه کار می‌خواهد بکند. فرض کنید آقای زنگنه رای نیاورد در طی دو و سه ماه یک وزارتخانه بدون وزیر در شرایط تحریم به نفع کشور است؟ 1500 میلیارد دلار را بنده برآورد کردم در هشت سال وزارت آقای زنگنه ارزش تولید نفت و گاز ایران بوده است.

عبداللهی گفت: حال ممکن است دو درصد هم خطا بوده باشد که سی میلیارد دلار می‌شود. چقدر رشوه گرفته و چه کسانی برده‌اند؟ حتما نقطه ضعفی پیدا کنیم که افراد باتجربه و کارآمد را کنار بگذاریم و این طراحی دشمنان است و ما ناخواسته به دام آن می‌افتیم.

وی افزود: در شرایط حساس کنونی تحریم‌های دشمن صنعت نفت ما را هدف قرار داده است، امسال 50 میلیارد دلار از صادرات نفت ما کاهش یافته است که اگر این میزان را ضرب در 3 هزار تومان کنیم 150 هزار میلیارد تومان خواهد شد و با کدام صادرات و واردات می‌خواهیم جای آن را بگیریم؟

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت گفت: در اوپک اگر 10 نفر شاخص باشند یکی از آنها آقای زنگنه است. باید بحث بین‌الملل را دید.

* حیدری طیب در موافقت گزینه پیشنهادی نفت: زنگنه در جذب سرمایه گذاری بخش بالادستی نفت و گاز تجربه گران‌بهایی دارد

سید سعید حیدری طیب نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در دفاع از تصدی بیژن زنگنه بر وزارت نفت اظهار داشت: قبل از پرداختن به نطق اصلی خود در دفاع از زنگنه نظر همکاران ارجمند را به نکته‌ای مهم جلب می‌نمایم. اقبال مردم شریف ایران در انتخابات خردادماه و انتخاب آقای روحانی پیام‌های روشنی را به مسئولان کشور از جمله قوه مقننه اعلام کرد.

وی در ادامه با اشاره به معیارهای انتخاب اعضای کابینه از سوی آقای روحانی گفت: فراهم نمودن یک بستر مناسب برای تحقق خواسته و نیازها مردم، خارج نمودن کشور از تنگنای فضای به وجود آمده برای سیاست و اقتصاد، ایجاد انسجام و وحدت مورد نظر مقام معظم رهبری، بهره‌گیری از توانایی جامع و پتانسیل‌های موجود کشور از جمله این معیارهاست.

حیدری طیب در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: همکاران محترم برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی بررسی چند نکته قابل اهمیت است. اولین نکته توجه به عملکرد گذشته وزارتخانه‌هایی که وزرای پیشنهادی در آن تصدی داشته‌اند. نکته دوم نگاهی به آینده و برنامه‌های پیشنهادی و شخصیت مدیر پیشنهاد شده است و توجه به انبوه حجم تخریب‌های مهندسی شده توسط افراد و گروه‌های خاص، نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از آقای روحانی به دلیل معرفی کابینه یک دست اظهار داشت: به نظر بنده نمایندگان ملت باید قدر این ایثار مدیریتی آقای روحانی را بدانند که برای اولین بار کابینه‌ای توسط رئیس‌جمهور معرفی می‌شود که از حب و بغض و افراط و تفریط به دور است.

حیدری طیب افزود: ایشان مانند برخی از همکاران سابق خود می‌توانست کابینه را از افراد ستادی خود انتخاب کند ولی با هدف ایجاد مدیریت اعتدالی سعی نمود از همه گروه‌های سیاسی، وزرای پیشنهادی را برگزیند.

این نماینده مجلس ادامه داد: بر اساس قوانین جمهوری اسلامی اگر دستگاه مربوطه جواب استعلام افراد را ارائه ندهد هیچگونه منعی در استفاده از مستخدمان دولتی وجود ندارد و نمی‌توان به استناد مدارک و مطالبی که فاقد ارزش قضایی است کسی را مورد هجمه قرار داد پس چرا برخی از آقایان خود را فراتر از قانون می‌بینند و حتی فراتر بودن خود را با توهین افترا ابراز می‌کنند. چرا پاسخ ایثار مدیریتی با نوعی بی‌مرامی سیاسی باید داده شود. چرا دست یاری دولت با بغض‌های افراطی پاسخ داده شود. آیا اینگونه مخالفت‌ها مقابله با دولت و مقاومت در برابر اراده عمومی مردم نیست؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به اظهارات احمد توکلی تصریح کرد: در پاسخ به مطالبی که آقای توکلی بیان کردند لازم است بگویم جناب آقای بهمنی شهادت می‌دهد که قسم ایشان ناظر بر موردی که اشاره کردند نیست.

حیدری طیب با تمجید از دوران مدیریتی بیژن زنگنه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: زمانی که ایشان وزیر جهاد کشاورزی بودند مستقیماً بر ساخت پل بعثت نظارت کردند؛ پلی که باعث تسخیر فاو شد.

نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: صحرائیان قائم‌مقام وزیر اسبق کشاورزی در مراسم تجلیل از زنگنه گفت بنیان گذاشتن ستاد پشتیبانی جنگ، تشکیل بیش از 40 گردان مهندسی و پشتیبانی و نیز مرکز تحقیقاتی آن هم در شرایط تحریم از جمله اقدامات آقای زنگنه بود اما نقش ایران در دوران دفاع مقدس مغفول مانده است. زنگنه از سال 62 تا 67 به مدت 5 سال وزیر جهاد کشاورزی بوده که خدمات بسیار شایانی در این عرصه داشته است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در واکنش به صحبت‌های مقیمی در رابطه با قرارداد کرسنت گفت: مطالب ایشان فاقد توجیه و مسائل حقوقی است. افرادی که ناظر بر مسائل داوری بین‌المللی و حقوقی هستند تأئید می‌کنند که صحبت‌های ایشان هیچگونه وجه قانونی را ندارد.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: در سالهای 67 تا 76 که آقای زنگنه وزیر نیرو بودند تلاش‌های بسیاری انجام دادن و ظرفیت‌های بسیار خوبی را هم در خصوص رهایی از وابستگی به ساخت تجهیزات مورد نظر نیروگاه‌ها صورت گرفت و شرکت مبنا که در حال حاضر پرچم‌دار صنعتی جمهوری اسلامی ایران است حاصل زحمات دوران تصدی ایشان است. مهار آب‌های کشور و سدسازی‌های متعدد و نیروگاه‌ها از دیگر اقدامات انجام  شده از سوی بیژن زنگنه است. قبل از ایشان شاهد بودیم که در رسانه‌ها چه مقدار جدول خاموشی برق داشتیم. اما با اقدامات ایشان قطعی برق در کشور برچیده شد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: در زمان تصدی ایشان در وزارت نفت با اشراف بر این موضوع که این وزارتخانه از جمله وزراتخانه‌هایی است که امکان انحصار آن در یک جناح وجود ندارد به رغم اینکه اتفاق در 8 سال گذشته به وقوع پیوست اما آقای زنگنه زمینه‌ای را فراهم کرد که توانست به اهداف بخش نفت و گاز و پتروشیمی حصول پیدا کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم که مهمترین آنها تحریم‌های اعمال شده در این صنعت است. برون‌رفت از این وضعیت با توجه به آغاز ریاست‌جمهوری دکتر روحانی و پالس‌های مثبتی که از سوی غرب ارسال می‌شود امید بخش است. البته آقای زنگنه در گذر از این وضعیت تجربه بسیار خوبی دارد. نمونه بارز آن عبور از تحریم داماتو و جذب شرکت‌های نفتی تراز اول دنیا نظیر توتال و شِل است.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به وضعیت فعلی میدان گازی پارس جنوب افزود: در میدان گازی پارس جنوبی که 50 درصد ذخایر گازی ایران در آن قرار دارد تا کنون 10 فاز آن به مرحله بهره‌برداری رسیده است که فازهای یک الی 5 در زمان وزارت مهندس زنگنه بهره‌برداری شد و از پنج فاز دیگر که در دولت‌های نهم و دهم به بهره‌برداری رسیده قرارداد فازهای شش و هشت آن در زمان وزارت مهندس زنگنه امضاء شده است.

نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: آقای زنگنه در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش بالادست نفت و گاز تجربه‌های گران‌بهایی دارد. نمونه آن انعقاد قراردادهای متقابل از 76 تا 83 است. به گونه‌ای که از سال 76 تا 88 تعداد 61 فقره قرارداد سرمایه‌گذاری منعقد شده است.

حیدری‌طیب با تمجید از مدیریت بیژن زنگنه اظهار داشت: آقای زنگنه یکی از افتخارات مدیریتی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. این افتخار بزرگی است که زنگنه پس از 22 سال سابقه وزارت سند پاکدستی خود را از رئیس وقت دستگاه قضا دریافت نمود و این سند نشان‌دهنده این است که ایشان یکی از مصادیق بیوتات صالحه می‌باشد.

این نماینده مجلس با انتقاد از برخی افراطی‌گری‌ها در روند رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در ادامه افزود: اعتقاد ما بر این است که برخی افراطی‌گری‌ها توسط برخی افراد که خود را نماینده‌تر از دیگران می‌دانند کما اینکه لیست مخالفان وزرای پیشنهادی دولت نیز بیانگر این مطلب است، با هدف ضربه زدن به کارآمدی دولت آینده صورت می‌گیرد.

نماینده موافق بیژن زنگنه برای تصدی وزارت نفت در پایان گفت: شما را ارجاع‌ می‌دهم به برخی رقبای مرتجع ایران در بازار نفت که آنها آشکارا از بازگشت زنگنه به نفت نگرانند و در رسانه‌های خود می‌گویند اگر قرار است تیم سیاسی خارجی روحانی به تحریم‌های سیاسی ایران پایان دهد زنگنه می‌تواند تأثیر تحریم‌های نفتی را کمرنگ کند.

* زاکانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت: قرارداد کرسنت یکی از پرونده‌های مفسده‌آمیز دوران زنگنه است

علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (پنجشنبه) خانه ملت در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، گفت: نامه‌ای را جمعی از نمایندگان شامل آقایان زارعی، نادران، امیرآبادی خطاب به آقای لاریجانی نوشتند و صحت گفته‌های آقای توکلی را تایید کردند.

وی اضافه کرد: متاسفانه باید بگویم که در جلسه فراکسیون با حضور 70 یا 80 نماینده، صحبت‌های ضبط شده آقای زنگنه وجود دارد و اگر تمایل داشتید صوت آن را می‌گذارم تا مشاهده کنید «بله» گفتن وی برای چه بوده است.

زاکانی ابراز تاسف کرد که ضرورت اولیه برای قبول یک مسئولیت مخدوش شده و برخی ساده از کنارش می‌گذرند.

این نماینده مردم در مجلس از موافقان و مخالفان خواست تا در بیان مواضع خود ادب را رعایت کنند و در همین زمینه گفت: ما نباید اینگونه یکدیگر را متهم کنیم، این حرف‌های سبک افراطی چیست که ما به یکدیگر می‌زنیم؛ ما مخلص تک تک نمایندگان هستیم و عرایض‌مان را بیان می‌کنیم و اگر توانستید در واکنش به یک جمله بگویید اینگونه نیست.

وی با بیان اینکه اعداد و ارقام مربوط به دوران مدیریتی بیژن زنگنه موجود است، خاطرنشان کرد: چرا مباحث کلی را مطرح می‌کنید که قابل استناد نیست و استنادات خلاف آن را می‌گوید.

وی ادامه داد: البته قرار بود آقای میرکاظمی و آقای نادران صحبت کنند اما وقتشان را به من داده‌اند؛ آقای میرکاظمی گفتند به دلیل مسائل اخلاقی در اینجا صحبت نمی‌کنند که من از هردوی این عزیزان تشکر می‌کنم.

بر اساس این گزارش زاکانی در ادامه متنی را قرائت کرد که به صورت کامل در ذیل می‌آید:

خدمت همه حضار گرامی عرض سلام و ادب و احترام دارم و آرزوی توفیق رییس جمهور محترم جناب آقای روحانی و هیات محترم دولت را از خداوند منان خواستارم. سعی خواهم کرد در این سخنرانی با توجه به اسناد مهم موجود و گزارشات کاملا مستند و متواتر دستگاه های کارشناسی و رسمی داخل و خارج کشور نیم نگاهی به دوره مدیریت جناب آقای زنگنه در نفت داشته باشم بدون اینکه بخواهم اتهاماتی را اثبات کنم ولی با بازگو نمودن برخی مطالب، یافته‌های مربوط به بعضی از قراردادهای نفتی را گوشزد می ‌نمایم تا فضای رای اعتماد به وزیر پیشنهادیِ نفت روشن‌تر شود:

قراردادهایی که در اکثر آنها حضور نادرست و مفسده انگیز سه نفر با هویت مشخص و معلوم آشکار است، قراردادهایی همچون استات اویل، توتال و کرسنت که پیرامون آنها ده‌ها هزار صفحه اسناد موجود است، اسنادی که سال ها مورد دقت قرارگرفته اند ولی با وجود دست های پیدا و پنهان تا کنون نتیجه عملی در داخل کشور نداشته است در حالی که متهمان آن در نروژ و آمریکا محکوم شده و با جرایم سنگین و با بی آبرو شدن حتی خودکشی نیز نموده اند.

بهتر است به واکاوی یکی از این قراردادها بپردازم.

جناب آقای روحانی در خصوص اعتراض خویش به قرارداد کرسنت، به خبرنگاران روزِ دوشنبه بیان داشتید که اگر در مجلس دراین باره صحبت شود آن را مُبرهن می‌کنم؛  جناب آقای روحانی!قرارداد کرسنت و صادراتِ 25 سال گاز به شارجه، یکی از چندین پرونده مفسده‌آمیز دوره مدیریت آقای زنگنه است که مکتوبات قبلی ایشان و همچنین در جلسات اخیر با نمایندگان به برخی مفاسد موجود آن اذعان داشتند که شرح هرکدام مثنوی هفتاد من کاغذ است.

جناب آقای رییس جمهور! عدم اعتنای آقای زنگنه به نامه آذرماه 81 جنابعالی به عنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، یکی از دهها اشکال و مفسدۀ این قراردادِ ننگین است. شما در آن نامه خطاب به رییس جمهور وقت برخی وجوهِ منفیِ این قرارداد را برشمرده و اظهار داشتید حدود یک سال پیش [یعنی سال 80] درخصوص این قرارداد از وزیر نفت سؤالاتی مطرح شد ولی علی‌رغم دستور جنابعالی [یعنی رییس جمهور وقت] پاسخی دریافت نشد و همچنین  به اشکالات دیگری نیز اشاره داشته‌اید که عبارت بودند از:

عمل از طریق واسطه

عقدقرارداد طولانی با شرکت غیرمعتبر که در سنوات قبل نیز عملکرد ضعیفی داشته و حقوق ایران را در میدان نفتی مبارک نادیده گرفته است

قیمت و شرایط قراردادی در مقایسه با منطقه بسیار پایین و نامطلوب است [عین جملات ایشان در نامه]

این قرارداد با توجه به برنامه های وزارت نفت برای ورود به بازارهای درازمدت گاز شاید سنگ بنای مناسبی نباشد و در شرایط فعلی هیچ منفعت سیاسی نیز بدست نخواهد آمد.

بهره برداری از این گاز به روشهای اقتصادی تر نسبت به فروش غیراقتصادی آن به شرکت غیرمعتبر ترجیح دارد.

پیرو نامه جنابعالی و دستور رییس جمهور مقرر شد با حضور جنابعالی و جمعی از وزرا مساله بررسی شود ولی جلسه ای در تاریخ 30/11/81 با یک طراحی خاص و مستند به اسناد و گزارشات متعدد بدون حضور شما تشکیل و مبتنی بر نظرات آقای زنگنه، تصمیم گیری شد.

قبل از آن نیز در تاریخ 18/10/81 جلسه‌ای با حضور معاونین وزارتخانه های ذی‌ربط و نمایندۀ جنابعالی تشکیل شد،لکن مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز و مدیرعاملِ شرکت ملی نفت ایران به گواهی اسناد موجود و گزارشات رسمی کشور، علی رغم دعوت قبلی به دستور آقای زنگنه از حضور در جلسه منع شدند!

اما جناب آقای روحانی این همه ماجرا نیست و به تعبیر زیبای یکی از همراهان رده بالای امروز جنابعالی که این روزها در مجلس زیارتشان کرده ایم، در مصاحبه با رسانه ها البته در گذشته گفتند دیوار کرسنت تا ثریا کج است" ، فلذا اگر قصدِ مُبرهن ساختن این مساله را دارید، لطفاً سایر موارد از جمله این نکات را نیز شفاف فرمایید:

جناب آقای رییس جمهور! آیا علاوه بر موارد مهمّ فوق که در سالهای 80 و 81 مطرح نمودید، از تغییرات بعدی این قرارداد از جمله 6 الحاقیۀ پی در پی آن، به ویژه الحاقیۀ ششم آن در سال 84 نیز مطلعید؟!

سوابق مدیرعامل کرسنت از کدام مرجع امنیتی استعلام گردید؟ هیچ جا!! این شخص عراقی الاصل با تابعیت بریتانیایی ساکن امارات به استناد گزارشات منتشر شده برای مقابله با امکان توسعه میدان پارس جنوبی و محروم کردن ایران از حق خود، شرکت نفت کرسنت (نفت الهلال) را تاسیس کرد و با طرح ایجاد یک خط لوله گاز در ساحل غربی خلیج فارس تا سواحل کشور عمان و از آنجا از زیر دریا به پاکستان و هند توانست برخی از ساده‌لوحان دنیای مالی را با خود همراه کند. فعالیت‌های ضد ایرانی آقای حمید جعفر که بر اساس گزارشِ موجود در وزارت امورخارجه نیز نامبرده دوست صمیمی عُدی صدام و عضو وابسته به سرویس های جاسوسی یکی از کشورهای اروپایی است در دوران دفاع مقدس به دادن اطلاعات حرکت کشتی‌ها و نفتکش‌های ایرانی به صدام و آمریکا اقدام می کرده است.

آیا می دانید طبق فرمول قیمت و طبق گزارش رسمی شرکت ملی نفت ایران ، قیمت 7 سال اول این قرارداد(27/1-) دلار زیان نصیب شرکت ملی نفت می شده ، یعنی نه تنها رایگان نبوده بلکه یارانه هنگفتی نیز برای شیخ نشین شارجه در نظر گرفته شده بود؟!

جناب آقای روحانی،فرمول قیمت قرارداد در هیچکدام از دو نامۀ جنابعالی، تجزیه و تحلیل نشده است، اما آیا می دانید با افزایش قیمت نفت، زیان شرکت ملی نفت از این قرارداد به دلیل نوع طراحی عجیبِ فرمول، بیشتر می شود؟ آیا این است وظیفه حفظ و صیانت از انفال توسط وزارت نفت؟!

آیا می‌دانستید بر خلاف مصوبۀ شورای اقتصاد، گاز میدان سلمان بجای  انتقال به عسلویه با تغییر مسیر خط لوله، حدود 180 درجه! به مقصد شارجه تغییر می کند؟!

آیا می دانید شرایط تجدید نظر در قیمت قرارداد به زیان ج.ا.ایران و بسیار ناعادلانه است و وزیر پیشنهادی بارها تلاش کرده با طرح نکات ناقصی از قرارداد، قیمت را قابل اصلاح بداند؟

آیا شروط شگفتی آور تجدید نظر در قیمت را در ماده 4 قرارداد و الحاقیه 6 آن را خوانده اید تا ابعاد مساله و مفاسد آن روشنتر شود. تازه در صورت عدم توافق ایران و کرسنت بر قیمت جدید نیز موضوع به داوری ارجاع می شود؛ شرایط داوری نیز علاوه بر اینکه برخلاف اصل 139 قانون اساسی است مانند سایر اجزای قرارداد، عجیب و کاملا یک طرفه و به ضرر ما است.

در گزارش جنابعالی به نقطۀ تحویل نیز اشاره نشده است، چرا آقای زنگنه بدون دریافت مجوز از مراجع رسمی کشور اجازه داده است در سکوی مبارک (هم سکوی قدیم و هم سکوی جدید در آبهای سرزمینی ما به عنوان نقطه تحویل قراردادی)، پرچم کشور بیگانه افراشته شود و حضور کارشناسان و مدیران صنعت نفت بر این سکو، سالها با کسب اجازه از حاکمان شارجه بوده است؟!

از همه مهمتر، آیا مستحضرید به گواهِ اسنادِ دریافت شده از دستگاه قضایی نروژ و یکی از مراکز بین المللی مبارزه با فساد در انگلستان،  دلالِ اول قرارداد آقای عباس یزدان پناه یزدی پیش از امضا  و انعقاد آن، مذاکرات متعددی را بین یکی از مدیران ارشد و نزدیک آقای زنگنه یعنی آقای م ه معروف به جونیور و مدیرعامل کرسنت آقای حمید جعفر، هدایت نموده است و حتی برای ثبت شرکتی در برمودا برای گریز از مقررات ضد فساد اروپا مشاور حقوقی گرفته‌اند تا تجربۀ تلخ و آبروریزی بین المللیِ فساد معاملاتیِ شرکت نروژی استات اویل در ایران تکرار  نشود!

آیا می دانید به اذعان آقای زنگنه فضای این گونه قراردادها آلوده است و از قضا در جریان الحاقیه ششم قراردادِ کرسنت، دلال معروف دیگری بنام آقای ترقی جاه وارد گود شده و به عنوان پیش دریافت برابر اقرار خودشان و اسناد بانکی یک پورسانت 25 ساله و  بیش از 7 میلیون درهم از طرف شارجه¬ای گرفته و به بسیاری از افراد ذی نفوذ داخلی با هویت معلوم مبالغی داده و برابر قرار اولیه که به امضاء ایشان و مدیرعامل کرسنت رسیده و در لاهه صحت این توافق تایید شده، موفق شده است با اعمال نفوذ، قراردادی را که در سال 84 در شرایط فسخ قرار گرفت را زنده کند.

آقای زنگنه  نه تنها از فرصت فسخ برای اصلاحِ آن استفاده ننمود، بلکه با امتیازاتِ ترکمنچایی، مجددا قرارداد مرده را زنده کردکه در حال حاضر، جلسات داوری آن در لاهه در حال برگزاری است؟!

نمایندگان محترم! بدانند که به گواهِ اسنادِ رسمی و گزارشات موجود ، تقریباً همه قراردادهای مهم صنعت نفت مربوط به تمام حوزه ها و شرکتها و بسیاری از مکاتبات حساس و نتایج مذاکرات نفتی با کمال تعجّب و تأسف! در دفتر دلال اول این قرارداد یعنی آقای عباس یزدانپناه یزدی در انگلیس پیدا شده، به-طوریکه بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی او را شاه کلید اسرار و مفاسد نفتی دوره آقای زنگنه نامیده اند.

باز جالبه که بدانید در جریان همین قراداد کرسنت، وقتی اسناد یافته شده در دفتر یزدانپناه با مهر تایید یکی از مراکز بین المللی ضد فساد در اروپا، تحویل دیوان داوری لاهه گردید، نامبرده در تاریخ 3/4/1392 در یک جلسه به عنوان شاهد به صورت ویدئو کنفرانس در دادگاه حاضر شد و ضمن اشاره به برخی مسایل و بعد از شهادت به نفع طرفِ شارجه‌ای، وقتی با اسناد و سوالات هیات اعزامی و وکلای ایران مواجه شد، از پاسخ به سوالات استنکاف کرد و آن را به روز بعد واگذار نمود و از آن تاریخ یعنی بیش از 50روز در دبی ناپدید شده است به نحوی که به دلیل تابعیت مضاعف انگلیسی، وزیر خارجه انگلیس با وزیر محترم امور خارجه ما تماس می گیرد! (این فرد ایرانی است و 7 سال محکومیت حبس قطعی به جرم جاسوسی صنعتی دارد که متاسفانه با توصیه برخی مقامات سیاسی در دهۀ هفتاد، در یک مرحله از بازداشتگاه آزاد و متواری می شود) – هفته گذشته نیز اخبار ضد و نقیضی از پیدا شدن جنازۀ نامبرده منتشر و بازتاب بسیار وسیعی در رسانه های بین المللی و حتی در نشریۀ رسمی دیوان داوری لاهه داشت. فردی که در صورت زنده بودن می¬تواند اطلاعات فراوانی از مافیای داخلی و خارجی نفت در اختیار داشته باشد و اطلاعات ذی قیمتی را برای مبارزه با مفسدان در داخل کشور برای ما فراهم نماید.

اساساً شاید به دلیل وجود امثال این فرد در دوره مدیریت آقای زنگنه باشد که تقریباً تمام معاملات خارجی مساله دارِ بعد از انقلاب مربوط به وزارت نفت و آنهم دوره صدارت ایشان است! نمایندگان محترم! اگر یک قرارداد بین المللی سراغ دارند که مانند قراردادهای استات اویل (که متهمین آن در دادگاههای نروژ و آمریکا محکوم شدند) و در نامه رسمی آقای زنگنه با توجه به اسناد،  ذکر نام آقای عباس یزدان پناه یزدی و آقای م ه معروف به جونیور را آورده اند و یا قرارداد توتال (که پرونده آن در دادگاههای فرانسه تحت رسیدگی است) و متاسفانه نام دلالان آن مشترک است و یا امثال قراردادهای کرسنت، دارخوین و دهها مورد قرارداد نفتی دیگر، در محاکم داخلی و خارجی مطرح شده و آبروریزی به بار آورده اند، نام ببرند!

جناب آقای روحانی، عزیزان معرفی شده به مجلس، نمایندگان محترم، آیا اطلاع دارید فرماندهی محترم نیروی انتظامی گزارشی از برخی اقدامات یکی از دلالهای این پرونده تهیه و تقدیم ریاست محترم جمهوری وقت نموده است و متاسفانه افراد صاحب نامی از وی پولهایی گرفته اند؟و اتفاقاً همانها این روزها نیز فعالانه تلاش می کنند، آیا می توانید مُبرهن کنید چه ربطی وجود دارد بین رییس کمیسیون انرژی یکی از ادوار مجلس که بورسیه دکترای خارج، از شرکت نفت نیز دریافت داشته؛ مسوول تحقیق و تفحص بی حاصل از پرونده استات اویل بوده و برابر مستندات از نماینده کرسنت نیز در تهران مبالغ هنگفتی اخذ و در عوض از این قرارداد، تمام قد دفاع می کند! (پرونده این شخص در دادگاه در حال رسیدگی است، اگر مشمول مرور زمان نشود!)

آیا می‌دانید سوزانده شدن گاز میدان سلمان، همواره یکی از مبانی توجیه این قرارداد بوده است، مثلاً در جلسه مورخ 15/7/81 با حضور سه نفر از نمایندگان مجلس، در حالی که حتی یک صفحه از قرارداد هیچگاه در زمان مدیریت ایشان در اختیار نهادهای نظارتی از جمله مجلس قرار نگرفت، به موضوعِ سالها سوختن گازهای این میدان اشاره شده است، و این جلسه را هم به شکل مغالطه آمیزی همواره به عنوان تایید مجلس شورای اسلامی القا می کنند! در حالی اساساً پروژۀ اجرای طرحِ لایۀ گازی میدان سلمان از سال 79 آغاز شده و پس از سالها به تازگی به اتمام رسیده و آن هم با اشکالات عدیده در خطوط انتقال گاز!

به عبارت روشنتر این میدان تا مدتی قبل اصلاً گازی تولید نمی کرده که سوزانده شود!، بلکه آن گازی که می سوخته، گازِ همراهِ نفت از لایۀ نفتیِ میدانِ سلمان بوده که حجم آن کم و این مصیبتِ سوخته شدنِ گازهای همراهِ نفت نیز اختصاصی به میدان سلمان ندارد و دامنگیر بسیاری از میادین نفت کشور است.

جناب آقای روحانی خواهشمندیم در خصوص انعقاد قرارداد دوران صدارت آقای زنگنه با شرکت صهیونیستی بِین اند کمپانی که ریاست اجرایی آن با یک اسرائیلی و  عضو سرویس ضدجاسوسی اسرائیل غاصب است که علاوه بر حدود 5/2 میلیون دلار پول مشاوره، اطلاعات فراوانی از صنعت نفت را جمع آوری نمودند، حال علی رغم اینکه سازمان حراست صنعت نفت به¬عنوان بالاترین مقام حفاظتی و تخصصی درون وزارت نفت، رسماً اعلام نموده که حجم قابل توجهی از اطلاعات محرمانه و خیلی محرمانه صنعت نفت و حتی بی¬ارتباط با موضوع مشاورۀ به نماینده این شرکت داده شده آقای زنگنه و حامیانشان مکررا ذکر می کنند که اطلاعات خاصی به این شرکت داده نشده است؟ چرا از مطلبی که اشتباه بوده و بی شباهت به یک رسوایی اطلاعاتی نیست برای  وزارت نفت و همه نهادهای نظارتی نیست، دفاع می کنند؟ نتیجه عملی این مشاوره چند میلیون دلاری برای اصلاح ساختار نفت نیز چه بوده است؟

البته مراحل رسیدگی به گوشه ای از این پرونده در محاکم قضایی تهران با کندیِ غیرقابلِ توجیه همراه بوده است و علاوه بر اینکه از صدور رای اولیه در فروردین 91 دادگاه کیفری استان تهران تا کنون اتفاقات بسیار زیاد و کشفیات فراوانی حاصل شده است و شهود متعددی در مراجع داخلی و خارجی مطالب فراوانی را اظهار داشته که گوشه¬ای از آن به سناریوی سر به نیست شدنِ عباس یزدانی انجامیده است و همچنین پرونده بسیاری از اتهامات کماکان مفتوح است. بر همین اساس اولاً از قوه قضاییه می خواهیم با قاطعیت و سرعت بیشتر به اجزای این پرونده و اطلاعات بدست آمده  رسیدگی نماید تا بسترسازان فساد امیدوارنشوند!

مسائل فوق یک برگ از دوران مدیریتی آقای زنگنه است که مسئولیتِ نه تنها نمایندگان انقلابی مجلس را روشن می کند بلکه آزمونی برای رییس جمهور محترم جناب آقای روحانی است تا با اقدام انقلابی نسبت به تغییر گزینه پیشنهادی نفت اقدام نمایند.

به نظر باید در انتخاب وزیرِ وزارتخانه‌ای که شاهراهِ منابعِ مالی کشور است، تامل بیشتری صورت می‌گرفت تا مجدداً شاهدِ نُضج مافیای نفت در کشور نباشیم.

ای کاش کمی هم از مدیران اجرایی و اعضای هیات مدیرۀ شرکت نفتی استات اویل می آموختیم که به جای توجیه مفسده و اشتباه های کلان، خود را در رسوایی ها شریک دانستند و از مقام خود انصراف و استعفا کردند ،نه اینکه مدعیانه برای شروع یک دوره جدید وارد میدان شویم. به هر حال گوشه ای از ابعاد فساد این قراردادها به تنهایی برای عدم رای اعتماد به آقای زنگنه کافیست! در پایان به تذکری از سوی مقام معظم رهبری می پردازم که در فرمان هشت ماده ای به مسئولان قوای سه گانه در اردیبهشت 1380فرمودند.

به مسؤولان خیرخواه در قوای سه‌گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد به نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان‌ است.

* زنگنه گزینه پیشنهادی وزارت نفت در صحن علنی: نفت حیات خلوت هیچ گروه و حزبی نیست/مغرور نیستم

بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت که در جلسه علنی بعدازظهر مجلس شورای اسلامی صحبت می‌کرد، با اشاره به اینکه وزارت نفت دارای ابعاد گوناگون اقتصادی، سیاسی، تجاری، بین‌المللی و حتی امنیتی است، گفت: نفت حتی در مسیر توسعه اقتصاد متکی به نفت نیز نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

وی افزود: قریب 98 درصد انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تأمین می‌شود و بخش عمده‌ای از منابع ریالی کشور از نفت تأمین می‌شود و تراز تجارت بازرگانی کشور به نفت و صادرات آن وابسته است.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اهمیت عظیم نفت در کشور ما سبب شده است تا دشمنان نظام جمهوری اسلامی بیش از هر چیز به تحریم‌های تحمیلی در صنعت نفت پای بفشارند و از این رو نفت هدف اصلی تحریم‌های ناجوانمردانه دشمنان ماست.

زنگنه گفت: در طرف مقابل نیز مدیران و کارگران صنعت نفت، رزمندگان خط مقدم مقابله با دشمن می‌باشند. در اینجا جا دارد که من از زحمات ارزشمند مدیران صنعت نفت تشکر کنم که به همراه کارکنان و مدیران شریف صنعت نفت بار سنگین این مبارزه را بر دوش کشیده‌اند.

وی افزود: من هم در صورت رای اعتماد دست خود را به سمت تمام کارکنان صنعت نفت دراز می کنم تا راهی که پیشینیان صالح من برداشته‌اند را ادامه دهیم و چیزی را بر داشته‌ها بیافزاییم و کشور را در این مسیر دشوار یاری نماییم.

زنگنه گفت: در شرایط حساس کنونی و به دنبال امیدی که در دل جوانان و نخبگان کشور ایجاد شده است، شایسته است تا شاهد تغییری در وضعیت زندگی مردم باشیم و قطعا نفت به دلایلی که گفته شد، می‌تواند نقش مؤثری در این میان داشته باشد.

وی افزود: در شرایط حساس کنونی، صنعت نفت ما با گردنه‌هایی بسیار دشواری روبروست که بدون عبور از این گردنه‌ها نمی‌توان مشکلات کشور را حل کرد، همچنین از مجلس محترم به خاطر تصویب قانون صنعت نفت تشکر می‌کنم.

وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: ایجاد ثبات در مدیریت و اطمینان در جمع مدیران و کارکنان صنعت نفت از جمله مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد، بدون ایجاد ثبات و اعتماد نمی‌توان کاری را از پیش برد. تکریم کارکنان صنعت نفت بسیار مهم است چرا که آنان نقش مهمی در پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی در این سال‌ها داشتند و در این سال‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند.

وی افزود: کارکنان صنعت نفت انتظار دارند که با آنان برخورد حرفه‌ای شود و به مجموعه آنها احترام گذاشته شود. نفت به اعتقاد من باید توسط خود نفتی‌ها اداره شود. باید از تمام ظرفیت‌های کارشناسی استفاده شود. نفت باید غیر سیاسی باشد، نفت حیات خلوت هیچ گروه و حزبی نیست و باید از سیاسی‌کاری در آن پرهیز کرد.

زنگنه گفت:‌همچنین ظرفیت تولیدی نفت کشور باید به میزان سال 1384 برگردد، البته بین ظرفیت تولید و تولید فرق است و باید با استفاده از تمام ظرفیت‌های صنعت نفت کشور بخش خصوصی و حتی ایرانیان خارج از کشور میزان صادرات نفت خود را با ابتکار و خلاقیت بالا ببریم و پول حاصل را قابل استفاده‌تر کنیم.

وی افزود: همچنین باید حداکثر استفاده از دیپلماسی نفتی برای کمک به تصمیم‌گیران کشور برای عبور از شرایط کنونی انجام شود و باید بدون شک نفت و دستگاه دیپلماسی دوش به دوش هم برای عبور از شرایط کنونی حرکت کنند.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به ظرفیت تولیدی در پارس جنوبی گفت: باید فازهای پارس جنوبی که در مرز تکمیل شدن قرار دارند هرچه زودتر به پایان برسد و باید ظرفیت ذخیره‌سازی نفت را بالا ببریم.

زنگنه با اشاره به ضرورت توجه به میادین مشترک و جلوگیری از خام فروشی گفت: زمانی که من در سال 76 وارد وزارت نفت شدم ارزش تولیدات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود و امسال به برکت کارهایی که در آن زمان انجام شد، ارزش تولید پتروشیمی به 20 میلیارد دلار می‌رسد و امیدوارم این مسئله ادامه پیدا کند.

وی افزود:‌همچنین باید به ظرفیت پالایشگاه های کشور و حل مشکلات عملیاتی برای صادرات نفت و فرآورده‌های آن توجه کرد که از مهمترین موضوعات مدنظر ماست.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اتمام طرح‌های بنزین‌سازی و اتمام مرحله به مرحله پالایشگاه ستاره بندرعباس از مهمترین اولویت‌های من خواهد بود.

زنگنه گفت:‌اصلاح قراردادها به نحوی که ما سرمایه بیشتری را بتوانیم برای توسعه میدان‌های داخلی و مشترک با بکارگیری تمام ظرفیت‌ها و صاحب‌نظران داخلی انجام دهیم از مهمترین اهداف ما است. همچنین تولید صیانتی و جلوگیری از تولید غیر صیانتی نیز جزو اهداف ماست و باید به بحث نیروی انسانی توجه کافی شود.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد:‌توجه به مردم اطراف میادین نفتی و گازرسانی به روستاها جزو اولویت‌های ما خواهد بود، به هرحال ما باید امید را در دل مردم با ایجاد اشتغال و گسترش صنعت نفت ایجاد کنیم.

زنگنه گفت:‌امروز نفت به شدت به سرمایه‌گذاری و تقویت مدیریت حرفه‌ای برای جلب سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به برخی شبهات در مورد وی تصریح کرد: در اینجا مطرح شده است که اگر من رای بیاورم موجب زیان 37 میلیارد دلاری برای جمهوری اسلامی ایران می‌شود. این حرف یک جنگ روانی است که از بیرون به مجلس منتقل شده و یک حرف مضحک است.

زنگنه گفت:‌در هیچ‌جا بحثی برای اینکه ما خسارتی را پرداخت کنیم وجود ندارد. فعلا بحثی که مطرح است این است که شرکت نفت ملزم شود این قرارداد معتبر است یا نیست و تازه بعد از آن بحث‌هایی درباره پرداخت غرامت مطرح می‌شود.

وی افزود: گفته شده من فردی هستم که از موضع غرور برخورد می‌کنم اگر دوستی از نمایندگان در این باره تردیدی دارد با عزیزانی که پیش از این نماینده بودند گفت‌وگو کنند و ببینند که اینگونه هستم یا نه.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: این شبهه مطرح شده است که من به کالاهای ساخت داخل توجه‌ای نمی‌کنم. اگر اینگونه باشد سازندگان داخلی نباید یکپارچه از من حمایت کنند و الان همه با من مخالفت می‌کردند.

وزیر پیشنهادی نفت گفت: من عنصر کوچکی هستم که به عنوان نماد یک جریان مطرح شده‌ام، ما بیشترین تلاش را داشتیم که ساخت داخل افزایش پیدا کند و اگر به عنوان وزیر نفت رأی بیاورم بیش از گذشته تولیدات داخل را افزایش می‌دهم زیرا با این اقدام ظرفیت کشور توسعه می‌یابد.

وی افزود: شرکت‌هایی که از افتخارات کشور هستند در دوره کاری من افتتاح شدند و در عسلویه نیز بیشتر کارها از سوی متخصصان داخلی انجام می‌شد.

زنگنه در پاسخ به مخالفان خود گفت:‌ نمایندگان مخالف اعلام کردند که من فرد خوبی هستم ولی اهتمام به مبارزه با فساد ندارم، باید دقت داشته باشیم که فرایندهایی را مستقر کنیم تا فساد به طور کلی انجام نشود و اگر انجام شد نیز قاطعانه و بدون گذشت با آن برخورد کنیم.

وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: ‌کدام نهاد نظارتی گزارشی از فساد برای من ارسال کرد و من برخورد نکردم؟ رئیس بازرسی کل کشور در مجلس است می‌توانید بپرسید که فسادی به من گزارش شده است یا خیر.

وی اضافه کرد: برخی نمایندگان در سال 91 به اطلاعاتی دست یافتند، مگر من علم غیب داشتم که در این سال‌ها این اطلاعات را داشته باشم.

زنگنه عنوان کرد: من هیچگاه به خاطر دیگران آخرت و دنیای خود را به باد نمی‌دهم، چرا باید در برابر فساد سکوت کنم؟ من مظلوم این قضیه هستم.

وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد:‌ در مسئله قرارداد نروژ نیز هیئتی اعزام کردم تا با دادستان کل کشور نروژ صحبت کند و از انگلیس و دبی نیز اطلاعاتی به دست آوردیم و تمام اطلاعات را به وزارت اطلاعات دادیم.

وی افزود: من حیثیت شغلی خودم را پس از 40 سال مبارزه و تلاش برای دیگران از دست نمی‌دهم، من با کسی و گروهی برادری و دوستی ندارم و همیشه سرباز جمهوری اسلامی بوده‌ام.

زنگنه ادامه داد: اگر رأی بیاورم از نمایندگان مجلس تقاضا دارم که قاطعانه در بریدن دست‌های فاسد از بیت‌المال مسلمین کمک کنند زیرا من به تنهایی نمی‌توانم این کار را انجام دهم.

وزیر پیشنهادی نفت در ادامه با اشاره به صحبت‌‌های برخی نمایندگان مخالف گفت:‌ یکی از نمایندگان صحبت‌هایی را بیان کرد که بسیاری از این صحبت‌ها، سخنان آقای کهرام و محتشمی پور در مجلس ششم بود و مطالبی که برخی همکاران من در آن زمان نظراتشان را بیان کردند و خود آن افراد اکنون به آن حرف‌ها اعتقادی ندارد و معتقدند زمانه تغییر کرده و آن حرف‌ها را نمی‌زنند شما بعد از 12 سال آن حرف‌ها را می‌گویید.

زنگنه عنوان کرد:‌می‌گویند 70 میلیارد دلار کشور را مقروض کرده‌ام ولی نمی‌گویند که در آن چند سال کشور چقدر درآمد داشت، اگر قراردادهای منعقد شده در آن سال‌ها نبود الان نفت و گازی موجود نبود که صادر شود. طرح‌های دورود، سلمان، سروش و... در زمان من انجام شد. در حالی که در سال‌های گذشته 4 میلیارد دلار قرارداد بسته‌اند ولی معلوم نیست چه زمانی طرح‌ها به اتمام می‌رسد.

وی ادامه داد: نمایندگان مخالف گفتند من از خارج پول تأمین کرده‌ام، اینکه از خارج پول گرفته‌ام کار بدی بوده است؟ من یک ریال هم از پول دولت استفاده نکردم.

زنگنه اضافه کرد: یکی از نمایندگان گفت من بعد از 29 خرداد در باغ یکی از آقایان در جلسه‌ای با حضور میرحسین موسوی شرکت کرده‌ام. گفتم والله من نبوده ام و سپس ادامه دادم که پس از 29 خرداد هیچ اقدامی خلاف سخنان مقام معظم رهبری از من سر نزده است و الان هم به آن پایبندم.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به نامه‌ای که در زمان فتنه به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال کرده‌ است، گفت: نامه‌ای که به آقای لاریجانی نوشتیم به طور کلی وفاداری به نظام و مقام معظم رهبری بوده است به طوری که به همراه آقای آخوندی از حیثیت سیاسی خود استفاده کردیم تا آب بر آتش برپا شده بریزیم و ایشان شاهد بود که ما در جلسات مختلف صحبت می‌کردیم تا قضیه ختم شود زیرا مسائل حقوقی باید با اقناع و حوصله انجام شود. در نامه این مسائل را نوشتیم. گناه کردیم که به رئیس مجلس نامه نوشتیم و گفتیم شورای نگهبان در اجرای فرمایش مقام معظم رهبری گروهی مورد اعتماد را معرفی کند تا قائله ختم شود؟

وی افزود: من حاضر نیستم برای اینکه وزیر بشوم دروغ بگویم، من از وزیر شدن اشباع هستم البته اگر رأی بیاورم با تمام توان کار می‌کنم و سابقه من نیز این مسئله را نشان می‌دهد ولی حاضر نیستم به خاطر چیزی که از آن اشباغ هستم دروغ بگویم.

زنگنه ادامه داد: در رابطه با قرارداد کرسنت نیز من گفتم در حاشیه قرارداد فساد صورت گرفته است ولی نه اینکه افراد شریف هیئت مدیره شرکت نفت متهم شوند، نباید خلاف اخلاق عمل کنیم. وزارت امور خارجه تمام کارهای ما را تأیید کرده است.

وزیر پیشنهادی نفت عنوان کرد: ‌نمایندگان مخالف می‌گویند از فرصت فسخ قرارداد کرسنت استفاده نکردم در صورتی که قرار نبود قرارداد را فسخ کنیم زیرا فکر می‌کردیم به نفع کشور است.

زنگنه افزود: من 15 سال عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم کارم را از سال 50 آغاز کردم و فرد مبارزی بودم پس از انقلاب نیز به جهاد رفتم. مگر می‌شود شخصی 5 سال وزیر جهاد باشد ولی جنگ را تجربه نکرده باشد؟ هیچ وقت نگفته‌ام رزمنده‌ام و ادعایی ندارم و خاک پای رزمندگان و خانواده‌های آنها هستم ولی در آتش و خون رشد کرده‌ام و در زرورق بزرگ نشده‌‌ام.

وی عنوان کرد:‌ من با هر گونه اقدام غیرقانونی و هنجارشکنانه از 23 خرداد 88 به بعد مخالف بودم و هستم و  رفتار ساختارشکنانه را محکوم می‌کنم، پس از 29 خرداد هم هیچ اقدامی خلاف منویات ایشان انجام ندادم و هرچه از نظر مقام معظم رهبری محکوم باشد از نظر من نیز محکوم است و تبعیت از مقام معظم رهبری را شرط لازم در این دولت می دانم و اگر وزیر شوم هیچ اقدامی خلاف منویات مقام معظم رهبری انجام نمی‌شود، و الان هم اگر بدانم مقام معظم رهبری از بودن و آمدن من در وزارت نفت تکدر دارند لحظه‌ای درنگ نمی‌کنم که کنار بروم.

وزیر پیشنهادی نفت گفت: من فرزند انقلابم و می‌خواهم کشور رشد کند، عزت و سربلندی ایران را در آخر عمرم می‌خواهم و مقام معظم رهبری را عمود خیمه انقلاب می‌دانم، نظام را در همین قوام و ساختار قبول دارم و اگر کسی غیر از این در مورد من بگوید، ستم کرده است.

وی ادامه داد: برخی نمایندگان پرسیدند که در بعضی قراردادهای استات اویل رشوه‌هایی داده شده است که من مطلع بودم، در چه زمانی مطلع بودم؟ وقتی من استات اویل را فهمیدم بلافاصله برخورد کردم. مدیرعامل شرکت  استات اویل را خواستم و پرسیدم که چرا این کار را انجام داده اند.

چه مشکلی و سد راهی بوده است که این کار را کرده اید؟ که گفت اشتباه کرده‌ام و هر اطلاعاتی نیز به دست آوردیم به وزارت اطلاعات دادیم. در مورد توتال هیچ اطلاعاتی نداشتم.

وی افزود: مسئله اورینتال کیش نیز بهتر است باز نشود. یک شرکت مربوط به بخشی از سپاه به فردی از سپاه رشوه داده بود. این شرکت مربوط به سپاه بود و به یک سردار سپاه که در این شرکت کار می‌کرد پول داده بود. که بعدا گفتند مربوط به بچه های خودمان بوده است. ولی دستگاه قضا گفت رشوه بوده است. الان هم این شرکت نیمه دولتی است. من از این ها مطلع نیستم و اگر مطلع بودم حتما برخورد می‌کردم.

زنگنه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر به من رأی دهید مرا به هتل 5 ستاره نمی‌فرستید بلکه به خط مقدم جبهه برای شکستن تحریم‌ها می‌فرستید، برای اولین بار است که کسی برای وزارت نفت پیشنهاد می‌شود که با اقبال عموم کارکنان شرکت نفت روبه‌رو است و اگر من رأی بیاورم بسیار تلاش می‌کنم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها