بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۳۵۱۶۷
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۰
تجارت پنج گونه از کوسه های جهان از این پس تحت مقررات تازه در خواهد آمد که گام مهمی در جهت حفاظت از این موجودات است.
تدبیر24: این مقررات سال گذشته در نشست کنوانسیون بین المللی گونه های در معرض خطر (سایتس) در تایلند مورد توافق قرار گرفت، این مقررات همچنین شامل نوعی سفره ماهی (مانتا) می شود.

کوسه دم سفید نیز در فهرست گونه های در معرض خطر قرار دارد.

شمار کوسه ها در سال های اخیر تحت فشار زیادی بوده است که به خاطر افزایش شدید شکار آنها برای بالشان است.

تخمین های علمی حاکی است که هر ساله حدود 100 میلیون کوسه شکار می شود و عامل اصلی آن تقاضای گسترده در بازار هنگ کنگ و چین برای سوپ بال کوسه است.

فعالان از دهه 1990 برای توقف تجارت غیرقانونی کوسه تلاش کرده اند اما تا سال گذشته که نشست سایتس در بانکوک برگزار شد، نتوانسته بودند رای کافی برای اعمال این ممنوعیت را جمع آوری کنند.

براساس مقررات سایتس از روز یکشنبه گذشته شکار و تجارت کوسه دم سفید، پوربیگل و سه نوع سر چکشی بدون داشتن مجوز و گواهینامه لازم ممنوع شد.

سفره ماهی مانتا هم که به خاطر آبشش آن در پزشکی سنتی چینی کاربرد دارد در این فهرست قرار می گیرد.

بقای همه این ماهی ها در اثر صید بی رویه تهدید می شود

کوسه سرچکسی از دیگر گونه های در معرض خطر است.

این حرکت مهمترین اقدام در حفاظت از گونه ها در تاریخ 40 ساله فعالیت سایتس (کنوانسیون بین المللی گونه های در معرض خطر) محسوب می شود.

جان اسکنلون دبیر کل سایتس گفت: اعمال مقررات بین المللی در تجارت این کوسه ها و یک گونه سفره ماهی برای بقای آنها ضروری و راهی ملموس برای کمک به حفاظت از تنوع زیستی اقیانوس ها است.

اعمال این مقررات در عمل شامل مسایلی مانند تعیین سطح قابل دوام صادرات، تایید قانونی بودن آن و شناسایی بال و آبشش و گوشت ماهی های این فهرست خواهد بود، ممکن است سخت به نظر برسد اما با همکاری یکدیگر عملی است و ما چنین خواهیم کرد.

به این ترتیب تجارت تمام این گونه ها در 180 کشور جهان ممنوع خواهد بود مگر آنکه با مجوز رسمی سازمان های مشخص دولتی انجام شده باشد.

البته گفته می شود که خرید و فروش بال کوسه اخیرا در نتیجه فعالیت ها برای افزایش آگاهی مردم به طور قابل توجهی کاهش یافته، بنابر بعضی آمارها این صید تا 70 درصد افت کرده است.

از جمله در سال جاری رشته هتل های هیلتون ورلدواید عرضه بال کوسه را در 96 هتلش در منطقه آسیا و اقیانوس آرام متوقف کرد.

دانمارک (به نمایندگی از گریلند)، کانادا، گویان، ژاپن، ایسلند و یمن گفته اند که تعهدی به مقررات تازه نخواهند داشت.

با این حال براساس مقررات تازه آنها فقط حق تجارت با کشورهایی را دارند که مانند آنها از ابراز تعهد به منع صید خود داری کرده اند.

سایتس می گوید که شمار این کشورها کم است و مهم است که چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده این محصولات به اعمال مقررات تازه متعهد است.

فروش گوشت یا بال این کوسه ها بدون داشتن مجوز قانونی ممنوع خواهد شد.

منبع: بی بی سی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها