یک پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسانجنوبی گفت: استفاده موضعی از میوه بادام کوهی برای برطرف کردن لکهای صورت و از میان بردن چین و چرک پوست مفید است.
تدبیر24: «محسن پویان» اظهار کرد: بادام کوهی درختچهای متعلق به خانوادهی گل سرخ است، برگها در جوانه و اوایل سبز شدن تا شده یا درحاشیه به طرف رگبرگ اصلی پیچ خورده و متناوب و خزانکننده است و گلهای این درخت پیش از برگها ظاهر میشود و به صورت منفرد و یا دوتایی است.
وی ادامه داد: در زیر گل قسمت کوزهمانند یا استکانی وجود دارد که در گیاه دارویی نیز قابل استفاده است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی افزود: گلبرگهای درختچهی بادام کوهی سفید رنگ است و میوه آن از نوع شفت و سطح آن را کرک میپوشاند و این کرکها تا رسیدن میوه باقی میمانند.
پویان اظهارکرد: بادام کوهی برخلاف بادام پرخار، بدون خار بوده و ساقههای آن صاف و در ابتدا نرم است.
وی افزود: بادام کوهی در تمام ارتفاعات منطقه گسترش دارد و با وجود سالهای خشک و کمبارانی متوالی بعات مقاومت زیاد نسبت به کمآبی توانسته به حیات خود ادامه دهد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: در میوه این گیاه مواد آمیگدالین، دیاستاز و آلدئید بنزوئیک وجود دارد.
پویان در خصوص موارد استفاده از بادام کوهی تصریح کرد: از ضماد میوه آن با سرکه بر روی پیشانی برای تسکین سردرد استفاده میشود.
وی یادآور شد: برای تنگی نفس، برطرف کردن سرفههای مزمن، ورم سینه و ریهها بسیار مفید است و از ضماد آن همراه با سرکه برای ترمیم زخمهای کهنه و جراحتهای پوستی استفاده میکنند و استفاده موضعی از میوه آن برای رفع لکهای صورت و از میان بردن چین و چرک پوست مفید بوده و ترک و شقاق پوست در اثر سرما رادرمان میکند.